Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema modul de alimentare cu tensiune simetrica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Postat (editat)

Dupa toata discutia din acest topic si uitandu-ma prin datasheet-uri, concluzia mea este ca, daca decid utilizarea trafului de 2x24V, solutia cea mai sigura ar fi sa utilizez pe fiecare ramura cate un pre-stabilizator de 24V. Se complica un pic schema dar nu este o solutie costisitoare.

In situatia asta, cred ca un condensator pe intrarea stabilizatorului de 24V si unul pe iesirea celui de 12V ar fi suficienti.  Gresesc?

Sau as putea utiliza niste diode zener pe intrarea stabilizatoarelor, care sa aduca tensiunea la intrare in domeniul din datasheet?

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Si daca folosesti redresarea monoalternanta nu s-ar rezolva problema? Riplul, pentru redresarea monoalternanta, cred ca nu s-ar vedea la iesire tinand cont de tensiunea destul de mare a trafului pentru cei 12V necesari la iesire.

Link spre comentariu

Doar intreb, redresarea mono alternanta nu are aceeasi valoare de varf cu cea dubla alternanta? Am vrut de ieri sa-l intreb pe &spirica sa detalieze, dar iar ies discutii cu "sangele proaspat".

Editat de dumitrumy
greseli scriere
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări