Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer cu 2 difuri SAL SBX 3040

Vizitator victor_mocan

Postări Recomandate

Vizitator victor_mocan

Salut, ideea e ca as vrea sa imi fac un subwoofer cu 2 dif-uri SAL SBX 3040, nu stiu cum sa fac o cutie si cum ar trebui sa le leg ...... pana acum nu am decat difurile (o sa le inlocuiesc in 2 boxe) deci totul e posibil in faza asta... idei careva ? si daca stie cineva o incinta pentru asa ceva... difurile cum le leg ? :DSpecificatile difuzoarelor:Zenei terhelhet?ség / Music power / Maximale Musikleistung Pz / W 150Névleges terhelhet?ség / Power rating / Nennbelastbarkeit Pn / W 120Impedancia / Impedance / Impedanz Z / Ω 8Rezonancia frekvencia / Free air resonance / Resonanzfrequenz fs / Hz 26Frekvencia átvitel / Max. frequency range / Max. Frequenzbereich f / Hz 28-2000Keresztezési frekvencia (fels?) / Rec. crossover freq. (fmax.) / Empf. Trennfreq. (fmax.) fx / Hz 1500Érzékenység (1W/1m) / SPL (1W/1m) / Mittl. Schalldr. (1W/1m) Spl / dB 89Leng?tekercs átmér?je / Voice coil diameter / Schwingspulendurchmesser ∅ / inch 2Csévetest alapanyaga / Voice coil former / Schwingspulenträger ALUMembrán alapanyaga / Cone / Membran KEVLARMágnes súlya / Magnet weight / Magnetgewicht Oz 40Egyenáramú ellenállás / RDC DC resistance / Gleichstromwiderst. RDC / Ω 7,2Membrán felület / Eff. cone area / Eff. Membranfläche Sd / cm2 523,0Mechanikai jósági tényez? / Mech. Q factor / Mechanise Güte Qms 4,27Elektromos jósági tényez? / Electr. Q factor / Elektrische Güte Qes 0,47Egyesített jósági tényez? / Total Q factor / Gesamtgüte Qts 0,42Térfogat egyenérték / Equivalent volume / Äquivalentvolumen VAS / l 151,33Mozgó tömeg / Moving mass / Bewegte Masse Mms / g 97,28Mechanikai ellenállás / Mech. resistance / Mech. Widerstand Rms / kg/s 4,00Membrán engedékenység / Suspension compl. / Nachgiebigkeit Cms / mm/N 0,39Er?tényez? / Force factor / Kraftfaktor BxL / Tm 14,88Induktivitás / Voice coil induct. / Schwingspulenindukt. L / mH 6,65Küls? méret / Dimension / Abmessungen ∅ / mm 304Beépítési méret / Mounting cutout / Einbauöffnung ∅ / mm 282

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• Sharky

2

Top autori în acest subiect

leaga-le in paralel...dar pe bani care i-ai dat pe ele mai bine luai altceva...cutiile simuleaza-le cu ceva program....dar sa nu le acordezi mai jos de 30Hz ca nu au stofa difurile alea de asa ceva

Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan

Da stiu... am dat bani pe ele destul de degeaba dar unde gasesc un soft care sa stie sa imi faca cutie de sub ptr. 2 difuri ? Ca in bassBox 6 nu am gasit asa ceva :d.

Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan

Mda... ai dreptate...(mersi de tip) acum, sa spunem ca le leg in paralel intr-o incinta, o sa am 4 oameni, ajunge daca pun un filtru dintr-o bobina sau trebuie sa ma gandesc la ceva mai complicat ? :d

Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan

hmmm... daca fac cu bass reflex atunci iar imi iese o cutie care imi umple casa si la difurile astea nu stiu daca merita asa ca as vrea sa o fac incinta inchisa... fs-ul incintei ar fi cam de 58 Hz, ce spuneti o sa se auda bine ? ... mai imi trebuie si un amplificator de vreo 250 W :d in 4 oameni.

Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan

Am simulat o incinta inchisa si cu material absorbant mult in ea pentru cele 2 difuzoare legate in paralel... cica asta ar fi raspunsul... numai liniar nu este, e bine, e rau pentru un sub ? :Dam sters poza :d

Link spre comentariu

Posted Image

asa se comporta intr-un bandpass de ordinul 4 cu un volum extern de vreo 80 de litri bagate ambele difuzoare legate in paralel.

dimensiunile exterioare ale incintei sunt: 750x400x350mm

daca vrei sa construiesti incinta aceasta, spune-mi si iti pun si detaliile incintei :wink:

as putea sa mai scad vreo 20 de liri din volumul extern, dar cu costul unor neliniaritati in mijlocul benzii de lucru

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări