Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

APOCALIPSE ATOM PLUS

Postări Recomandate

Acum 21 minute, nicuschiopu a spus:

Va multumesc pentru solutii luni scot un tranzistor bun si trec la masuratori pentru identificare  multumesc inca odata o dumineca placuta tuturor.

Da ecsa cum spuneti si a fost conectat gresit la alimentare cel mai probabil sau ars mosfetii din sursa de alimentare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mie imi par finalii din clasa D, acolo se incadreaza perfect (schimbati toti) cu IRFB4227, cum a spus si colegul misura.

Cei de pe alimentare (mosfeturi de maxim 60 volti si amperaj mare) sint cei 4 de linga acel traf de linga bornele de alimentare.

Vezi ca in general cind crapa final(ii) pe partea de clasa D, "iau" dupa si integratul dedicat clasa D, IRSxxxx sau IRSxxxxx. Acolo pare un etaj final in punte.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Mai mult ca sigur pe sursa se foloseste irf3205 sau ceva apropiat lui

Trebuie verificat si ic-urile driver daca au cedat finalii pt ca sigur s-au dus si ei in situatia asta cat si diodele din jurul driverilor

Daca a fost alimentat gresit , pe partea de alimentare trebuie verificat driverul care atava mosfetii din sursa

@nicuschiopu poti sa ma ajuti te rog cu o informatie? 

Am si eu in lucru unul la fel si am diodele arse  si nu stiu care cum sunt . Poti sa imi spui si mie ce fel de diode sunt ? anod comun sau catod comun? Este vb de diodele redresoare care vin pe radiator pe partea cu finalii

Multumesc.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Dj_Dog a spus:

Mai mult ca sigur pe sursa se foloseste irf3205 sau ceva apropiat lui

Trebuie verificat si ic-urile driver daca au cedat finalii pt ca sigur s-au dus si ei in situatia asta cat si diodele din jurul driverilor

Daca a fost alimentat gresit , pe partea de alimentare trebuie verificat driverul care atava mosfetii din sursa

@nicuschiopu poti sa ma ajuti te rog cu o informatie? 

Am si eu in lucru unul la fel si am diodele arse  si nu stiu care cum sunt . Poti sa imi spui si mie ce fel de diode sunt ? anod comun sau catod comun? Este vb de diodele redresoare care vin pe radiator pe partea cu finalii

Multumesc.

Si nu scrie nimic pe ele s-au sunt busite .Modelul pe care il am eu nu are diode pe radiator ,diodele sunt pe placa .

Editat de nicuschiopu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări