Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bm-1206

dj_steel

Postări Recomandate

Daca are spl de 90-91,ii chiar bun pentru un subwoofer de masina,dar ii cam greu sa-ti dai seama dupa ureche ce spl are.Ar fi foarte interesant testul acela,mai ales daca ar fi amandoua difuri in incinte apropiate ca dimensiuni si acordaj.Cat costa un dif BM de asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

13

• radue

10

• Putz

8

• slave2anubis

6

Top autori în acest subiect

@ Dj_steel am eu un BM putin mai mic decat al tau dar l-am pus in cutie inchisa mai mica, vreo 50L si se aude frumos,daca ai cutia supradimensionata no sa se auda bine in incinta inchisa, eu spun sa incerci cum am spus eu si vezi ce iese.In general difuzoarele de la BM se aud bine in incinte inchise. Mai ales cand nu cunosti parametrii, incintele inchise sunt cel mai usor de realizat.L.E.Am gasit pe un forum niste date despre el:Fs 40.5 Vas 30 litrii Qts 0.492 Qes 0.516 Qms 10.639 Xmax 10mmPuterea maxima: 600W Puterea nominala: 400W Domeniu de frecvente: 30-3000Hz Sensibilitate: 90dB Impedanta: 4 Ohmi Greutate magnet: 2x50 Oz - magnet dublu

Link spre comentariu

La ce Qts are nu cred ca mira pe cineva ca incinta inchisa suna mai bine.Totusi, in incinta inchisa supradimensioanta ( detaliaza te rog ce inseamna supra dimensionata ) de ce suna rau ?Deja la volume mari ale incintei inchise nu prea mai apare vre-o diferenta asa de mare fata de una foarte mica si una mai mare. ( ca sa exemplific, 5 L, 50 L si 150 L )

Link spre comentariu

Nu zic ca nu ai dreptate, eu nu sunt asa initiat in constructia incintelor, insa acelas difuzor pus intr-o incinta dubla decat a mea facuta de varul meu practic nu mai faceam dinstinctie intre basul scos de sub si cel de boxe, cea mai mica a mea se simte foarte bine si se aude mult mai frumos fata de cea mare. Nu zic ca este o regula insa asta mi s-a intamplat mie.

Link spre comentariu

am si eu difu asta si l-am probat pe av 800(doar ca in loc de 7 finali pe ramura eu am 9, deci 18 in total, in loc de 14) tensiune de alimentare +/- 95v si nu a patit nimic. Diametrul bobinei este de 6cm :rade: , si nu mi se pare ca este deloc mica bobina , tinand cont ca are 2 bobine de 4 ohm ,boibna are 4 straturi nu 2 cum au mai toate difurile as ca e o chinezarie bine facuta :da .Mai au rost alte comentaii??? Aaaa... si are si doua pidere(spider-membrana creponata de sub con care centreaza bobina).Chiar e un dif "sanatos"

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

acela este subwofer ,am folosit si eu asa cevaam facut pentru niste prieteni rockeri o pereche de boxe pt repetitii4 cai ,acest difuzor a fost pus cu membrana in podea ,vas 1oolitrila 300w matura pe jos trebuie putere nu gluma in casa o sa redea bine frecventele foarte joase(daca ai un prieten si vrei sa cumpere un televizor nou apropie magnetul ala de tub)un sfat :daca nu ascultati un difuzor nu va da ti cu parerea)prietenii mei cinta doom metal si baga cam 2*350w in boxe ,au rezistat un an jumate si sunt ca noi!djlove ,ce scrie pe componentele calculatorului tau,pe haine ,si alte produse din casa ?(unde sunt fabricate??)

Link spre comentariu

djlove ,ce scrie pe componentele calculatorului tau,pe haine ,si alte produse din casa ?(unde sunt fabricate??)

probabil ca cd-ul lui cu windows piratat e scris chiar in pc-ul lui bill gates :nebunrau: :rade:
Link spre comentariu

djlove ,ce scrie pe componentele calculatorului tau,pe haine ,si alte produse din casa ?(unde sunt fabricate??)

probabil ca cd-ul lui cu windows piratat e scris chiar in pc-ul lui bill gates :nebunrau: :rade:
Nu inteleg care e legatura?
Link spre comentariu

hai sa fim seriosi ca la cate fac chinezii si in materie de orice, nu as fi surprins sa faca si paine pt export :ras: acu fara gluma este careva care detine aparatura de orice fel si sa nu aiba ceva chinezesc ,pt ca eu tot ce am intalnit pana acum prin magazine si mai peste tot este MADE IN CHINA .Intradevar unele sunt de foarte proasta calitate dar unele sunt chiar reusite ,aici si cazul difurilor BM . Dar daca in mare majoritate sunt de proasta calitate asta nu inseamna ca toate sunt de 2 lei. Na nu pot zice nici macar toate difurile BM sunt bune , insa BM1206 este chiar f bun la cat costa si chiar ce scrie pe el aia este :aplauze .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Confirm, am un BM30-350, aceeasi chestie, sub de 12" doar ca modelul e dat dupa dimensiunile in cm si puterea de varf, de asemenea are o singura bobina de 8 ohmi nu doua de 4. Am o incinta inchisa de 35l careia urmeaza sa'i pun si port, si cu 30W in el deja rupe casa. Suna tare si clar si are sensibilitate foarte buna, nu cere putere mare. In schimb sa va feriti de cele de 8 inci, am 2 din alea in fullrange si suna prost de tot. Nu tu bass nu tu medii si mananca putere aiurea.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator geo_x

Salut! Am un subwoofer (incinta band-pass) cu difuzorul acesta si il folosesc in casa legat in locul difuzorului de bass dintr-un sistem 5.1 Genius de 150 W si suna neasteptat de bine.M-am gandit sa-mi construiesc 2 boxe de casa pe 3 cai, folosind acest difuzor pentru bass.Pentru medii si inalte nu stiu ce sa aleg pt ca nu vreau sa cheltui bani multi.Ma gandeam la ceva de la BlueTech (sau poate imi propuneti voi ceva). Incinta o vreau sealed pt ca imi place un bass mai precis iar in interior ma gandeam sa o impart in doua, o parte pentru acest difuzor iar cealalata parte pentru medii si inalte.Voi ce ziceti ? Ar iesi ceva ? Sau visez degeaba? Vreau niste sfaturi cat mai la subiect daca se poate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări