Ovidanie Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 (editat) Am mai multe probleme, tocmai am intrat in posesia unei colectii de timbre, un maniac a adunat timbre timp de 50 ani si le-a depozitat intre coli de hartie. Cu toate ca au stat in apartament, intr-o comoda, unele timbre s-au lipit de hartia menita sa le protejeze. Exemplu: 10% din suprafata timbrului din dreapta sus este lipit de hartie. Restul sunt perfecte. Editat Aprilie 26 de Ovidanie Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Umezite pe spatele hartiei daca este normala . Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Le pui intr-o tava cu apa calduta si misti usor hartia sa vezi cand au tendinta de a se dezlipi. Dupa ce le dezlipesti le pui la presat intre hartie de sugativa, intr-o carte. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 important este ca umiditatea indiferent ca este abur sau apa sa actioneze cat mai mult hartia si cat mai putin timbrele.... Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Acum 12 minute, daniels a spus: le pui la presat intre hartie de sugativa, intr-o carte. Au clei de oase pe spate , se vor lipi iar . De preferat uscarea pe un burete uscat . Link spre comentariu
draku Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Eu as avea retinere in a pune totul in apa.... As incerca sa expun hartia zona respectiva - deci spatele timbrului - la abur, deasupra unei cani cu apa calda... Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Acum 1 minut, Усилитель a spus: important este ca umiditatea indiferent ca este abur sau apa sa actioneze cat mai mult hartia si cat mai putin timbrele. Acum 33 minute, antonvasileeee a spus: Umezite pe spatele hartiei daca este normala . Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Eu de fiecare data le-am pus la presat, altfel e posibil sa ramana deformate Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Merg uscate în presa de uscare de la hârtia foto. Pt abur am folosit cu succes un aparat de curățare cu abur. Îl aveam în casă, la fel și presa pt uscat hârtie fotografică. Link spre comentariu
the same Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 (editat) Cu un simplu fier de călcat care are optiunea de abur. Operatiunea se face pe verso. Uscarea se face cu imprimarea pusă pe un șervețel sau o pânză. Îndreptarea, intr-un clasor. ps. din cate vad, in cazul vanzarii, daca cumva au vreo valoare, se vor vinde exact asa cum sunt lipite acolo. Nu incercati separarea lor, a celor care cuprind o stampila. Editat Aprilie 26 de the same Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Depinde ce vrei sa faci cu ele; daca vrei sa le vinzi, lasa-le asa cum sunt lipite, orice colectionar serios adora sa le dezlipeasca prin metode proprii. Daca vrei sa le pastrezi, alege una din variantele de mai sus. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 Salut. Eu cred că era un maniac credincios ,in nici un caz un filatelist care știe cum se păstrează niste timbre. Am văzut pe una din stampile 1973, anul . Mult prea recente sa valoreze ceva. Mai mult costa curentul sa faci abur . Daca erea "un cap de bour" înțelegeam atâtea zbatere a comunități sa rezolve o problema așa de importantă. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 26 Autor Partajează Postat Aprilie 26 Am intrebat la asociația filatelică și mi-au răspuns că aburul este soluția, să torn apă fierbinte in ceainic și să mă folosesc de aburul care iese pe "țeava" ceainicului. Cică timbrul doar se umezește puțin, nu se udă, rămâne relativ drept. Timbrul umed se asează cu partea imprimată in jos, pe o bucățică de sticlă (omu' folosea o oglindă mică), iar după ce se usucă bine se indreaptă in clasor. Mi-a spus că a făcut-o de zeci de ori, a scos timbrele poștale de pe plicuri și cărți poștale. Pentru colegul Florin, unii oameni incă mai au curiozități. Nu țin morțiș să dezlipesc acele timbre, dar zău că mă interesează cum se poate face. Am cerut o soluție tehnică, pe un forum tehnic. Imtâmplător e vorba de un timbru. Dar procedurile pot fi extrapolate, poate candva, aceste discuții îmi vor fi de folos. Link spre comentariu
draku Postat Aprilie 27 Partajează Postat Aprilie 27 Daca am avea si noi un muzeu al fostei Securitati, cum este in Berlin, de exemplu, am putea vedea aparatura si solutii tehnice pentru dezlipit si lipit corespondenta/timbrele mult mai eficace si rapide, din care ne-am putea inspira in astfel de momente... Din pacate, la noi Securitatea n-a ajuns in stadiul de obiect de muzeu, pentru ca e inca activa..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum