sorinas Postat Aprilie 22 Partajează Postat Aprilie 22 Adresez colegilor ,cu experienta in domeniu ,o intrebare si anume daca se poate realiza o iesire pentru casti intr-un miniamplificator stereo SE cu PCL85.As vrea , daca este posibil sa-l folosesc si pe doua difuzoare de banda larga dar si pe casti. Atasez si schema pe care am realizat-o si care functioneaza foarte bine. Transformatoarele de iesire au 5K si 5 W , cu iesire pe 4 si 8 ohmi. Multumesc. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 22 Partajează Postat Aprilie 22 In mod normal pentru a pastra impedanta din primar ar fi trebuit ca traful sa aiva infasurare pentru 32R. sau cat are castile. Se poate face cu un divizor rezistiv si sarcima artificiala sa zicem de 8R ca sa pastrezi raportul de transformare. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 22 Partajează Postat Aprilie 22 Am modificat eu titlul. Rog pe viitor sa se aleaga un titlu mai sugestiv decat "ajutor". Spor. Link spre comentariu
sorinas Postat Aprilie 22 Autor Partajează Postat Aprilie 22 Acum 3 ore, Marian a spus: Am modificat eu titlul. Rog pe viitor sa se aleaga un titlu mai sugestiv decat "ajutor". Spor. Multumesc D-l Marian. Link spre comentariu
sorinas Postat Aprilie 24 Autor Partajează Postat Aprilie 24 Tot caut o schema care sa fie si cu iesire pe casti , dar in zadar.Poate ma indruma cineva spre un site .. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 (editat) 1 oră în urmă, sorinas a spus: Tot caut o schema care sa fie si cu iesire pe casti , dar in zadar.Poate ma indruma cineva spre un site .. acum nu inteleg...ai amplificatorul fizic si vrei sa pui iesire pt casti sau vrei sa faci unul care sa le stie pe amandoua.... Se poate incerca : pui un comutator dublu 2x 3 care decupleaza difuzoarele si pune in locul lor cate o rezistenta de 60 ohmi.....care au in paralel cate o casca..... ( pe iesirea de 8 ohmi ) daca suna prea tare scazi rezistenta .... in ex au 20 ohmi.... Editat Aprilie 24 de Усилитель Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 60 ohm in paralel cu 32 ohm sau cat or avea castile... Amplificatorul ala va mai functiona in parametri cu un Ra si Psf diferit? Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 dintre celelalte solutii ( alte trafuri., bobinare inca un secundar ) este cea mai simpla.....necesita putina experimentare.....de obicei castile sunt sensibile si nu necesita putere .....deci posibil sa se ajunga la rezistenta mai mica per total.....in schema de fabrica ce am dat este de 20 ohmi....oricum o impedanta mai mare pe iesire se reflecta in una proportional mai mare in anod....dar care nu face mari probleme ....mai mult ceva scadere de putere....de care nu avem nevoie pt casti.... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Pe iesire se puneu niste rezistente antiprost de 100ohmi. Poti conecta casti de 100 ohmi. Link spre comentariu
sorinas Postat Aprilie 25 Autor Partajează Postat Aprilie 25 La 24.04.2024 la 11:02, Усилитель a spus: acum nu inteleg...ai amplificatorul fizic si vrei sa pui iesire pt casti sau vrei sa faci unul care sa le stie pe amandoua.... Se poate incerca : pui un comutator dublu 2x 3 care decupleaza difuzoarele si pune in locul lor cate o rezistenta de 60 ohmi.....care au in paralel cate o casca..... ( pe iesirea de 8 ohmi ) daca suna prea tare scazi rezistenta .... in ex au 20 ohmi.... Da, amplificatorul este facut si as dori fac si o iesire pentru casti. Multumesc pentru informatii .Castile sunt Audio-Technica ATH-M50x de 38ohmi si 1600 mW. Am sa incerc asa. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Nu are si o schema amplificatorul? Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Acum 22 minute, dumitrumy a spus: Nu are si o schema amplificatorul? E in primul post , sau cel putin eu asta deduc . Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 (editat) Multumesc, am vazut doar ca e copiata dar nu am fost atent ca a si realizat-o. EDIT: cand faceti un traf, puneti oameni buni rezistentele infasurarilor si raportul de transformare macar. Inductanta primarului e utila dar se masoara cu mari tolerante dupa cum am citit pe forum. Editat Aprilie 25 de dumitrumy Link spre comentariu
the same Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 La 22.04.2024 la 13:35, sonic11 a spus: Se poate face cu un divizor rezistiv Cea mai defavorabila solutie la un amplif cu lampi. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 26 Partajează Postat Aprilie 26 (editat) Acum 3 ore, the same a spus: Cea mai defavorabila solutie la un amplif cu lampi. Ești sigur de ce spui...ai citit ce am scris? Editat Aprilie 26 de sonic11 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum