the same Postat Mai 5 Partajează Postat Mai 5 Trebuie să cumpăr un astfel de utilaj. Folosire pașnică, prin curte. M-am săturat de cazma... Voi ce folosiți, ce experiențe aveți cu diverși producatori/modele? Link spre comentariu
validae Postat Mai 5 Partajează Postat Mai 5 Dacă nu ai o curte imensă, e foarte utilă una electrică.Pe lângă dezavantajul plimbării unui cablu, nu e zgomotoasă, nu te afumă și are suficientă putere să-ți faci treaba în liniște.Am așa ceva și sunt foarte mulțumit. http://bricolajshop.ro/motosapa-electrica-el-tex-2000-texas/3825.htm Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 5 Partajează Postat Mai 5 Dacă vrei să o folosești la gradina,pentru frezat,cumpăra ceva serios cu motor pe benzina,cu care sa poți lucra pământul nu doar sa l zgârii pe deasupra. Eu am un Omac de 8 cai,de 4 ani de zile,cu care mă descurc destul de bine. Pământul nu este mereu moale și afânat că sa umbli cu jucării electrice. Și încearcă să cauți una cu transmisie pe pinioane grup conic,nu curele. Nici prea mare daca o iei nu prea e bine,te muncește de te rupe,și nu se justifică decat daca ai gradina mare sau camp. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 5 Partajează Postat Mai 5 (editat) Asta cu freza Plugul: Rezultat: Din 2010 il am si ma ajuta enorm de mult, am doar 1500mp. Singura problema o garnitura de chiulasa anul asta. Editat Mai 5 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
the same Postat Mai 5 Autor Partajează Postat Mai 5 (editat) Curtea este destul de mare. Vreau să mai fac parcele suplimentare pentru cultivat. Câte, nu știu, dar după cazmaua de toamnă tot mai trebuie să iei pământul la sapă. Anul ăsta a venit un vecin de vreo doua ori și a mai întors pământul cu un motocultor . La electric nu cred că mă bag, iese fum din ea repede. Benzină, până nu se inverzesc ăștia de tot. Editat Mai 5 de the same Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 5 Partajează Postat Mai 5 Una de asta ieftina, tine cativa ani. Anul asta am sapat, am ingrasat, am pus, dar n-a crescut, o avea legatura cu sistemul fotovoltaic, am auzit ca nu prea creste in apropierea unor astfel de sisteme chiar daca au soare. Link spre comentariu
the same Postat Mai 5 Autor Partajează Postat Mai 5 (editat) De ce să nu crească leguma în apropierea panourilor fotovoltaice? Depinde cum ai pregătit solul, ce calități are, ce ai cultivat și cum ai întreținut cultura. Vecinul meu are un Ruris Dac, parcă așa am citit pe ea. Editat Mai 5 de the same Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 5 Partajează Postat Mai 5 Tot ceva in genu, componente China, motorul tine mult , am unul identic care are 5000 ore pe GPL si inca are compresie, au picat accesoriile de la vibratii de mai multe ori. Se geseste in toate magazinele de bricolaj, in diverse variante, cel mai mic motor este cel de 210 cm3 benzina, exista si motorizari diesel. Eu sunt pregatit sa trec la urmatorul nivel, minitractor, e alta viata la volan mai ales dupa o anumita varsta. In legatura cu lipsa cresterii am facut tot ce am putut sa creasca, am pregatit terenul din iarna, am ingrasat cu ingrasamant complex, dar n-a crescut, alti ani n-am ingrasat deloc si tot a crescut mai bine. am observat ca in fata panourilor aprope n-a crescut nimic, dar in laterale a crescut cate ceva, totusi ceapa de anu trecut a crescut bine in acelasi pamant in fata panourilor, usturoiul insa n-a vrut, nu stiu daca are legatura cu panourile sau cu ce am pus in pamant. Am de samanta din acela care a crescut, pun peste tot la fel, sa ma lamuresc daca lipsa cresterii are vreo treba cu panourile. Link spre comentariu
the same Postat Mai 6 Autor Partajează Postat Mai 6 Cred ca ma bag la o dracie de asta. Sa vedem daca se aproba bugetul la biroul contabil (nevasta). Link spre comentariu
daniels Postat Mai 6 Partajează Postat Mai 6 Cred ca are transmisia pe curea, iar frezelele au 3 brate. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 6 Partajează Postat Mai 6 Nu e pe curea, e cu ax melcat, n-o confundati cu aia ce am pus-o, e alta gisca-n alta straita. A avut un coleg pe softpedia una asemanatoare si n-a fost deloc multumit de ea. Am avut inainte un Ruris KSR 750 dar la ce aveam eu de lucru cu el nu faceam fata intr-o dupamasa asa ca am luat tractorasul monoax, e mult mai bun si comod in exploatare decit motosapa. Incovenientul este pretul mai mare. Cele care au curele in lantul cinematic sint mai bine adaptate socurilor transmise de freze. Link spre comentariu
draku Postat Mai 6 Partajează Postat Mai 6 Cumpara una cum zice colegul @ionut120v... Indiferent ce nume are, sunt la fel... Are latime maxima de lucru mai mare, cel putin 80 cm, putere suficienta pentru frezare, e mai compacta/scurta, ceea ce inseamna ca se manevreaza mai usor, modelul este destul de comun si se gasesc mai usor piese de schimb si accesorii Nu in ultimul rand, e mai ieftina De diferenta de bani iti poti cumpera alte accesorii, in timp Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 6 Partajează Postat Mai 6 O variantă ar fi Ruris731K, are multe accesorii incluse. Pentru 2960 lei primești: Motosapa Ruris 731ACC1, 8.5 CP, roti cauciuc 5.00 :8, rarita, plug, adaptor, plug cartofi, roti metalice 400x8, cultivator, set contragreutati 10kg Motosapa Ruris 731ACC1, 8.5 CP, roti cauciuc 5.00 :8, rarita, plug, adaptor, plug cartofi, roti metalice 400x8, cultivator, set contragreutati 10kg. Posibil să găsești ofertă mai bună. Cumpără utilajul cu accesorii, luate separat sunt mai scumpe. Corect ar fi să faci cel puțin două arături pe an, toamna și primăvara. Eu, in primul an, am desțelenit, nu am plantat nimic, trecem lejer cu motocultorul la 2-3 săptămâni, am scăpat de toate buruienile, inclusiv de hrean care la mine in zonă este plantă invadatoare. Nu am folosit deloc ierbicid și nici nu m-am cocoșat la plivit. Dacă-ti cumperi acum motocultorul, poți pregăti pământul pentru anul următor. Dacă nu ai seră nu lua motocultor compact, ia-ți un utilaj mare și greu, te zguduie mai puțin. O tehnică pe care nu o știam, pentru prima arătură: ții motocultorul bine, lași utilajul să se ingroape, intră in pămînt până la aripi. Apoi misti stânga-dreapta, vei inainta cu viteza melcului dar in urma ta pământul rămâne impecabil fărâmițat. Nu demonta aripile motocultorului, să fie bine fixate, intre aripi și sape, acolo se fărâmițează bulgării de pământ. Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 6 Partajează Postat Mai 6 (editat) Franarea se poate face cu ajutorul unui scarificator, nu trebuie tinut, posibil se vede in foto pusa de mine, Cu acest scarificator doar o ghidati, se infige singura pana dincolo de ax, efortul necesar e minim. rezultatele depind de pamant, cele marnoase argiloase nu e bine sa fie maruntite forte bine deorece dupa prima ploaie se tranforma in ciment, la astfel de pamant, plugul e cea mai buna solutie. Editat Mai 6 de ionut120v Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum