Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator si priza in aceasi doza

Postări Recomandate

Salut!

As vrea sa pun in camera copilului in doza unde este intrerupatorul de la lumina si o priza modulara(italiana) pentru a o folosi la o lampa de veghe. 

Cum se fac legaturile in cazul acesta(in doza am 1 faza si 2 nul-uri din care unul nu este legat)?

Eu am legat in paralele priza cu intrerupatorul, doar ca merge ori una ori alta. Daca aprind becul nu mai merge priza, iar daca opresc intrerupatorul vine din nou curent la priza. Unde gresesc?

Imagine WhatsApp 2024-05-07 la 20.08.47_8387ca03.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

17 minutes ago, Bogdan33 said:

Unde gresesc?

In educația școlară, zic eu.
Din ce povestești, habar nu ai de electricitate. De ce nu apelezi la cineva cu pregătire in domeniu ?
Sunt totusi 230V pe unul din fire.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Posibil sa fie doua fire (nuluri) care vin tavan. In ideea de a aprinde/stinge separat două becuri.
Daca este asa, se poate sa puna si o priza din doza intrerupatorului.
Dar din ce spune autorul, nu are cunostiinte de electricitate.

Link spre comentariu

N-are importantă,  trebuie tras sau creat circuit pentru priză. 

Pare ca e pe tubulatura,  deci un electrician o rezolvă curat și cum trebuie. 

Mai sunt variante dar trebuie să umble un electrician în doză. 

Nu le menționez...

Link spre comentariu
18 minutes ago, the same said:

N-are importantă,  trebuie tras sau creat circuit pentru priză.

Dacă al doilea fir negru vine tot din tavan, este simplu de rezolvat fara umblat prin doze si tras alte fire.
Problema este ca priza nu va avea impământare.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Multumesc!

Din pacate instalatia este total schimbata inclusiv traseele(asa am cumparat apartamentul, ca sa nu se inflameze unii pe aici) si totodata dozele au fost acoperite.

Cand m-am mutat luna aceasta a fost un electrician (autorizat ANRE) si a schimbat tablou, sigurante, pus diferential, modificat niste lipituri, dar in camera pe peretele respectiv nu avut cum sa traga priza pentru ca dozele sunt acoperite, o parte din instalatie este trasa prin sapa si alte improvizatii care probabil au fost facute.

Iar varianta asta pe care am vrut sa o fac eu am vazut-o zilele acestea din intamplare intr-un alt context. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări