Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru boxe Zaph Audio SB12.3 (3-Way Tower)

ionapostol

Postări Recomandate

Salut tuturor, as vrea sa pun si eu o intrebare aici referitoare la un filtru ca sa nu mai deschid un alt topic. Daca deranjez atunci rog moderatorul sa stearga intrebarea.

Am construit o pereche de incinte acustice ca http://www.zaphaudio.com/SB12.3/ 

cu filtrul de acolo, dar pun si poza aici .

Am comandat piesele pentru filtre dar nu am gasit exact valorile de acolo .

La C10 in loc de 150 uF vanzatorul mi-a dat condensatorii din imaginea condensatori C10. Am observat ca sunt tipuri diferite, se pot folosi ca atare sau trebuie sa-i inapoiez si sa mai caut ?

La fel si pentru C17 am primit ce este in poza C17. Se pot folosi in schema respectiva sau nu, tensiunea este cumva prea mica ?

Am un amplificator care poate furniza 200w  , incintele suportand pana la 250w/canal.

Evident ca nu voi asculta la mai mult de un sfert....dar nu se stie.

Va multumesc anticipat.

filtru.jpg

C10.jpg

C17.jpg

Editat de ionapostol
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

3

• ionapostol

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tineti seama ca legand condensatorii in paralel valoarea capacitatii se sumeaza direct.

De asemena tineti seama ca unele valori pur si simplu nu exista, se obtin prin sumare. Iar proiectantii stiu asta f bine.

La C17 vanzatorul a facut alegerea corecta.

Pt C10 alegerea este judicioasa din pdv economic si acceptabila din pdv tehnic, caci un 150uF MKP ar fi costat dublu.

Tensiunea de 100V este arihisuficienta pt conzii din filtre la boxe home.

Ar fi fost bine totusi sa va fi documentat mai mult  anterior alegerii unui proiect destul de controversat.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Shambala a spus:

Nota moderatorului - cred ca este mai bine sa existe subiect separat.  (Fiecare cu ale lui...)

Din greseala am creat topic nou, te rog sa il stergi.

Multumesc

Acum 2 ore, Shambala a spus:

Pt C10 alegerea este judicioasa din pdv economic si acceptabila din pdv tehnic, caci un 150uF MKP ar fi costat dublu.

Tensiunea de 100V este arihisuficienta pt conzii din filtre la boxe home.

Ar fi fost bine totusi sa va fi documentat mai mult  anterior alegerii unui proiect destul de controversat.

Pentru C10 este bine chiar daca sunt condensatori de tipuri diferite ? Unul este mkp iar celalalt electrolitic....nu se vede bine in poza.

De ce este controversat proiectul ?

C10.jpg

Editat de ionapostol
Link spre comentariu

Am vazut f clar ca C10 a fost furnizat in  combinatie electrolitic + MKP.  Exact despre asta am si scris cand m-am referit la pret.

C10 este pus in serie cu difuzoarele de medii.  Acolo este util un condensator de buna calitate, pt ca urechea este foarte sensibila pe acel spectru de frecvente.

In general se considera ca cel mai bine suna condensatoii MKP (for audio), fie de acelasi tip, fie combinatii de 2-3 modele/marci.   

Unii sustin ca au obtinut rezultate surprinzator de bune introducand in combinatie si electrolitici, dar aceste afirmatii sunt izolate, nu au fost confirmate si de altii.

Proiectele lui Zaph sunt adesea controversate la partea de filtre.

In general proiectantii evita sa foloseasca condensatori de valori f mari (150uF serie pe medii este mult)  sau absolut enorme  - 600uF, chiar si in Notch-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări