dumitrumy Postat Mai 7, 2024 Partajează Postat Mai 7, 2024 In acel domeniu garanteaza acele caracteristici. Creste tensiunea de intrare peste 30v, creste si riplul. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 7, 2024 Partajează Postat Mai 7, 2024 Am curatat offtopicul acum, incercati sa ramaneti pe subiect sau dau cu matura, si nu doar prin postari. PS: O tastatura noua costa cateva zeci de lei! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 8, 2024 Autor Partajează Postat Mai 8, 2024 (editat) Dupa toata discutia din acest topic si uitandu-ma prin datasheet-uri, concluzia mea este ca, daca decid utilizarea trafului de 2x24V, solutia cea mai sigura ar fi sa utilizez pe fiecare ramura cate un pre-stabilizator de 24V. Se complica un pic schema dar nu este o solutie costisitoare. In situatia asta, cred ca un condensator pe intrarea stabilizatorului de 24V si unul pe iesirea celui de 12V ar fi suficienti. Gresesc? Sau as putea utiliza niste diode zener pe intrarea stabilizatoarelor, care sa aduca tensiunea la intrare in domeniul din datasheet? Editat Mai 8, 2024 de zvonacfirst Link spre comentariu
spirica Postat Mai 8, 2024 Partajează Postat Mai 8, 2024 Si daca folosesti redresarea monoalternanta nu s-ar rezolva problema? Riplul, pentru redresarea monoalternanta, cred ca nu s-ar vedea la iesire tinand cont de tensiunea destul de mare a trafului pentru cei 12V necesari la iesire. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 9, 2024 Autor Partajează Postat Mai 9, 2024 Multumesc @spirica. Solutia ma atrage prin simplitatea ei. Probabil ca in weekend voi avea mai mult timp sa testez, asa ca am sa revin cu feedback. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 (editat) Doar intreb, redresarea mono alternanta nu are aceeasi valoare de varf cu cea dubla alternanta? Am vrut de ieri sa-l intreb pe &spirica sa detalieze, dar iar ies discutii cu "sangele proaspat". Editat Mai 9, 2024 de dumitrumy greseli scriere Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 Valoarea de vârf este aceiași dar perioada este 1/2 la redresarea monoalternanta. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 Varful ( minus ce pica pe redresare ) este valoarea Vcc masurabila dupa filtrare. Singura diferenta e riplul mai mare, dar Vcc e acelasi. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2024 Partajează Postat Mai 9, 2024 ^Completare: Ce zici era valabil pe o sarcina pur rezistiva, puterea disipata ar fi fost pe jumatate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum