Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combina beko->congelator raceste si frigider nu

Darius_Tm

Postări Recomandate

Buna ziua

Am cumparat o combina Beko Neo frost  rcna365e20zxp  folosita. Congelatorul ingheata foarte bine iar frigiderul il setez chiar si la 1 grad si nu raceste. Ventilatorul din frigider se invarte , peretele este rece in partea de sus dar in jos temp. normala. (Am dat jos acea placa de plastic care distribuie aerul de la ventilator) . Pe lateral in exterior iara mi se pare ca ii rece . Compresorul merge in continuu fara oprire si chiar daca setez congelatorul la -18 grade iar gratarul din spate se incalzeste putin .   Ce se intampla de nu raceste frigiderul ? Mentionez ca am ceva abilitati tehnice si pot la sfatul dumneavoastra sa desfac ce pot pentru a afla problema. 

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Darius_Tm

5

• validae

3

• manolo

1

• efrig

1

Top autori în acest subiect

Acum 3 minute, Darius_Tm a spus:

Compresorul merge in continuu Asta indica pierdere de freon ,problema e pe unde

Link spre comentariu

In frigider este un senzor de temperatura in lateral si ma gandesc ca el da semnal ca ii cald si mai trebuie racit. Cred ca de aceea merge compresorul in continuu. 

Link spre comentariu

Vezi să nu meargă degivrarea continuu, ai o rezistență ce e montată printre serpentinele răcitorului si ea se încălzeste atunci când se formează gheață abundentă pe racitor.Uneori acea rezistență este comandată eronat in mod continuu până se arde...dar atunci frigiderul nici nu mai racește, iar defectul pare a fi o pierdere de freon.

Link spre comentariu

O sa desfac in interiorul congelatorului si o sa il pun in priza sa vad daca se incalzeste rezistenta acolo. Cred ca acolo in congelator este , nu?

Link spre comentariu

Nu e în congelator, ci exact în spatele racitorului frigiderului, practic î  spatele peretelui cel mai rece din frigider....

Link spre comentariu
Acum 17 minute, validae a spus:

Nu e în congelator, ci exact în spatele racitorului frigiderului, practic î  spatele peretelui cel mai rece din frigider....

Pai in spate la frigider si congelator este acel gratar . In zona frigiderului totul este sigilat nu pare nimic ce poate fi desfacut . Doar in congelator si frigider pe interior ar fi dar la frigider ii doar ventilatorul , filtru de carbune si ionizatorul

Link spre comentariu

Din păcate nu putem ști ce probleme sunt acolo, cred că ar trebui să chemați un frigotehnist, care va constata ce trebuie făcut.Găsiți astfel de frigotehniști pe net, le explicați ce model de frigider și ce problemă are și ar trebui să poată rezolva problema la domiciliu.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
La 17.04.2024 la 10:45, Darius_Tm a spus:

Buna ziua

Am cumparat o combina Beko Neo frost  rcna365e20zxp  folosita. Congelatorul ingheata foarte bine iar frigiderul il setez chiar si la 1 grad si nu raceste. Ventilatorul din frigider se invarte , peretele este rece in partea de sus dar in jos temp. normala. (Am dat jos acea placa de plastic care distribuie aerul de la ventilator) . Pe lateral in exterior iara mi se pare ca ii rece . Compresorul merge in continuu fara oprire si chiar daca setez congelatorul la -18 grade iar gratarul din spate se incalzeste putin .   Ce se intampla de nu raceste frigiderul ? Mentionez ca am ceva abilitati tehnice si pot la sfatul dumneavoastra sa desfac ce pot pentru a afla problema. 

Reîncărcare 100%

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări