Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung ue43tu7172uxxh barete led

iuliantv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traian M

8

• misuraelectronic

3

• modoran

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 11.12.2024 la 22:08, Traian M a spus:

Ok. Am să înlocuiesc controlerul S6B22 dar momentan nu am,  am doar S6A20 dar nu sunt sigur că se potrivesc. Mulțumesc 

Am înlocuit controlerul FA6B22N dar tot nu am rezolvat mare lucru, tensiunea de alimentare pe controler fluctuează între 11 și 14 volți iar la un moment dat se stabilizează pentru câteva secunde și atunci apar și tensiunile din secundar .

Acum mă gândesc să nu fie cu probleme de nou, controlerul . Am verificat toate piesele din jurul lui, nu am găsit nimic defect. 

Link spre comentariu

Ok, o mai iau la revizuit, până acum am schimbat condensatorii de pe alimentare , cele 3 optocuploare la fel, am măsurat și piesele din secundar , tl 431, nu am găsit nimic , o să înlocuiesc și acele piese din snubber. Mulțumesc 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Revin cu rezolvarea , am schimbat alt controler cumpărat din alt locIMG_20250111_113626.thumb.jpg.9b456cdd1dde6d4ba35d3b7ada07ef74.jpg și pe lângă am găsit rezistența de 100 ohmi(notată Rm 837 de pe placa tv și R328 pe schema atașată)devalorizată din cauza căreia tensiunea de 13 v avea fluctuații . Am atașat și schema care este cea mai asemănătoare cu ce am eu.

IMG_20250111_113501.jpg

RD_FA6B20N_180W_E.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări