Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valoare de condensator electrolitic necunoscuta

vivi

Postări Recomandate

Buna seara. Doresc să schimb niste condensatori electrolitici dar nu au scris pe ele valorile exacte. Sunt de la un amplificator Akai din anul 1978. Sunt de culoare albastra Sanyo 703M ,1/10 sau 1/16. Mă poate ajuta cineva? Nu sunt cunoscător doar incep să învăț. Fiți îngăduitori. Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vivi

5

• validae

4

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce schimbi acei condensatori ? Știi sigur că sunt afectați ? Ai cumva un ESR-capacimetru ? Trebuie măsurați, nu schimba toți condensatorii la întâmplare.

Pune eventual o poză cu unul din ei, în care să se vadă exact marcajele.Sau măcar o poză cu placa în care să se vadă clar acei condensatori.

Poza o pui pe un site extern, aici pui doar link spre ea..

Cred că după inscripție, au capacitatea de 1uF și tensiunea de lucru 10V sau 16V

Ceva de genul celor de mai jos ?

https://www.badcaps.net/filedata/fetch?id=2251482

https://www.electro-tech-online.com/attachments/20210327_095414-jpg.130585/

image.png

Link spre comentariu

Mulțumesc pentru răspuns! Sunt exact ceea ce am descris. Știu , că fiind vechi sunt uscați și ar trebui înlocuiți. Mă sfătuiești sa nu îi înlocuiesc. 

Link spre comentariu

Trebuie verificați înainte, nu toți condensatorii vechi sunt devalorizați sau cu ESR mărit.Am găsit unii condensatori de firmă de prin anii 90 cu caracteristici mai bune decât chinezăriile cu care voiam să-i înlocuiesc.Bineînțeles că i-am lăsat la locul lor.Dacă vrei să faci astfel de recondiționări, cumpără-ți un ESR-capacimetru ce poate măsura în circuit. Te va scuti de muncă aiurea și cheltuieli inutile...

Link spre comentariu

Din ce am văzut pe net, e bine realizat, dar singurul lucru ce nu-mi place la el e că nu măsoară simultan și capacitatea.Erau colegi pe forum care făceau astfel de aparate, de exemplu @Marele Savant ori @vcdec sau @taxdoru.

De la primii doi am câte un aparat și sunt foarte mulțumit de ele...unul e acasă și unul la serviciu.Mai am și unul analogic, făcut de mine, pe care-l foloseam la serviciu dar acum e rezerva.Acela merge cu un singur element de 1,2V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări