Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de calcat Philips

Nikolae

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am o statie de calcat Philips GC 8750 , care nu mai da abur suficient.

Am demontat si am constatat ca in momentul apasarii butonului de abur , pe pompa de apa am tensiune care variaza intre 17 si 78 volti , dar niciodata 220 v cit ar fi normal.

Banuiesc, ca problema este de la placa electronica ,dar nu sunt sigur .

Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat sau poate s-a mai intalnit cineva cu aceasta situatie.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nikolae

6

• validae

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 1 oră, validae a spus:

O poză clară de aproape cu placa electronică ar ajuta.

Buna ziua ,

atasat sunt pozele solicitate .

Multumesc.IMG_9996.jpeg.485c6528103a21b594621d6380001c60.jpeg

Chiar acum, Nikolae a spus:

Buna ziua ,

atasat sunt pozele solicitate .

Multumesc.IMG_9996.jpeg.485c6528103a21b594621d6380001c60.jpeg

IMG_9995.jpeg

IMG_9994.jpeg

IMG_9993.jpeg

IMG_9992.jpeg

IMG_9991.jpeg

Link spre comentariu

Alimentarea electronicii este făcută printr-o sursă simplă bazată pe reactanță capacitivă.Aș măsura capacitatea condensatorului paralelipipedic și negru, comparativ cu valoarea nominală.E posibil să găsiți o valoare mult mai redusă, asta cauzând imposibilitatea comandării corecte a triacului ce comandă pompa.  

Link spre comentariu
Acum 12 minute, validae a spus:

Alimentarea electronicii este făcută printr-o sursă simplă bazată pe reactanță capacitivă.Aș măsura capacitatea condensatorului paralelipipedic și negru, comparativ cu valoarea nominală.E posibil să găsiți o valoare mult mai redusă, asta cauzând imposibilitatea comandării corecte a triacului ce comandă pompa.  

Ok. 

O sa masor acel condensator.

Multumesc mult.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, validae a spus:

Am masurat condensatorul si este ok , are exact valoarea din datasheet , adica 0,47 uf.

Link spre comentariu

Atunci măsoară tensiunea la bornele diodei Zenner de 5V (probabil) ce alimentează controllerul și vezi dacă e OK și aia.Dacă da, poate s-o fi dus triacul, ori nu primeștè totuși comandă suficientă si nu se deschide total.Se poate verifica doar cu osciloscop, dar poti și substitui triacul existent cu unul THT dar foarte sensibil in poartă, poate scapi ieftin...

Link spre comentariu
Acum 2 minute, validae a spus:

Atunci măsoară tensiunea la bornele diodei Zenner de 5V (probabil) ce alimentează controllerul și vezi dacă e OK și aia.Dacă da, poate s-o fi dus triacul, ori nu primeștè totuși comandă suficientă si nu se deschide total.Se poate verifica doar cu osciloscop, dar poti și substitui triacul existent cu unul THT dar foarte sensibil in poartă, poate scapi ieftin...

Dumneavoastra nu puteti sa o reparati ?

Evident contra cost .

Ma depaseste acest lucru .

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări