roby_m Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Ca sa recunosti un ventilator pe rulmenti, fara sa-l desfaci, tragi de elice in afara si nu trebuie sa iasa deloc. La cele cu bucsa, elicea iese in afara chiar si 3-4mm. Explicatia e ca axul e fixat in rulmenti, pe cind la bucsa joaca liber.Un alt indiciu ar fi marimea gaurii de sub eticheta, cu cit e mai mare, cu atit e mai sigur sa fie cu rulmenti.Cred ca-mi va fi de folos. :)Am gasit pe net unele Arctic AF12025, care mi-au placut mai mult - se incadreaza in cerinte. La 1500 ture au 56CFM (~90m3/h) la 24dB. Desi nu sunt atat de convins ca sunt pe rulment.Sa vad ce noroc am cu magazinele locale... Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 eu la conex am gasit cu rulmenti ..dar au niste scoruri de iti vine sa nu mai intri!daca e reclama modificati voi... :smt003 Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Ma gandesc sa dau radiatorul asta cu pinii pe lungime ca nu-l pot aseza bine in cutie - trebuie sa stea cu fata in sus ca sa aiba randament -, si sa-mi iau unul cu pinii pe latime. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 poti sa pui ventilatoarele pe o laterala a cutiei in asa fel incat sa sufle pe radiatorin cazul asta ,in spatele cutiei lasi loc liber(sau un gratar) sa iasa aerul,iar radiatorul nu-l montezi drept,ci intr-o rana,cu deschiderea mai mare la spatele carcaseinu folosi arctic cooling,sunt cam de cacao(incep sa faca zgomot dupa cateva luni) Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 nu folosi arctic cooling,sunt cam de cacao(incep sa faca zgomot dupa cateva luni)recom or fi bune? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 eu nu le cunosc(nici n-am auzit de ele pana acum,dar asta nu inseamna ca sunt proaste) Link spre comentariu
Mihai85 Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Ce mai conteaza zgomotul unui cooler la un amplif 2x400w :rock: Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Ce mai conteaza zgomotul unui cooler la un amplif 2x400w :rock:conteaza, pt ca la volum mic incepe sa se auda - chiar si cu regulator automat de turatie -.400W e un maxim.... dar va fi numai pt bas.Celalalt ampl stereo cu care va sta in "curte" va fi 2x100W (http://www.elprod.ro) cu racire pasiva.Statia asta, voi incerca s-o fac cat mai bine, nu va fi un jaf. Voi face totul cat de bine posibil, inclusiv finisajul exterior-Al cu lemn. De asta am nevoie de ajutor mare la toate topicurile deschide ca nu ma pricep asa bine la electronica.. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 alimentate la 4v n-ar trebui sa faca un zgomot semnificativ(adica le auzi doar daca pui urechea langa ele) Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 alimentate la 4v n-ar trebui sa faca un zgomot semnificativ(adica le auzi doar daca pui urechea langa ele)Te cred.Dar ramane de vazut la volum mic de ce tensiune vor avea nevoie ca sa raceasca cum trebuie. Deocamdata totul este ba in faza de comanda, ba in fata de proiect, etc. Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Dintre astea 2 radiatoare care vi se pare mai bun? Ma refer strict la randamentul termic. Nu la pret Asta are 30/10/3 si costa 29. http://www.conexelectronic.ro/content/c ... 2x100.html Asta are 19/10/5 si costa 44lei (asta e codul corect RAD-A6023/100 , dar in linkul de mai jos este o poza cum ar arata) http://www.metrafo.ro/info.html?cod=RAD-A6023%2F40 Stiu ca unele sunt pe piata si radiatoare cu concentratie mare de Fe si-ti poti da seama numai dupa greutate. Are cineva vreun radiator din asta? Sunt curios si cat ar cantari. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 depinde cum vrei sa le pui in carcasaprimul pt racire activa,al doilea are forma buna pt racire pasiva dar este mai mic Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 depinde cum vrei sa le pui in carcasaprimul pt racire activa,al doilea are forma buna pt racire pasiva dar este mai micCa pozitie..planul bazei radiatorului va fi paralel cu normala la suprafata. :)Tu, de exemplu, daca ai fi in locul meu, ce ai face? Ce varianta ai alege? Si detaliaza te rog in cazul in care ar fi vorba e racire activa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 in functie de ce radiator vei folosi eu recomand urmatoarele idei principale(de la care se pot dezvolta altele,mai pe placul tau) 1)pt cazul in care folosesti radiator/oare ca in primul post(cu aripioarele paralele cu lungimea),poti face un tunel de racire,cu un ventilator la un capat,si altul la celalat capat in imagine ventilatoarele sunt rosii,carcasa galbena iar radiatoarele negre(si tunelul e compartimentat,ca sa nu se umple tot amplificatorul de praf si tunelul sa fie eficient) sugerez ca ventilatorul din fata sa bage aer iar cel din spate sa-l evacueze ventilatorul din fata se poate aseza si pe laterala,ca sa nu strice aspectul fetei(daca e cazul) 2)pt cazul in care folosesti radiatoare ca cele de la conex(cu aripioarele perpendiculare pe lungimea radiatorului),poti pune radiatorul(oarele) in afara amplificatorului,pe laterale sau chiar in spatele acestuia,daca-ti permite locul alocat pt conectori trebuie totusi sa fie cativa cm(minim 3-5) distanta intre partea de jos/cea de sus a radiatorului si alte obiecte(masa,ceva pus peste amplif etc) desigur se poate pune si in interior(si ventilatoarele pe o latura a carcasei) dar trebuie facute gauri corespunzatoatoare in capacele carcasei(cel de sus si cel de jos,in zona radiatorului) si carcasa compartimentata sa nu se umple de praf(necompartimentarea nu afecteaza air-flow-ul,ca in cazul de la puntul 1) cam astea ar fi ideile mele Link spre comentariu
roby_m Postat Ianuarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Merci pt raspuns, dar nu e ce am intrebat; poate nu am reusit sa ma exprim bine.Pozitionarea e cum ai figurat tu in desenul 2, ca doar cutia nu are 1m latime:) ca sa am idei pt prima varianta, doar am mai multe in ea, traf de 900W, celalalt ampl + circuite auxiliare.Eu intrebam asa, ce ar alege lumea, din cei care sunt pe forum aici, care au lucrat cu AV400 etc, dintre radiatoarele de mai sus, adica cele 2, si sa specifice in ce caz ar alege racire activa. :)Astept pareri.Merci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum