Cristian Sandu Postat Aprilie 25, 2024 Partajează Postat Aprilie 25, 2024 (editat) Buna ziua stimați domni , am o intrebare legat de o situație ce ma pune puțin pe ganduri : Detin o electovalva de la Hunter pentru irigații de 24 VAC , nu scrie puterea in W . Problema mea este că ea dupa micilie instructiuni pe care le-am gasit scrie că ea functioneaza pe 24 de volti in curent alternativ . Eu am doar o sursa de laptop de 19 volti in curent continu pe care am alimentato cu comanda printrun micro releu de 10 Amp și se cam incinge bobina electrovalvei destul de repede . Aș vrea sa intreb dacă intradevar este chiar o problemă dacă o alimentez in curent continu sau e musai să o alimentez in AC , vă muțumesc si vă rog sfatuiti-mă . Precizez ca sunt incepator Editat Aprilie 25, 2024 de Cristian Sandu Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2024 Partajează Postat Aprilie 25, 2024 Când alimentezi în curent alternativ, reactanța inductivă a bobinei limitează curentul prin ea.În curent continuu, doar rezistența bobinajului limitează curentul.E posibil să distrugi rapid bobina astfel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum