Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare motor ,echivalent ...

Postări Recomandate

Va salut!

Detin mai multe dispozitive motorizate care au un motor trifazic alimentat la tensiune "ciudata"fata de STAS.

E vorba de "telescoape" folosite la miscarea pe axa E-W a unor panouri fotovoltaice.

Ansamblul este foarte puternic,suportand naxim 60000 N,alimentarea motorului e trifazata ,cu detaliile din foto.

As dori sa stiu ce cod/tip e motorul din punct de vedere al prinderii,dimensiunile dintre gaurile de prindere,pentru a cauta sa schimb motorul trifazat,cu un motor monofazic,cu acelasi sistem de prindere.

Screenshot_20240428_124806_Gallery.thumb.jpg.317ffe452dbda2339e7aea3f990c93f2.jpgScreenshot_20240428_124830_Gallery.thumb.jpg.bb8bb9f8f85de7a9179b2db5f6c84f8f.jpgScreenshot_20240428_124922_Gallery.thumb.jpg.360f6b29d8ab82714a738deaf39c9e7c.jpgScreenshot_20240428_124935_Gallery.thumb.jpg.a856bb1fa92a7764e61d677190ec6d5e.jpgScreenshot_20240428_124953_Gallery.thumb.jpg.0103d2f899d477c2881fd73da43e6c02.jpg

Editat de gigione01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tinand cont de suprafata aripei de Boeing, de faptul ca profilul este proiectat cu curburi asimetrice si realizat exact pentru portanta si de viteza relativa pe la 800km/h ma indoiesc profund de afirmatia bombastica, probabil este mai curand o metafora...

Poate vroiai sa spui ca prezinta o suprafata echivalenta? sau macar comparabila, dar portanta inseamna altceva.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Dxxx a spus:

Tinand cont de suprafata aripei de Boeing, de faptul ca profilul este proiectat cu curburi asimetrice si realizat exact pentru portanta si de viteza relativa pe la 800km/h ma indoiesc profund de afirmatia bombastica, probabil este mai curand o metafora...

Poate vroiai sa spui ca prezinta o suprafata echivalenta? sau macar comparabila, dar portanta inseamna altceva.

Despre subiectul ,intrebarea propriu-zisa a acestui subiect....nimic...nimic?

Asa .."bagatori de seama","uraciosi" carora le vomita mintea orice altceva.. am mai intalnit..

Acum 3 ore, modoran a spus:

Cumperi convertizor de frecventa de la monofazat la trifazat si aia e, lasi tot motorul ala.

Pfff,solutia ideala...pe care NASA ar folosi-o.

Dar intrebarea era despre clasifucarea motorului dpdv. al prinderii mecanice..

Link spre comentariu
Acum 4 ore, modoran a spus:

Cumperi convertizor de frecventa de la monofazat la trifazat si aia e, lasi tot motorul ala.

Am peste 100 dispozitive cu motoare arse,parte mecanica blocata si as vrea sa le fac folositoare.

Am si noi .

Ma intereseaza STRICT o metoda de a inlocui motorul cu unul monofazat.

Producatorul are asa ceva dar preturile sunt imense- 1500 euro ansamblul cu motor monofazat 110 sau 220 v.

Screenshot_20240428_175013_Gallery.thumb.jpg.68b8b01a0240298c8b2062d1c3bdc826.jpg

Screenshot_20240428_175013_Gallery.jpg

Link spre comentariu
Acum 11 minute, daniels a spus:

Daca tot faci o conparatie cu un avion sa stii ca acolo e hidraulica actionarea. Asta legat de fiabilitate.

Comparatia se referea DOAR la suprafata a 28 panouri cu 205/110 cm.

Cand vantul se face-al drek,da cu Boeingul si cu panourile ...

Vant 12m/s zona Teleorman,coloborat cu lipsa internet si parcul nu a intrat in SAFE(pozitie 0,paralel cu pamantul)

Screenshot_20240428_181755_Gallery.thumb.jpg.4fb06adca4b57309cb76cdb4dfe3b334.jpg

Editat de gigione01
Link spre comentariu

Am vrut sa spun altceva.

Vreti sa mutatati aceleasi lucruri dar diferit. 

La avioane nu conteaza vantul, isi creeaza singur acele sarcini pt ca alfel nu ar mai zbura. Aripa e tot timpul solicitata si nu sunt permite defectiuni ca aici

Screenshot_20240428_175013_Gallery.jpg

Acuma am vazut pretul motoarelor. Ar trebui luata in serios o actionare hidraulica.

Editat de daniels
Link spre comentariu

La o actionare hidraulica (cu cilindru) îti trebuie permanent presiune în instalatie ca sa mentii pozitia nemiscata. Si niste cilindri având cursa necesara vor fi scumpi. Pentru ca necesita tije rezistente la flambare. Asa ca vor avea diametru relativ mare.

Cum s-a blocat partea mecanica? S-au macinat ceva pinioane? Ca acolo avem foarte probabil cremaliera si surub.

Daca se trece pe motor monofazat, se complica schimbarea sensului de rotatie.

Si m-am suit pe-o sa, si am dat si eu cu clanta.

Link spre comentariu

Măi oameni, trebuie să scrie cu fonturi de-o palmă că are deja niște actuatoare și vrea să le modifice ?

Ce tot îi dați cu hidraulice ? Voi nu vă gândiți ce complicație înseamnă comanda hidraulica la atâtea panouri ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări