Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motosapatoare

Postări Recomandate

Te rog fă o poză mai clară cu scarificatorul. Și motocultorul meu are un fel de plug ca un cuțit, cam 50 cm este partea care ar intra în pămînt. Fără ăla nu cred că se poate lucra.  Cu tot cu fierul ăla infipt in pămînt, cand prinde o rădăcină o zbughește de nu-i adevărat. Iese din arătură și-l opresc cam intr-un metru. Ar fi varianta să-mi măsor forțele cu motocultorul, să mă incordez și să-l țin in frâu, dar a doua zi, cine mai lucrează cu SMD uri??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scarificatorul e facut din acel plug la care am sudat un triunghi dintr-un disc, iei acel fier si sudezi un triunghi din disc de discuitoare (de preferat cu bazic prinde foarte bine pe acel otel aliat, n-are moarte).

Cu acest scarificator nu trebuie aplicata nici o forta asupra utilajului, doar tinut acceleratia si ambreiajul, viteza de inaintare se autostabilizeaza printr-un soi de bucla de reactie negativa, rezistenta minima la inaintare este cand lama e paralela cu directia de inaintare, in caz ca tinde sa iasa musca din pamant si franarea creste.

Daca prinde o radacina groasa nu mai inainteaza, manevra e reverse ridicat putin, apoi forward.

Scarificatorul poate fi utilizat si pentru scarificare simpla utilizand rotile de tabla.

DSCN3110.JPG

DSCN3109.JPG

DSCN3108.JPG

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
Acum 2 ore, draku a spus:

Cumpara una cum zice colegul @ionut120v...

Indiferent ce nume are, sunt la fel...

Are latime maxima de lucru mai mare, cel putin 80 cm, putere suficienta pentru frezare, e mai compacta/scurta, ceea ce inseamna ca se manevreaza mai usor, modelul este destul de comun si se gasesc mai usor piese de schimb si accesorii

Nu in ultimul rand, e mai ieftina 

De diferenta de bani iti poti cumpera alte accesorii, in timp

Trebuie să intru și în pământ care nu a fost săpat.  E doar fân în zona aia de ani și ani de zile. 

Pentru locurile unde pun legume merge orice chinezarie. 

Încă studiez,  nu mă înfig... Am timp la dispoziție. 

Link spre comentariu

Dacă e pământ nemuncit și plin de buruieni, nici după o ploaie serioasă nu poți face mare lucru până nu bagi un plug acolo.Vei omorî orice motosapă astfel, la modul mecanic vorbind...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, the same a spus:

Trebuie să intru și în pământ care nu a fost săpat.  E doar fân în zona aia de ani și ani de zile. 

Pentru locurile unde pun legume merge orice chinezarie. 

Încă studiez,  nu mă înfig... Am timp la dispoziție. 

Eu am "spart" un asa teren cu un ruris dizel kds651 prin februarie dupa ce a fost ger si apoi au fost cateva zile calde de s-a muiat inghetul. 

Link spre comentariu

În principiu la teren nemuncit se intră la început cu tractorul.E şi vorba de îngropat stratul de la suprafață în adâncime.

În pământ nisipos se intră f uṣor şi cu motocultorul.

Link spre comentariu

Se poate face cu motosapa, dar iarna dupa ce se desgheata, acum iarba se va infasura pe freze, se infasoara si iarna, dar e mult mai putina.

Acum nici aratul nu e foarte recomandat, asteptati pentru la anu.

Link spre comentariu

Iarba o cosesc. 

Dacă o fac acum, am timp să mai integrez în sol și alte "beneficii " . Dacă trece iarna peste pregatirea ce vreau s-o fac, cu atât mai bine. 

Tractor nu bag că-mi strică echilibrul Zen.

E vorba de a crea mici parcele 10,15,20mp printre diversii pomi sau ce mai e pe acolo. 

Pun legume,  nu porumb. Mă pregătesc să devin vegan,  că tot e la modă.  😉

Link spre comentariu

Eu cu utilajul din link-ul pus de mine, am desțelenit pămănt nearat de 30 ani, dar pe suprafață mică, vreo 5 ari. Pe prima parcelă am lucrat progresiv, strat cu strat, vreo 8 treceri. A doua zi, am chemat o cunostință să-mi arate ce greșesc. Amicul ăla a lăsat utilajul să intre in pămînt până la aripi apoi ușor-ușor stânga-dreapta, a arat toată porțiunea și în urmă rezultatele erau net superioare. Specific că pămîntul este negru, fără pic de argilă. Nu știu cum se ară pămîntul argilos.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Si eu sunt novice la astea.Dar parca as plati pe careva cu tractor sa treaca cu plug macar o data.....Nu de alta dar motosapele -chinezariile sunt cam la fel toate,promit multe si fac putine.

Link spre comentariu

Eu am avut motosapă,da' în pământul nedesțelenit n-am băgat-o niciodată.

Apelam la un vecin care avea un tractor mic Fiat,să zic de 45 Cp.Ăla îmi ara terenul.Pe urmă puteai lucra şi cu motosapa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări