francysk Postat Aprilie 24, 2024 Partajează Postat Aprilie 24, 2024 (editat) buna, poate cineva se pricepe mai bine ca mine. Am un bambulab A1. Printeza destul de binisor cu PLA si PETG. Dar am luat si o rola PLA Silk, momentan am luat filamente doar de la Bambu lab. Insa din ceva motive nu reusesc sa printez cu Pla Silk, indiferent ce am incercat: 1. diferite profile, fie bambulab, si profile generale pla SILK, plat basic etc.; 2. am incercat sa cresc temperatura de topire a filamentului, cu 5/10/15 c fata de cea standard.... 3. dupa ce am citit diferite setari pe forumuri am incercat diferite setari, gen am scazut viteza de printare la 100mm/s peretii exteriori si 50mm/s peretii interior, ba chiar am incercat sa printez la 50mm/s si 30mm/s....dar nu vrea nici asa. Dar daca montez un PLA normal totul functioneaza ok. Simptomele sunt asa, incarc capul de printat cu filament, printeza vreo 2-4 straturi, si apoi scoate foarte putin filament pana nu mai scoate deloc....astfel capul de printare printeza o fantoma, "rotita"se invarte, dar filamentul nu mai iese. Am incercat sa modific si presiune macanismului care strange filamentul (este vorba despre acel arc care tensioneza angrenajul, pune rpesiune pe filament), insa desi aparent printa un pic mai mult, dupa vreo 10-20 straturi tot nu mai printeza.... Ca si ideie am observat ca dupa ce nu mai iese filament raman urme de angrenaj pe filament, insa urmele par a fi acceptabile, fara sa fie bucati de material rupt din filament, fie si bucat mici gen 0,5mm, filamentul e intreg, doar urme de zgariere a angrenajului.... Astfel am ajuns la urmatoare concluzie: 1. fie am avut ghinin de un lot naspa de la Bambu lab; 2. fie filamentul are umezeaza, dar nu am cu ce sa-l testez, si poate trebuie sa-l usc; 3. sau imi scapa ceva, desi nu stiu ce...idei ? Bine ca problema pare a fi ca angrenajul nu trage constant de filament-insa cauza reala in spate nu o stiu, insa imprimanta de abia are 5 luni, deci nu cred sa fie uzura, si apoi la PLA functioneaza perfect. ms Doamne ajuta! Editat Aprilie 24, 2024 de francysk Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2024 Partajează Postat Aprilie 25, 2024 Printeaza cu usa deschisa . Link spre comentariu
francysk Postat Aprilie 25, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2024 raspunsul asta nu ajuta Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 Silk PLA e mai dificil, aditivul pe care il contine pentru al face stralucitor are tendinta sa formeze mici bucatele care infunda duza. Cel mai mult ajuta o duza de .6 in loc de .4, apoi temperatura putin mai mare decat cel standard PLA ( 230 - 240 ), viteza mica ca la PETG ( 50-60mm/s ) si retractie mai mica pentru a prevenii ruptura intre materialul topit si filamentul inca intreg. Depinde si de calitatea filamentului si forma geometriei interioare a duzei. In momentul in care nu mai poate impinge filamentul ar trebuii sa se auda cum patineaza extruderul ( mici poc-poc-poc uri ) daca nu patineaza inseamna ca filamentul a devenit destul de elastic pentru al face imposibil de prins, cauzele pot fi multe, heat-creap, presiune prea mica pe rotile dintate care prin filamentul sau de proasta calitate / design. Incearca si sa usuci putin filamentul, il pui in cuptor setat la 50C si lasa-l 2-3 ore, sau daca ai deshidrator de fructe / legume merge si cu aia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum