Bogdan33 Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 Salut! As vrea sa pun in camera copilului in doza unde este intrerupatorul de la lumina si o priza modulara(italiana) pentru a o folosi la o lampa de veghe. Cum se fac legaturile in cazul acesta(in doza am 1 faza si 2 nul-uri din care unul nu este legat)? Eu am legat in paralele priza cu intrerupatorul, doar ca merge ori una ori alta. Daca aprind becul nu mai merge priza, iar daca opresc intrerupatorul vine din nou curent la priza. Unde gresesc? Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 (editat) 17 minutes ago, Bogdan33 said: Unde gresesc? In educația școlară, zic eu. Din ce povestești, habar nu ai de electricitate. De ce nu apelezi la cineva cu pregătire in domeniu ? Sunt totusi 230V pe unul din fire. Editat Mai 7 de cloudy Link spre comentariu
daniels Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 Nu sunt 2 nuluri, unul este impamantare. Uita-te bine ar trebui sa vezi semnul. Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 Posibil sa fie doua fire (nuluri) care vin tavan. In ideea de a aprinde/stinge separat două becuri. Daca este asa, se poate sa puna si o priza din doza intrerupatorului. Dar din ce spune autorul, nu are cunostiinte de electricitate. Link spre comentariu
the same Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 N-are importantă, trebuie tras sau creat circuit pentru priză. Pare ca e pe tubulatura, deci un electrician o rezolvă curat și cum trebuie. Mai sunt variante dar trebuie să umble un electrician în doză. Nu le menționez... Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 (editat) 18 minutes ago, the same said: N-are importantă, trebuie tras sau creat circuit pentru priză. Dacă al doilea fir negru vine tot din tavan, este simplu de rezolvat fara umblat prin doze si tras alte fire. Problema este ca priza nu va avea impământare. Editat Mai 7 de cloudy Link spre comentariu
the same Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 (editat) Sa cheme unul mai priceput. Electrician cica se numeste. Acolo are doar o faza, cum este si normal. Editat Mai 7 de the same Link spre comentariu
Bogdan33 Postat Mai 8 Autor Partajează Postat Mai 8 Multumesc! Din pacate instalatia este total schimbata inclusiv traseele(asa am cumparat apartamentul, ca sa nu se inflameze unii pe aici) si totodata dozele au fost acoperite. Cand m-am mutat luna aceasta a fost un electrician (autorizat ANRE) si a schimbat tablou, sigurante, pus diferential, modificat niste lipituri, dar in camera pe peretele respectiv nu avut cum sa traga priza pentru ca dozele sunt acoperite, o parte din instalatie este trasa prin sapa si alte improvizatii care probabil au fost facute. Iar varianta asta pe care am vrut sa o fac eu am vazut-o zilele acestea din intamplare intr-un alt context. Link spre comentariu
the same Postat Mai 8 Partajează Postat Mai 8 Vad ca ai un comutator acolo. Lasa un bec pentru lumina normala si altul, de putere redusa , pe post de lumina de veghe. Priza nu ai cum sa pui fara acces la doza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum