Vizitator victor_mocan Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 Salut, ideea e ca as vrea sa imi fac un subwoofer cu 2 dif-uri SAL SBX 3040, nu stiu cum sa fac o cutie si cum ar trebui sa le leg ...... pana acum nu am decat difurile (o sa le inlocuiesc in 2 boxe) deci totul e posibil in faza asta... idei careva ? si daca stie cineva o incinta pentru asa ceva... difurile cum le leg ? :DSpecificatile difuzoarelor:Zenei terhelhet?ség / Music power / Maximale Musikleistung Pz / W 150Névleges terhelhet?ség / Power rating / Nennbelastbarkeit Pn / W 120Impedancia / Impedance / Impedanz Z / Ω 8Rezonancia frekvencia / Free air resonance / Resonanzfrequenz fs / Hz 26Frekvencia átvitel / Max. frequency range / Max. Frequenzbereich f / Hz 28-2000Keresztezési frekvencia (fels?) / Rec. crossover freq. (fmax.) / Empf. Trennfreq. (fmax.) fx / Hz 1500Érzékenység (1W/1m) / SPL (1W/1m) / Mittl. Schalldr. (1W/1m) Spl / dB 89Leng?tekercs átmér?je / Voice coil diameter / Schwingspulendurchmesser ∅ / inch 2Csévetest alapanyaga / Voice coil former / Schwingspulenträger ALUMembrán alapanyaga / Cone / Membran KEVLARMágnes súlya / Magnet weight / Magnetgewicht Oz 40Egyenáramú ellenállás / RDC DC resistance / Gleichstromwiderst. RDC / Ω 7,2Membrán felület / Eff. cone area / Eff. Membranfläche Sd / cm2 523,0Mechanikai jósági tényez? / Mech. Q factor / Mechanise Güte Qms 4,27Elektromos jósági tényez? / Electr. Q factor / Elektrische Güte Qes 0,47Egyesített jósági tényez? / Total Q factor / Gesamtgüte Qts 0,42Térfogat egyenérték / Equivalent volume / Äquivalentvolumen VAS / l 151,33Mozgó tömeg / Moving mass / Bewegte Masse Mms / g 97,28Mechanikai ellenállás / Mech. resistance / Mech. Widerstand Rms / kg/s 4,00Membrán engedékenység / Suspension compl. / Nachgiebigkeit Cms / mm/N 0,39Er?tényez? / Force factor / Kraftfaktor BxL / Tm 14,88Induktivitás / Voice coil induct. / Schwingspulenindukt. L / mH 6,65Küls? méret / Dimension / Abmessungen ∅ / mm 304Beépítési méret / Mounting cutout / Einbauöffnung ∅ / mm 282 Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 leaga-le in paralel...dar pe bani care i-ai dat pe ele mai bine luai altceva...cutiile simuleaza-le cu ceva program....dar sa nu le acordezi mai jos de 30Hz ca nu au stofa difurile alea de asa ceva Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 Da stiu... am dat bani pe ele destul de degeaba dar unde gasesc un soft care sa stie sa imi faca cutie de sub ptr. 2 difuri ? Ca in bassBox 6 nu am gasit asa ceva . Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 stie si bas box intra la Driver -> Configuration, si de acolo alegi numarul de difuzoare si modul in care sunt ele legate :wink: Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 Mda... ai dreptate...(mersi de tip) acum, sa spunem ca le leg in paralel intr-o incinta, o sa am 4 oameni, ajunge daca pun un filtru dintr-o bobina sau trebuie sa ma gandesc la ceva mai complicat ? Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 push & pull Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 hmmm... daca fac cu bass reflex atunci iar imi iese o cutie care imi umple casa si la difurile astea nu stiu daca merita asa ca as vrea sa o fac incinta inchisa... fs-ul incintei ar fi cam de 58 Hz, ce spuneti o sa se auda bine ? ... mai imi trebuie si un amplificator de vreo 250 W in 4 oameni. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 daca folosesti un amplif separat pt sub e bine sa pui filtru inaintea amplificatorului si pierderile vor fi mult mai mici...+ca daca il faci activ ai flexibilitate mult mai mare Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 11, 2005 Partajează Postat Februarie 11, 2005 Am simulat o incinta inchisa si cu material absorbant mult in ea pentru cele 2 difuzoare legate in paralel... cica asta ar fi raspunsul... numai liniar nu este, e bine, e rau pentru un sub ? :Dam sters poza Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 11, 2005 Partajează Postat Februarie 11, 2005 e rau :? simuleaza o incinta bassreflex Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 11, 2005 Partajează Postat Februarie 11, 2005 hmm...iar sa fac ceva incinte cat casa pentru niste difuri care nu imi plac... cred ca incerc sa le vand :( Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 11, 2005 Partajează Postat Februarie 11, 2005 asa se comporta intr-un bandpass de ordinul 4 cu un volum extern de vreo 80 de litri bagate ambele difuzoare legate in paralel. dimensiunile exterioare ale incintei sunt: 750x400x350mm daca vrei sa construiesti incinta aceasta, spune-mi si iti pun si detaliile incintei :wink: as putea sa mai scad vreo 20 de liri din volumul extern, dar cu costul unor neliniaritati in mijlocul benzii de lucru Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 11, 2005 Partajează Postat Februarie 11, 2005 Va rog daca nu aveti licenta pentru BasBox sa nu mai bagati screenshoturi (sau cum naiba le zice) cu el.Am primit avertizare de la HT Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 victor_mocanscrie te rog aici mail-ul tau ca sa pot trimite planul pt incinta Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 NeXuS_3 Cand vrei sa discuti cu cineva te rog sai dai MP, OK Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum