Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bm-1206

dj_steel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

13

• radue

10

• Putz

8

• slave2anubis

6

Top autori în acest subiect

cum se numeste firma care le produce?BM audio? :nebunrau: am gasit un dvc de 8 inch produs de astia.bm 20250.l-a folosit cineva?

Citeste postul meu de mai sus. Am 2 din alea si sunt niste jafuri. Suna la fel de incet si de prost si la 30W si la 100W. Cu 86dB sensibilitate nici nu ma mira. Cele de 10" si 12" se aud bine. Au 93dB daca tin eu minte bine. Am dat in al meu cu 75W si dupa ce am iesit in hol unde am o vitrina imensa, am fugit sa dau mai incet... :da Apropo, incinta mea a ramas inchisa.Sigur, nu sunt la nivel de P.Audio dar isi merita banii. Insa nu alea de 8 inci.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic, scriu si eu aici in speranta ca are cineva timp sa-mi dea un raspuns.Am si eu difuzorul din titlu', BM1206 de 12" (e ceva chinezism dar merge la banii lui).Am gasit si niste parametri pe net (nu stiu daca sunt 100% corecti) : Fs 40.5 Vas 30 litrii Qts 0.492 Qes 0.516 Qms 10.639 Xmax 10mm -are doua bobine de cate 4 ohmi fiecare si masuratorile au fost facute cu bobinele inseriate.Momentan il am intr-o incinta de aproximativ 50 de litrii (o aveam prin casa de la alt proiect) si un tub de bass reflex cam mic pentru el. La volum mic suna bine dar cand cresc volumul si difuzorul misca mai mult aer ,se aude urat prin portul de bass si nu mai suna la fel.Se poate calcula dimensiunea portului? (il pot confectiona din ceva daca nu gasesc sa-l cumpar ).

Link spre comentariu

teava de apa de instalatii,la orice magazin de bricolajare fi 104 interiordar nu cred ca sunt aia parametrii,sunt scrisi si pe pagina anterioara ca fiind(nu se stie sigur) de la cel de 10'

Link spre comentariu

Am citit undeva ca i-a masurat cineva parametrii exact pe difuzorul acesta pe configuratia 8 ohmi.Nu cunosc precizia masuratorilor dar tot e ceva decat fara parametri.La volum mic suna bine si coboara bine in frecventa ,dar cand cresc volumul si se face "presiune" in incinta ,pe de-asupra ca se aude aerul acela foarte enervant,nici nu suna ok.Deci sa pun ceva dupa cum a spus colegul de mai sus? (100 diametru si 200 lungime)

Link spre comentariu

Daca vrei sa scazi viteza aerului prin tub, trebuie sa cresti sectiunea acestuia. Ca atare, cauta ce ti-a sugerat CBI, sau, cauta tubulatura circulara telescopica extensibila;

Posted Image

Vei monta sectiunea mare, final, in cutie, taiata la 100mm, iar cu cealalta (taiata la un 150mm), faci jonglerii, modificand lungimea, in jurul valorii de +200mm (o vei putea regla intre 150mm si aprox. 240mm) ... softul nu e absolut, e posibil sa descoperi o varianta acustica, mai fericita, prin tatonari... cand gasesti lungimea potrivita, lipesti final, si gata...

Link spre comentariu

Problema e ca nu prea pot desface difuzorul de multe ori ca sa modific lungimea tubului pentru ca nu o sa mai tina difuzorul in holsuruburi dupa 2-3 desurubari. Maine daca apuc, ma duc sa caut prin oras .Multumesc mult pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

Gaureste pe zona suruburilor, cu un 5mm, si pune piulita limitatoare;

Posted Image

Apoi strangi cu surub metric...

Lungimea o modifici prin exterior, tuburile gliseaza foarte usor unul in altul... te opresti unde iti dicteaza urechea, si lipesti final. Ai grija si la pozitionarea in incapere...

Link spre comentariu

Am gasit astazi un tub de PVC cu diametru de 110mm si lungime 24 cm. Era taiat frumos si nu m-am mai pus sa tai din el ca nu am scule si sigur iesea urat.L-am montat si acum suna mult mai bine . Multumesc pt indicatii!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iarasi eu .....Observ ca la anumite frecvente tot se aude acel aer deranjant si volumul melodiei nu e mare .Si inca o chestie : coboara foarte jos in frecventa si in frecventele mai ridicate (50-70Hz de exemplu) parca nu suna cum ar trebui.P.S.: Cred ca un filtru subsonic l-ar face sa sune mult mai OK...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări