tepeleacatalin Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Buna ziua tuturor colegilor.....si la multi ani tuturor sarbatoritilor de azi Am o mare problema ....am achizitionat azi din talcioc un amplificator AS 2050....destul de bine prezervat Il pun in functiune functioneaza se aude acceptabil.....stereo semnal de pe desktop pe mufa de MAG.....ambele boxe functioneaza sunt foarte incantat......totul la o putere medie fara excese de maxim Dupa 5 min o boxa tace.........banuiesc un canal care a cedat si fac greseala sa inversez boxele intre ele.....un barait scurt si liniste.....la masuratoare ambele boxe arse In momentul asta nu am nici o idee despre ce si cum....banuiesc consii de iesire in scurt....studiez schema si nu are asa ceva..... ce sfat imi dati?.....de unde sa o apuc?.... Incerc o atasare de schema.....a iesit orice sfat este superutil zi buna Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Puse 2 rezistente de 8R pe iesire, pus un voltmetru pe DC pe iesiri, "ascultat" 5-10 min muzica. Link spre comentariu
nasturica Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 etaj final defect tranzistorii defecti are tesiune pe iesire din aceasta cauauza a parlit boxele,trebuie verificat/reparat. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Aprilie 28 Autor Partajează Postat Aprilie 28 se pare ca pe difuzoare iese o componenta continua......ciudat este ca iesirea nu e prin capacitoare.....altfel era simplu.....asa nu vad cum scot aceasta componenta Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Acum 12 minute, tepeleacatalin a spus: asa nu vad cum scot aceasta componenta Cu cunostinte de electronica sau cu bani. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Aprilie 28 Autor Partajează Postat Aprilie 28 cu bani e simplu......dar fara satisfactie......face parte acum dintr-o colectie si nu il voi folosi neeaparat pentru a bubui geamurile.....pt asta am altele ramane prima varianta.....de aceea am cerut si parerea colegilor....si multumesc pt orice parere sau indrumare Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Doi ani de învățat electronica și apoi îl poți repara singur asa cum vrei. Dar se poate întinde și la 10 ani de învățat electronica, depinde de înclinație. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Acum 28 minute, tepeleacatalin a spus: de aceea am cerut si parerea colegilor.. Fara masuratori o sa avem iar Povesti nemuritoare. Masoara macar iesirile in gol, cu pot. de volum la minim. Link spre comentariu
Costa Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Daca stii cum sa faci,verifica cu multimetrul pe Vcc la bornele boxelor. Normal acolo ai sub 20-30mv. Daca ai mai mult demonare,verificare vizuala ,cauti daca e ceva intrerupt,ars,electrolitici defecti. Finali,prefinali etaj pilot de verificat, ,apoi sursa. De respectat impedanta min pt boxe. Dupa reparare se poate pune un cond de 4700uF in serie cu iesirea ca sa nu mai strici alte boxe. Esti sigur ca boxele sunt arse? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Diferentialul de la intrare stabileste tensiunea pe iesire. Simularea unui amplif de 120W, doar 3mV intre intrari. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Aprilie 28 Autor Partajează Postat Aprilie 28 am mai verificat o data boxele....din pacate decedate am masurat tensiunile in regim curent continuu.....un canal are 0,2 volti....celalalt cel vinovat are 34.2 volti.....fara semnal intrare........intram la verificari amanuntite incepand cu finall....din fericire stocul de 2N3055 e consistent..... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 Fiind din targ, cu asta trebuia sa incepi. Dar mergi cu boxele in acelasi targ si mai recuperezi din paguba. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Aprilie 28 Autor Partajează Postat Aprilie 28 adevarat dl Dumitrumy.....entuziasmul a fost mare ca l-am gasit si acum....costa......boxele vor fi rebobinate.....data viitoare voi fi mai precaut......graba strica treaba..... Link spre comentariu
ionut120v Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 34v =defect, daca doriti sa utilizati un astfel de amplificator cu componente originale ar fi utile ceva protectii pentru boxe. Eu le stiu ca instabile, electrolitice mici uscate inseamna autooscilatii si tranzistoare bubuite. Amplificatoarele pot fi incercate cu becuri de 24v fie de semnalizare de 21w fie de far de 55w in functie de puterea amplificatorului. se pot pune in paralel in functie de nevoi. ca martor auditiv se poate lega cate un difuzor in serie cu 100 ohm 1w. Link spre comentariu
Costa Postat Aprilie 28 Partajează Postat Aprilie 28 48 minutes ago, tepeleacatalin said: boxele vor fi rebobinate.... Nu-i asa simplu,merita rebobinate ? sau inlocuire si atunci filtrele... 47 minutes ago, ionut120v said: becuri de 24v fie de semnalizare de 21w fie de far de 55w in functie de puterea amplificatorului. se pot pune in paralel Nu cumva in serie cate unul pe fiecare ramura de alim? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum