Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulația in frecvența a luminii.

Postări Recomandate

aia nu insemna ca modulezi nimic - imagineaza-ti o sursa policromatica pe care tu o percepi ca alba (ochiul uman asa o vede - de fapt e o suma de frecvente) cand trece prin prisma se deface manunchiul nu se schimba nici o frecventa a componentelor initiale doar se separa spatial. Din cauza ca se separa le percepem individual (culori individuale) dar ele erau acolo de la inceput in manunchiul ala alb la intrarea in prisma.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Alte modele de amplificator optic in vizibil cu banda mai ingusta, spune explicit la aplicatii, amplificare laser tunabil

https://www.thorlabs.com/newgrouppage9.cfm?objectgroup_id=14304

Ma rog sunt scumpe.

Am vazut pe vremuri la un targ de informatica un sistem de transmisie prin aer cu lasere, cred ca folosea fodiode PIN ieftine.

ceva in genul acela cu laser modulat in impulsuri. bate cativa kilometri

Alte modele de amplificator optic in vizibil cu banda mai ingusta, spune explicit la aplicatii, amplificare laser tunabil

https://www.thorlabs.com/newgrouppage9.cfm?objectgroup_id=14304

Ma rog sunt scumpe.

Am vazut pe vremuri la un targ de informatica un sistem de transmisie prin aer cu lasere, cred ca folosea fodiode PIN ieftine.

ceva in genul acela cu laser modulat in impulsuri. bate cativa kilometri

Link spre comentariu

Prin aii 60 - 70, când s-au dezvoltat LASER-ele, au aparut si MASER-ele. Adica amplificatoare  de lumia  modulată. S-a ocupat  profesorul  Agârbiceanu,  de la fosta, pe atunci,  IFA, de ele. De atunci nu am mai auzit nimic de ele.

Link spre comentariu

Initiator, ce vrei tu se poate, insa nu in limite prea largi. Orice led laser emite la lungimi de unda ce depind de temperatura jonctiunii. In datasheetul atasat ai figura 5 in care ai expimat spectrul (mai precis lungimea de unda a maximului de radiatie) in functie de putere. Efectu e doar de catva nm. Si la ledurile obisnuite e la fel. Problema e ca din cauza latimii mult mai mare a benzii emise fata de lasere, efectul nu e semificativ.

RLD78MYA1 CD player 5mW.pdf

Editat de ain
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări