Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tensiune foarte scazuta la o turb eoliana verticala PMG cand este pusa in sarcina

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Mircea Crisan a spus:

De ce? Ai luat densitatea batuta in cuie de la constructia transformatoarelor monofazate de retea?

Ști prea bine ce implica o densitate mare pe mm patrat dar vad ca ai chef de caterinca....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 19.04.2024 la 16:08, victorsivu a spus:

Salut, am achizitionat o turbina eoliana cu ax vertical la care am modificat generatorul fiind unul trifazat ce produce in jur de 60V-DC (dupa redresarea celor 3 faze) la 350rot/min.

Dupa ce o pun in sarcina cu un consumator (2 becuri in serie de 24 V) la iesirea din puntea redresoare nu am mai mult de 0,8V - DC (la aceeasi turatie de 350rpm). Pentru a avea o tensiune mai mare la iesire am optat pentru varianta de legare in STEA (varianta in triunghi este si mai dezastruoasa). Am montat 3 condensatoare la fiecare faza (de 1uF, 2.5uF, 5uF sau 10uF) dar nu am obtinut nici-o imbunatatire a tensiunii la iesire. Desigur am o infranare accentuata a generatorului cand este in sarcina. Va rog sa-mi spuneti care ar fi cauza si cum o pot solutiona. Multumesc anticipat de suport.

Pune cartea tehnica sa aruncam si noi un ochi.

E posibil sa fi gresit ceva la conectare. 

Trebuie sa se asigure tensiunea de excitatie a generatorului.

Link spre comentariu

Densitatea de curent e limitata de posibilitatile de racire si de distributia curentului pe sectiunea conductoarelor.

bobinajele impregnate fara goluri de aer in interior au racire mai buna.

generatorul este PMG nu are infasurare de excitatie, dar sunt patit in privinta asta, nu e ede la generator e de la vant, trebuie cel puti 10m/s sa scoata ceva.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări