Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitionare Aragaz Electrolux LKK560208X / Intrebare impamantare .

Razvan2

Postări Recomandate

Va salut! Doresc sa achizitionez Aragaz Electrolux LKK560208X dar am urmatoarele nelamuriri :

1. Nu stiu daca am impamantare pana in balcon unde este priza ( atasez o poza )
2.In cazul in care nu exista impamantarea se poate trage de la panou ( confirm ca blocul are impamantare ) pana la priza cu pricina ?
3.Priza din balcon a fost gandita pentru hota care aparent nu a mai fost achizitionata( este pozitionata sus la 80cm peste aragaz) Lungimea firului aragazului este de 1,5m pot folosi un prelungitor serios/calitativ/ pentru a conecta cuptorul ? precizez ca balconul are faianta peste tot in jurul aragazului si nu as vrea sa sparg .

Va multumesc!

balcon_2400x1350_950.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• Razvan2

3

• draku

2

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema era dacă poate trage un prelungitor prevăzut cu împământare (mufa Schuko) de la priza din balcon până în bucătărie, să aibă împământare la aragaz.

Da, poate....dar unul de calitate bună, nu o chinezărie cu fire subțiri și izolație groasă.

Link spre comentariu

Poza arată o priză ce are conectat și firul de împământare.Dacă acesta e și conectat electric la împământare, se poate afla simplu.Cu un bec de orice putere într-o montură cu două fire, se atinge unul din  fire cu una din lamelele împământării și cu celălalt fir, pe rând fiecare dintre cele două borne ale prizei.Când se face contact între borna împământării și faza prizei, fie becul se aprinde, fie siguranța diferențială (dacă există în tablou) va decupla circuitul prizelor sau toată instalația casei.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunusuri, am intrebat deoarece in manualul aragazului este specificat ca priza sa aiba impamantare si a nu se conecta la prelungitor. 

In cazul in care priza nu are impamantare, din comentariile dvs mai multi au spus ca ar avea se poate reface impamantarea de la tablou ? Sau de unde provine ea ? 

Si ultima intrebare este nevoie de priza ceramica ptr astfel de cuptoare electrice ? Am tot studiat internetul zilele acestea si tot gasesc lucruri noi . 

Link spre comentariu
18 hours ago, modoran said:

Merge si asa fara impamantare daca esti comod.

Ma gandeam sa-l achizitionez pana de Paste , nu ma pricep putem vorbi de un pericol daca priza nu are impamantare? Voi face toate demersurile ca totul sa functioneze ok, dar macar 2 saptamani sa stau in modul asta . 

Link spre comentariu

Cum scriam și anterior, faci un prelungitor de calitate, cu fire serioase (2,5mmp)ca grosime și ștecher cu împământare și-l duci lângă aragaz.Sau chemi un electrician care conectează sau trage împământare și la priza din bucătărie.Cum ți-e mai convenabil..

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Razvan2 a spus:

este nevoie de priza ceramica ptr astfel de cuptoare electrice ?

Nu totdeauna priza ceramica are si contacte bune. Eu ma uit mai degraba la contacte decat la suport. Cu contacte bune, nu conteaza ca e din plastic, oricum nu se incalzeste.

Link spre comentariu

D-nule @Razvan2, recomandările din prospect privind neconectarea aragazului prin prelungitor și existența unei prize cu împământare sunt recomandări de bun simț și preventive, ca să zic așa și în plus sunt recomandări ce respectă prevederile legale.

Acum, aragazul respectiv are numai cuptorul electric, cuptor care consumă 2,5kw, ceea înseamnă cca. 11A.

Deci puteți să folosiți un prelungitor de calitate, construit cu cablu cu 3 conductoare (unul pentru împământare) cu secțiunea de 2,5mm^2. Ștecher și priză de calitate pot fi de exemplu de la Legrand. Important este ca să fie contactele de calitate, după cum a scris domnul Doru.

Puteți să îl alimentați și direct de la priza din balcon, dacă a fost instalată corespunzător și este de calitate.

Link spre comentariu

De aceea am și insistat ca dacă se folosește prelungitor, să fie unul construit cu componente (cablu și conectică) de calitate..

Prelungitoarele din comerț sunt în general firave, doar izolația externă e groasă, nu și secțiunea reală a firelor.De aceea producătorul nici nu recomandă utilizarea prelungitoarelor.

Link spre comentariu

De ce vrei aragaz cu cuptor electric?Se găteşte ceva ce necesită "precizie" la temperaturi şi timpi?

Cuptorul mãnâncă kw serioşi,dacă găteşti des!!Am exemplul unor prieteni care fac des plăcinți şi pâine...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări