Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Sansui AU-117, canal stanga instabil.

Postări Recomandate

Buna ziua,

Amplificatorul din titlu primit anul trecut de la cineva cu mentiunea ca nu mai functioneaza si a ars boxele...

La prima vedere am gasit rezistentele din emitoarele prefinalilor, R45/47 si R46/48 intrerupte pe ambele canale.

Dupa inlocuire canalul drept si-a revenit si functioneaza bine, 4-5mV pe iesire.

Pe canalul stang am gasit si finalul NPN, 2SD313 intrerupt BE. Inlocuit ambii tranzistori cu BD241/242 daca mai tin minte bine de anul trecut...

Dupa inlocuire tensiunea la iesire fluctueaza foarte mult...de la 0mV la 50mV, 100mV...

N-am mai gasit ceva componente defecte la prima vedere, gen rezistente intrerupte, trz intrerupti...etc. Bias-ul se regleaza, am curatat semireglabilul cu spray de contact, superdioda pare ok...

L-am dat deoparte atunci dar vreau sa-l rezolv si am ramas in pana de idei. Ce as mai putea verifica?

Am atasat o imagine cu schema, las si un link de download ptr rezolutie mai buna(chiar daca e ptr modelul AU-117II).

https://elektrotanya.com/sansui_au-117-ll_sch.pdf/download.html

schema-AU-117.thumb.jpg.c77c0fef703b3068f9b66d31b7edfb64.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Letcon

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări