Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa de sticla

dan cod

Postări Recomandate

Are cineva experienta în tratarea lemnului cu asa ceva. Nu vreau lac, nici alte soluții. Cum se comporta în timp? 

OSBul poate fi dat cu asa ceva?

Imi place ca nu miroase, nu schimba mult culoare ba mai mult am înțeles ca este și ignifug și anti carii și alti,, elefanței,, ce ar putea ataca lemnul. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

8

• the same

6

• draku

3

• ady2006

2

Top autori în acest subiect

La OSB nu am experiență cu apa de sticlă.  

La lemn este altceva.  

Poți să dai fără probleme  că nu se întâmplă nimic rău.  Faci soluție 50/50 %  cu apă  și dai cu încredere și fără zgârcenie. 

Nu știu cum se comportă la UV . Osb-ul expus la UV își schimbă culoarea aia fromoasă de lemn  devenind gri. 

Rezistenta,  tatamentul,  rezistă în timp dacă impregnarea este făcută în autoclave. Câteva atmosfere și temperatură peste 35 de grade. 

Link spre comentariu

E foarte buna pentru prevenirea si combaterea insectelor/ciupercilor, impiedica deteriorarea lemnului. Formula e Na2Sio3, de obicei e folosita la betoane, hidroizolatii, o mai foloseam pe timpuri la sobe (rezista foarte bine la caldura, creste rezistenta liantului). Trebuie sa o aplici pe suprafete uscate.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, the same a spus:

La OSB nu am experiență cu apa de sticlă.  

La lemn este altceva.  

Poți să dai fără probleme  că nu se întâmplă nimic rău.  Faci soluție 50/50 %  cu apă  și dai cu încredere și fără zgârcenie. 

Nu știu cum se comportă la UV . Osb-ul expus la UV își schimbă culoarea aia fromoasă de lemn  devenind gri. 

Rezistenta,  tatamentul,  rezistă în timp dacă impregnarea este făcută în autoclave. Câteva atmosfere și temperatură peste 35 de grade. 

Am dat ieri pe o scândură fără sa o diluez. Cum am cumpărat-o. Îmi place cum arata. Oare chiar sa o spele apa? 

Nu știu în că-ți ani devine gri. Ce am exterior osb l-am lacuit. În interior as da cu apa de sticla. Deci exclus UV(eventual ce întra pe geam) 

Asta cu apa care spala apa de sticla dacă e asa e nasol. N-aș vrea asta. 

Link spre comentariu
Acum 24 minute, dan cod a spus:

....

Asta cu apa care spala apa de sticla dacă e asa e nasol. N-aș vrea asta. 

Mai intereseaza-te...si eventual fa o proba....

Mie mi-a aratat cineva o firida zidita in gard pentru a adaposti contorul si regulatorul de gaze.

Mi-a spus ca a dat-o cu apa de sticla cu vreo 2-3 ani in urma pentru protectie, insa solutia s-a spalat pe alocuri din cauza ploilor.

Intr-adevar, in unele locuri arata ca o pojghita de sticla la suprafata, dar in altele nu se mai vedea...

Acuma, vorba lu' mamaia:  minte el, minț si io....

PS

Daca stam stramb si judecam drept...

- apa de sticla nu reactioneaza cu aerul, adica nu isi schimba starea sau compozitia, altfel recipientul in care se vinde ar fi etans si ar exista proceduri specifice pentru aplicare

- se dilueaza cu apa, conform producatorului, deci poate fi "spalata" de apa de pe diverse suprafete cu care nu interactioneaza....

Link spre comentariu

În interior voi da ca nu am risc de apa. Pentru exterior voi testa. Bănuiesc ca totuși ce întra în lemn acolo rămâne. 

Multumesc. 

Link spre comentariu

Goange prin OSB nu cred că ai să găsești.  Materialul are tot felul de "chestii " înglobate și nu sunt preferate de insecte. 

Lemnul natur,  da. 

Eu am folosit apa de sticlă în betoane,  mortare și la tratarea lemnului din mansarde și poduri. 

Fiind cea mai ieftină soluție dar nu și cea mai proastă. 

Acum 2 ore, draku a spus:

Intr-adevar, in unele locuri arata ca o pojghita de sticla la suprafata, dar in altele nu se mai vedea...

Așa se întâmplă la beton/mortar  când este dat peste. 

Formează o peliculă care în timp se desprinde/deteriorează. 

Am văzut și eu treaba asta. 

La beton și mortar se înglobează în compozitie. 

Link spre comentariu

Goange prin OSB nu cred că ai să găsești.  Materialul are tot felul de "chestii " înglobate și nu sunt preferate de insecte. 

Lemnul natur,  da. 

Eu am folosit apa de sticlă în betoane,  mortare și la tratarea lemnului din mansarde și poduri. 

Fiind cea mai ieftină soluție dar nu și cea mai proastă. 

Așa se întâmplă la beton/mortar  când este dat peste. 

Formează o peliculă care în timp se desprinde/deteriorează. 

Am văzut și eu treaba asta. 

La beton și mortar se înglobează în compozitie. 

In mansarde sau poduri s-a mai dat cu ceva peste apa de sticla sau a rămas asa? 

Link spre comentariu

Nu, doar câteva straturi de soluție de apă de sticlă și atât. 

Tratamentul fiind pentru izolarea lemnului de insecte și o oarecare rezistentă la temperaturi foarte mari,  întârziind aprinderea prematură. 

Eu as alege o altă soluție pentru intenția dvs. 

Apa de sticla are uzanțe clare și simple. 

De exemplu,  la lemnul natur tratat în autoclave, nu am văzut finisări ulterioare cu lacuri sau uleiuri. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, the same a spus:

Nu, doar câteva straturi de soluție de apă de sticlă și atât. 

Tratamentul fiind pentru izolarea lemnului de insecte și o oarecare rezistentă la temperaturi foarte mari,  întârziind aprinderea prematură. 

Eu as alege o altă soluție pentru intenția dvs. 

Apa de sticla are uzanțe clare și simple. 

De exemplu,  la lemnul natur tratat în autoclave, nu am văzut finisări ulterioare cu lacuri sau uleiuri. 

Ar exista ceva soluție fiabila, dar nu lac sau vopsea? 

Link spre comentariu

Rasina pt laminare. Dar e scumpa, poate adusa de pe la chinezi e mai ieftina.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Apa de sticla am folosit prin anii 90, combinata cu ceva pigmenți gen cerneluri, dar nu de stilou, la colorat becuri pt lumini de discoteca. Inițial ieșeau foarte bine dar în timp își pierdeau strălucirea matuindu-se (ceea ce nu era neapărat o problema era chiar util) dar se ștergea apoi cu chiar cu mina la manevrare. 

De unde s-ar mai găsi acum? 

Link spre comentariu
dan cod
Acum 5 ore, sesebe a spus:

Apa de sticla am folosit prin anii 90, combinata cu ceva pigmenți gen cerneluri, dar nu de stilou, la colorat becuri pt lumini de discoteca. Inițial ieșeau foarte bine dar în timp își pierdeau strălucirea matuindu-se (ceea ce nu era neapărat o problema era chiar util) dar se ștergea apoi cu chiar cu mina la manevrare. 

De unde s-ar mai găsi acum? 

Apa de sticla se găsește în toate magazinele de bricolaj. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, dan cod a spus:

Ar exista ceva soluție fiabila, dar nu lac sau vopsea? 

Lazuri pentru exterior pe bază de apă.  Astea,  față de lacuri,  nu fac peliculă predispusa la exfoliere. 

Editat de the same
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări