Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung ue43tu7172uxxh barete led

iuliantv

Postări Recomandate

Samsung ue43tu7172uxxh

anuntat sa ajunga la mine cu posibil barete led defecte,ma batea gandul ca dimineata sa comand baretele si sa ajunga pe maine,dar am zis sa.l astept sa vina dupa amiaza,sa fiu sigur ca nu e altceva sau mai multe,si desi sa dovedit ca ele erau cauza ,cand am deschis baklightul nu mare mi.a fost surpriza sa constat ca are cu totul alte barete,decat cele recomandate de magazinele online,si dupa ce ca era cu alt fel de barete,avea si folia perforata pentru leduri,foarte lipita cu un adeziv destul de serios ce numai intreaga nu o puteai scoate

deci pana la urma avea barete cu alt cod 

3 barete  SSC-BX43SMC303003109CL-REV2.3 10.leduri  la 3v per bareta 

i.am adaptat

3 barete cu cod 261501010095 10leduri la 3v per bareta 

ambele erau cu lupa mare patratoasa la baza

am zis sa scriu aici poate e de folos si altora si eventualilor vanzatori

la o simpla cautare pe romania nu am gasit SSC-BX43SMC303003109CL-REV2.3 nu am insistat ,deci nu zic ca nu ar fi totusi in romania

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traian M

8

• misuraelectronic

3

• modoran

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

adevarul  adevarat  este  cu  totul  altul ... deci , avem  asa ...

1-- firma  Samsung , la  fel  ca  si  toate  firmele  mari  din  lumea  asta , isi  boteaza  cu  un  cod  specific  absolut  orice  piesă ce  intra  in  componenta  produselor  sale , pt  a  putea  fi  comandate  extrem  de  riguros  in  caz  de  garantie  sau  de  post-garantie ... 

2-- acest  model  de  led tv  vine  echipat cu  6  barete   a  cite  5 leduri  fiecare ... 5 x left  si  5 x right , mai exact ... una  de  left  intra  intr-una  de  right  si  se  obtin , la  final desigur ,  3  barete  lungi  a  cite  10  leduri  fiecare ...

3-- bareta  stinga  are  codul  original  scris  pe  ea ... BN96-50319A  si/sau LM41-00867A ...iar  bareta  dreapta  are  codul  original  scris  pe  ea ... BN96-50320A  si/sau  LM41-00868A ...

4--  ceea  ce  ai  gasit  tu  montate  in  acest  tv  reprezinta  asa ...

ORI... au  fost  schimbate  deja  din  cauza  uzurii  cu  un  set  chinezesc  de  2  bani  gauriti ... foarte  multi chinezi  nu mai stau  sa-si  bata  capul  cu  cuplele baretelor  frinte , destul  de  timpite  de  la  Samsung  si  prefera  sa  faca  direct  baretele  intregi , exact  cum  arata ele  gata montate  in  tv ...

ORI ... mult mai  plauzibil daca  tot  zici  ca  ai  gasit  adeziv la  folia perforata , atunci  banuiala  mea  este  ca  sint  produse chinezesti -- baretele adica -- de calitate  slaba --implicit ieftine -- , destinate  unor  televizoare  ieftine , practic  de  calitate 3 ,  care  sint  destinate  pt  pietele  din  lumea a  3a ... tot  ceea  ce  conteaza  pt  Samsung  este  sa  iasa la  final  un  tv cit  mai  ieftin ... :rzb

LE... uita-te  cu  ff  mare  atentie  pe  baretele  gasite  in  tv ... daca  gasesti  un  patratel  mic , cu  codul  QR si  imediat in  apropierea  lui  codurile  scrise  de  mine  la  punctul  3-- , atunci  sa  fii  sigur  ca  sint  barete  Samsung  OEM ...

daca  nu  gasesti  nimik  din  cele  scrise  la  punctul  3-- ...atunci  sint  niste  💣 de  calitate :nebunrau:

Link spre comentariu

sant cele montate de fabrica,tv.ul nu a mai fost desfacut,

la ce am montat am schimbat si folia spate,cea perforata pentru lupele led,,nu se mai potrivea la bartele mele,erau alte distante intre leduri,ce am montat eu poate fi montat si in locul celor din 2 bucati ,o spun din propie experienta,am intalnit si la 55tu8172 parca  barete din doua bucati,in locul carora am pus dintr.o singura bucata(sau invers din 2 bucati in loc de 1 lunga)fara modificari

cele din 2 bucati precum si cele dintr.o bucata cum am intalnit la aceste samsunguri,nu puteau fi montate in acest tv,fara modificari ale carcasei,deoarece nu aveau acele monturi cu canal in care vin infipte pe sina cele ,,originale,,aveau doar 2 monturi de ghidare pentru fiecare bareta,

a trebuit sa  polizez acele monturi de ghidare sa pot monta barete ,,originale,, pe care le.am lipit cu banda termo adeziva 

nu s.au potrivit nici cuplele de alimentare a baretelor

in afara tarii sant de vanzare pentru acelasi model 

https://www.ebay.co.uk/itm/175270955637

tot in pozele din link se vede si adezivul din abundenta,e la culoare ceva putin galbui ,ce se usuca si devine casant

poza trimisa de client,inainte de a ajunge tv.ul la mine,doar ce am editat.o,era rasturnata ,se pare ca ambele sant made in Slovakia

samsung.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Deci , este exact cum banuiam ... Tv-uri facute din fabrica pt lumea a 3a ...barete chinezesti ieftine , pret mic la produsul finit ... Calitate ? Maxim maximorum cit este garantia, sau foarte putin timp peste garantia legala ... Iata un exemplu clasic de consumerism 2024 ...

Daca scria Elvetia pe noi , nu ai fi gasit asemenea barete in aparat , ci obligatoriu gaseai setul original Samsung cu 6 barete frinte a cite 5 leduri fiecare bareta , cu cod Qr pe fiecare bareta si toate cele ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

tu  nu  intelegi  romaneste  ?  tarile  civilizate  , de  rangul 1 adicatelea , primesc  numai  si  numai  calitate 1 , anume  se  echipeaza  tv-urile  Samsung de  acest model  cu   baretele  originale  Samsung  de  la  mama  lor , care   sint  6  la  numar  x  5  leduri / fiecare  bareta ... se  imbuca  una  stinga  cu  una  dreapta  si  rezulta  3  barete  lungi  a  cite  10  leduri / bareta ...

tarile  civilizate au  putere  de  cumparare  ridicata  si  atunci  isi  pot  permite sa  plateasca  virgula  calitatea 1 -- mai  scumpe  in  USD /bucata ,evident -- ... tari  civilizate  ar  fi  ... Japonia , Sua , Canada , Elvetia , tarile scandinave , Africa  de  sud , etc , etc ...

tarile  ca  si  RSR , Bulgaria , Moldova , Africa saraca , etc ,etc ...sint  considerate  tari  de  rangul  3 si  primesc  in  mod  automat  marfa  de  calitate 3  -- mai  ieftine  in  USD / bucata , evident --  ... concret , in  cazul  nostru , primesc  tv-uri  din  acest  model  echipate  cu  barete  calitatea 3 ... anume  cu  3  barete  lungi  a  cite  10  leduri ... 

LE1...diferenta  de  calitate  se  deduce  din  diferenta  tarilor  de  destinatie ... asta  se  regaseste  in  sufixul  de  dupa  modelul  de  pe  eticheta   si/sau  versiune  si/sau   serial  number  ... insa  nu  o  sa  iti  spuna  nimeni  asa  ceva  ... acestea  sint  date  interne  si  nu  le  stie  decit  firma  Samsung ...

LE2 ... evident  , exista  si  tari  considerate  de  rangul 2 , de  genul tarile  baltice , Polonia , Cehia , Slovacia , Polonia , Ungaria , etc ,etc ... unde  calitatea  produselor  finite -- si  implicit  preturile --  sint  intre  calitate 1  si  calitate 3 ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Nu are domnule nicio legătură rangul țării cu ce primește ca marfă.E doar vina importatorului.

Dacă tu ca și comerciant(retailer) comanzi doar porcării ieftine ca să le vinzi apoi scump (că așa suntem noi învățați să facem comerț) atunci asta primești....porcării.Producătorii fac ce li se comandă, pentru cei cu dare de mână lucruri de calitate, pentru cei care se zgârcesc, porcării ieftine...

Piața liberă îți dă dreptul să primești atâta calitate câtă plătești.Se găsesc televizoare de calitate și la noi, dar alea costă uneori câteva salarii medii, nu banii de buzunar.

Edit:

V-am mai atras atenția (cu tot respectul) și cu alte ocazii că un mod elegant pentru evitarea cacofoniilor e folosirea altor cuvinte, ce nu mai formează prin alăturare combinațiile (că ca, că ce, etc).Și avem un dicționar bogat în sinonime, de unde să alegem..

E chiar penibil să scrii ,,virgulă,, într-un text unde e suficient s-o pui ca atare ca semn de punctuație, că despre folosirea cuvântului ,,virgulă,, în vorbire ce să mai zic....

Chiar Academia Română recomandă aceste lucruri, nu le-am scos eu....

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Bună ziua, o schemă pt tv din subiect UE43TU7172UXX, mă poate ajuta cineva: main:BN9651848C. Ca și simptom nu face nimic, ledul de  stand_by nu luminează. Tensiune în sursa primește. Mulțumesc 

Link spre comentariu

De asta am solicitat o schemă, nu găsesc nici o notație pe placa decât pt tensiunea de 11,8v și 63v in rest nu am alte tensiuni notate și nici prin măsurătoare nu găsesc alte tensiuni mai mici ex. 3,3 sau 5 v

Link spre comentariu

Am alimentat cu 13 v , se aprinde ledul de standby primește comenzi de la telecomanda dar nu se aprind ledurile la display, pe mufă spre leduri m in jur de 20 v iar înainte de integrat am 65v, totuși ledurile le-am verificat pe fiecare și nu este ars niciunul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări