validae Postat Mai 14 Partajează Postat Mai 14 Vedeți să nu interfereze cumva inductiv modulele atunci când le apropiați.Asta ar fi o cauză, iar alta ar fi faptul că semnalul generat de traductor rezonează în cutie și e detectat ca semnal reflectat din apropiere. Încercați să umpleți spațiile libere din cutie cu material fonoabsorbant (chiar rumeguș) și testați iar. Sau folosiți cutia mare pentru montaj și traductorul montat separat într-o cutie mică, lipită de cea mare. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 14 Partajează Postat Mai 14 Incearca si cu codul asta (un test simplu, care iti arata distanta in cm pe serial, fara praguri de distanta) si spune cum se comporta. Evident, trebuie sa redefinesti cei 2 pini, TRIG si ECHo conform conexiuniloe existente in montajul fizic /* This code works with JSN SR04 T ultrasound module * It measures the distance and shows it on the Serial monitor * Refer to www.SurtrTech. com or SurtrTech YT channel for more informations */ #define TRIG 11 //Module pins #define ECHO 12 void setup() { Serial.begin(9600); // Serial monitoring pinMode(TRIG, OUTPUT); // Initializing Trigger Output and Echo Input pinMode(ECHO, INPUT_PULLUP); } void loop() { digitalWrite(TRIG, LOW); // Set the trigger pin to low for 2uS delayMicroseconds(2); digitalWrite(TRIG, HIGH); // Send a 10uS high to trigger ranging delayMicroseconds(20); digitalWrite(TRIG, LOW); // Send pin low again int distance = pulseIn(ECHO, HIGH,26000); // Read in times pulse distance= distance/58; //Convert the pulse duration to distance //You can add other math functions to calibrate it well Serial.print("Distance "); Serial.print(distance); Serial.println("cm"); delay(50); } Link spre comentariu
validae Postat Mai 14 Partajează Postat Mai 14 Am scris mai sus, poate fi o problemă ce nu ține de programare, pur fizică.... Dacă înșirat pe masă merge și-n cutie nu, e clar că însăși ambalarea cauzează asta.Citiți ce am recomandat acolo...sunt chestii de care m-am lovit și eu. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 14 Partajează Postat Mai 14 Senzorul (traductorul) are un unghi de detectare de 75 de grade. Deci de unde interferentele? Din eventualele reflexii? Unii autori spun ca sunt probleme cu durata impulsului (aia de 10us) si ar trebui marit la 20us. Iar asta cu rumegusul e tare! Link spre comentariu
Untold Postat Mai 14 Autor Partajează Postat Mai 14 Acum 31 minute, nico_2010 a spus: Si pe serial ce afiseaza? Afiseaza total aiurea, fara sa misc senzorul. L-am scos din cutie, dar vad ca tot face figuri.. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 14 Partajează Postat Mai 14 Si cu codul pe care l-am postat ulterior? Link spre comentariu
Untold Postat Mai 14 Autor Partajează Postat Mai 14 (editat) Acum 8 minute, nico_2010 a spus: Si cu codul pe care l-am postat ulterior? Asta afiseaza si piuie incontinuu Editat Mai 14 de Untold Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 14 Partajează Postat Mai 14 Schimba si tu rata Baud la 9600 ca sa vezi ce valori iti indica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum