raidaru Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 Salutare, as vrea sa-mi trag un cablu de retea pana la garaj, vreo 40m, si cea mai simpla varianta ar fi sa-l prind de cel 220v, daca iau cv ecranat ar fi probleme de interferenta? Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 Cumpără FTP cu șufă de susținere ,categoria minim 5 ( e mai bun categoria 6!) și poți să-l legi liniștit de cel de 220V.... Link spre comentariu
the same Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 FTP-ul pus la împământare la ambele capete. Să fie cupru, nu aluminiu sau otel cuprat. Îl am și eu împreună cu cablul de 230v pe o distanță de 60m. Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 2 hours ago, raidaru said: vreo 40m, si cea mai simpla varianta ar fi sa-l prind de cel 220v, daca iau cv ecranat ar fi probleme de interferenta? Nu este absolut nici o problema cu "interferentele". Poate va scădea putin viteza pentru câteva sutimi de secundă pe acel cablu de net când conectezi sau deconectezi consumatori pe cablul de 230V. Problema mare este alta. La descărcări atmosferice, trăznete. Se poate să-ți distrugă și router și PC (laptop). Și nu ai cum să te ferești de asta dacă acel cablu internet este în aer. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 Acum 15 minute, cloudy a spus: .... La descărcări atmosferice, trăznete. Se poate să-ți distrugă și router și PC (laptop). Și nu ai cum să te ferești de asta dacă acel cablu internet este în aer. Foarte puțin probabil... dar nu imposibil! Nu poate decât să scoată totul din priză, la furtuni mari, și să spere că fulgerul nu va lovi bradul din curte....oricum eu am pățit asta o singură dată in 30 de ani.... Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 (editat) 10 minutes ago, flomar60 said: Foarte puțin probabil... dar nu imposibil! La 10-20m deasupra pamantului si pe o lungime de 40m intr-o zona de case (asa cum este in poza celui care a intrebat), un fulger si la 100m care gaseste pamantul nu lasa nicio sansa routerului sau PC-ului. Editat Mai 9, 2024 de cloudy Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 (editat) Cel mai corect in astfel de cazuri este cu doua media convertor (UTP to fiber) si un patchcord fibra optica. Pretul nu cred ca sare mult de 200 de lei. Editat Mai 9, 2024 de cloudy Link spre comentariu
the same Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 Ce media convertor știi că e bun , ieftin și devreme acasă? Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 2 minutes ago, the same said: Ce media convertor știi că e bun , ieftin și devreme acasă? Toate sunt ok pentru aplicațiile casnice. Zic cam 200-300 lei , media convertoare + 50m de patchcord fibra. Pret de Romania. Cumparate de afara, nu cred ca investitia este mai mare 20-30 de euro. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum