Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator stereo cu PCL85 cu iesire pentru casti

Postări Recomandate

Adresez colegilor ,cu experienta in domeniu ,o intrebare si anume daca se poate realiza o iesire pentru casti intr-un miniamplificator stereo SE cu PCL85.As vrea , daca este posibil sa-l folosesc si pe doua difuzoare de banda larga dar si pe casti.

Atasez si schema pe care am realizat-o si care functioneaza foarte bine.

Transformatoarele de iesire au 5K si 5 W , cu iesire pe 4 si 8 ohmi.

Multumesc.

s-ampl pcl85.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In mod normal pentru a pastra impedanta din primar ar fi trebuit ca traful sa aiva infasurare pentru 32R. sau cat are castile.

Se poate face cu un divizor rezistiv si sarcima artificiala sa zicem de 8R ca sa pastrezi raportul de transformare.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sorinas a spus:

Tot caut o schema care sa fie si cu iesire pe casti , dar in zadar.Poate ma indruma cineva spre un site ..

acum nu inteleg...ai amplificatorul fizic si vrei sa pui iesire pt casti sau vrei sa faci unul care sa le stie pe amandoua....

Se poate incerca : pui un comutator  dublu 2x 3  care decupleaza difuzoarele si pune in locul lor cate o rezistenta de 60 ohmi.....care au in paralel cate o casca..... ( pe iesirea de 8 ohmi ) daca suna prea tare scazi rezistenta ....

in ex au 20 ohmi....

299D_2_w_zpsqyjtvzyc.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

dintre celelalte solutii ( alte trafuri., bobinare inca un secundar )  este cea mai simpla.....necesita putina experimentare.....de obicei castile sunt sensibile si nu necesita putere .....deci posibil sa se ajunga la rezistenta mai mica per total.....in schema de fabrica ce am dat este de 20 ohmi....oricum o impedanta mai mare pe iesire se reflecta in una proportional mai mare in anod....dar care nu face mari probleme ....mai mult ceva  scadere de putere....de care nu avem nevoie  pt casti....

Link spre comentariu
La 24.04.2024 la 11:02, Усилитель a spus:

acum nu inteleg...ai amplificatorul fizic si vrei sa pui iesire pt casti sau vrei sa faci unul care sa le stie pe amandoua....

Se poate incerca : pui un comutator  dublu 2x 3  care decupleaza difuzoarele si pune in locul lor cate o rezistenta de 60 ohmi.....care au in paralel cate o casca..... ( pe iesirea de 8 ohmi ) daca suna prea tare scazi rezistenta ....

in ex au 20 ohmi....

299D_2_w_zpsqyjtvzyc.jpg

Da, amplificatorul este facut si as dori fac si o iesire pentru casti. Multumesc pentru informatii .Castile sunt Audio-Technica ATH-M50x de 38ohmi si 1600 mW.

Am sa incerc asa.

Link spre comentariu

Multumesc, am vazut doar ca e copiata dar nu am fost atent ca a si realizat-o.

EDIT: cand faceti un traf, puneti oameni buni rezistentele infasurarilor si raportul de transformare macar. Inductanta primarului e utila dar se masoara cu mari tolerante dupa cum am citit pe forum.

85a.png

85b.png

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări