stryx Postat August 18, 2024 Partajează Postat August 18, 2024 Acum 56 minute, cloudy a spus: Chiar nu pricepeți că asta cu DAS, NAS, RAID 3.14 ... sunt doar treburi comerciale gen "audiofilia" ? Pentru ca nu ai avut nevoie de asa ceva nu inseamna automat ca sunt fite. E chiar asa greu de respectat opinia si necesitatiile altora? Nu zic sa fi de acord, e normal sa avem puncte de vedere diferite dar putin bun simt nu strica. Eu folosesc NAS-ul pentru transfer de date la distanta (Romania <-> UK). Sa pricep ca e fita sa utilizez o solutie tehnica pe care nu o aprobi? Asa zis-ul meu NAS a costat o bere (am avut nevoie de un hdd de teste) si o sa-l folosesc cat am chef fara costuri aditionale (ruleaza in VM deci nu am nevoie de hardware dedicat). Daca e sa fac abonament pentru un cloud cu performante asemanatoare trebuie sa dau minim 50$ anual, dar sunt zgarcit... Link spre comentariu
radasous Postat August 19, 2024 Partajează Postat August 19, 2024 Acum 17 ore, digitalelectron a spus: ... Mie personal si un DAS mi-ar fi fost de folos problema mea consta ca nu e ok pe partea de RAID software 6. Efectiv nu exista pe piata asa ceva. ... Exista: https://www.qnap.com/en/product/tr-004 Il folosesc de aproape 2 ani ca estensie la un ts-431p2 in raid 1+0. Ce-i drept, modelul asta nu suport raid 6, ar avea nevoie de cava mai multa putere de calcul. Link spre comentariu
digitalelectron Postat August 19, 2024 Autor Partajează Postat August 19, 2024 Cred ca am studia modelul dar nu ma ajuta, intre timp am si testat produsul asta si nu am fost multumit de el (alte aplicatii) face mirror instant dar rebuild lesina https://www.elforum.info/topic/161121-nas-pentru-urmatorii-10-ani-cu-nvme/?do=findComment&comment=2224732 Link spre comentariu
digitalelectron Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 (editat) Am revenit sa va spun cam pe ce directie m-am hotarat sa merg - Voi face un NAS pana la urma pe NVME, nu voi cumpara. Placa de baza nu o voi alege pe criterii de consum mic ci pe criterii sa poate fi in viitor usor upgradabila - o placa de baza chiar daca nativ nu are portui de NVME sa fie noua de calitate (poate de server, nu stiu inca) - de preferinta mai multe porturi PCIE cu viteza mare - voi pune 2 placi de 25Gb de retea si atunci cand voi avea mai multi bani trec la 100Gb - adaptoarele pentru NVME vor avea 100% radiatoare, de preferinta mai mari silentioase, dar nu aobligatoriu,dac pot pune noctua pe ele. - Adaptoarepe de NVME pe PCIE vor fi cat de cat de generatie noua ca viteza - Voi folosi unraid cu zfs cu min 5 - NVME-uri dar upgradabil pana la min 10 cel putin Editat Ianuarie 27 de digitalelectron Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Salut. Interesanta solutia aleasa. In cazul tau cred ca e mai important sa ai numar mare de linii pcie in detrimentul vitezei, orcum si gen3 face fata la o placa de retea cu doua porturi de 100gbps. Eu cred ca cel mai bine e sa alegi prima data adaptoarele pcie-> m.2 (nvme) si dupa aia vezi de cate linii pcie ai nevoie si eventual daca ai nevoie si de bifurcare (ca sa folosesti 4 ssd-uri pe un singur port pcie x16). Spor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum