Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Am dat de un titlu în engleză pentru care nu am gàsit o traducere acceptabilă "Dominic Cummings:Zelensky's a pumpkin and Ukraine's corrupt".Nu mi se pare ok ca "is a pumpkin" să fie tradus ca "e dovleac"!

Ştiți o traducere adecvată,veridică?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator

Cică e neimportant, inutil și lipsit de importanță. Dacă v-ați gândi la cum se sparge un dovleac atunci când dai cu el de ceva dur.... 👾

Link spre comentariu
1 hour ago, BRANCA said:

Nu mi se pare ok ca "is a pumpkin" să fie tradus ca "e dovleac"!

Citat:
La un moment dat în istoria Americii apelativul de ”mâncător de dovleac” sau ”învârtitor de dovleac” era o jignire folosită pentru cei săraci şi ignoranţi.

Link spre comentariu

E şi asta o chestie cu "mâncător de dovleac"...Mă gândeam şi la "gogoaşă" sau "umflat".Am pus întrebare şi la cineva din Irlanda,da' n-aş crede că e expert în engleză...

Link spre comentariu

In English, the word pumpkin is often used as a term of endearment. Other English words that people commonly use to express their adoration for someone include babe, baby, beautiful, buddy, cupcake, cutie-pie, darling, dear, handsome, honey, pet, princess, sugar, sweet pea, sweetie, or sweetie-pie.

e cam ce a zis validae. in context, mi se pare o ironizare.

Editat de xaxa
Link spre comentariu
Acum 39 minute, cloudy a spus:

Care "engleză" ?
Este vorba de țigăneasca de engleză vorbită peste ocean ?

O folosesc americanii, e drept.

1 oră în urmă, maresaldeflota a spus:

Cică e neimportant, inutil și lipsit de importanță. Dacă v-ați gândi la cum se sparge un dovleac atunci când dai cu el de ceva dur.... 👾

A inviat maresalul? Ai fost mort, bre? :rade:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări