dj_steel Postat Ianuarie 23, 2008 Partajează Postat Ianuarie 23, 2008 Am procurat un difuzor made in "Ciaina" bm-1206 si intr-un alt topic am vazut ca fara parametrii nu pot sa fac mare lucru cu calculele cutiei.Cineva recomanda o cutie de 50L.Intrebarea este:cum va fi sunetul intr-o incinta de 50 L si cum va fi intr-una de 100L? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 intr-un alt topic am vazut ca fara parametrii nu pot sa fac mare lucru cu calculele cutieiAi vazut foarte bine in acel topic..Dar trebuia sa vezi ca fara acei parametrii nu putem sa facem mai nimic in a determina macar aproximativ cum se va comporta difuzorul intr-un anumit volum.Fara parametrii T/S nu putem face nimic. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Daca descoperi frecventa de rezonanta, poti sa incerci (la plesneala), o cutie pe care o faci ceva mai mare decit in calcule si mai ajustezi din ea. Link spre comentariu
dj_steel Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 M-am apucat sa fac o cutie de 120L!banuiesc ca e cam mult nu? Link spre comentariu
dj_steel Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Dupa cum v-am spus am construit cutia de 120 L.Spuneti-mi si mie cu aproximatie diametru si lungimea portului pt BR. Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Din cate vad diful e de 12" nu ?Pt un dif de 12" o cutie mai mare de 50 L nu are rost...Asa la o privire rapida eu zic sa-l pui asa cum e in cutie si daca-ti place sa-l lasi asa pt ca nu prea arata a difuzor de bassreflex. :smt027 Link spre comentariu
dj_steel Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 faza este ca deja e facuta cutia,si am probat si fara port(si se auzea fara bass)si i-am facut acum si o "gaura" de 8cm,si deja se simte diferenta de sunet,acum are bass dar ma gandeam ca probabil ori e prea mica ori e prea mare,deci are ceva importanta Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 eu cred ca e prea mare, ar trebui sa reduci din volumul cutiei (o desfaci si mai pui o placa inauntru care sa imparta cutia in 2 parti si astfel sa reduca din volum), poate reducand volumul treptat ajungi la un volum cand se aude mai bine si apoi faci alta cutie.daca tot nu ai parametri pot sa-mi dau si eu cu parerea :smt033 creca trebe o cutie de vreo 50-60L bass-reflex, in principiu daca e mai mare cutia o sa coboare difuzorul mai bine in bass dar o sa aiba cursa prea mare membrana, la fel se intampla si cu bass-reflex pus la plezneala.cred ca o gaura de 80mm e cam mica, cred ca o sa vajaie, tu cam cu ce putere ai dat in el? Link spre comentariu
dj_steel Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Momentan nu am cu ce sa ii dau mai tare in el decat cu un dvd playel cu amplif incorporat,cica scoate 20 de watti,cu puterea asta am reusit sa fac sa vibreze usile si oglinda din baie ,asta cu subu in alta camera :rolleyes: si asta la doar 20 de w,si da,cam vajaie Link spre comentariu
George(sb) Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 bagi in el lemne ca in soba pana reduci volumul sa sune bine :smt044 Link spre comentariu
slave2anubis Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 daka vrei sa sune bine trebuie neaparat un tub de bas din plastik,care sa mearga aproape pana in fundul lazii,distanta cca 100mm pana la lada. si vei vedea ca sunetul se va schimba total, si...dak ai avea sa pui fata din plastik (gros) ar fi si mai bine. eu am facut asa ceva si mai face cineva asta....SONY. deci cutia din pal si fata din plastik,si tub de bas care sa ajunga pana aproape de fundul lazii. (e doar o parere, eu asa as face,da e cam dificil) Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 daka vrei sa sune bine trebuie neaparat un tub de bas din plastik,care sa mearga aproape pana in fundul lazii,distanta cca 100mm pana la lada. si vei vedea ca sunetul se va schimba total, si...dak ai avea sa pui fata din plastik (gros) ar fi si mai bine. eu am facut asa ceva si mai face cineva asta....SONY. deci cutia din pal si fata din plastik,si tub de bas care sa ajunga pana aproape de fundul lazii. (e doar o parere, eu asa as face,da e cam dificil)Si eu zic ca spui numai prostii.Dovedeste-mi contrariul,sustine-ti afirmatiile.Si sa nu-mi zici paia ca asa ai vazut la SONY,si ca automat e descoperire beleaDaca ai vazut aia in cotetzele alea de le-ai desfacut asta nu inseamana ca e un lucru bun si trebuie recomandat la toti. Difurile alea dau basul care-l dau pt ca nu au MEDII-INALTE,si e acordata cutia bine,unde bubuie si se aude mai bine.Atata tot.Nu e mai presus de un boombox lojitech Nici fono nu baga in ele sa nu scada spl-ul,nu ca ar fi vreo diferenta.Te-ai intrebat vreodata de ce nu pun filtre pe woofer?sau de ce toate au cartoanele alea pe post de tw? Sau si mai bine,de nu nu au adoptat si altii acele 'tehnologii',ca doar nu sunt patentate de sony,daca sunt asa mirifice? Ala pare a fi un fel de sub auto,deci nu are rost cutie mai mare de 50-60L.Daca nu bubuie bine,ii pui un tub de 4" diam. si lung de 30-35cm,pe care-l scutezi pana bubuie cel mai tare :smt003 Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 @slave2anubis Vorbesti numai PROSTII!Invata sa scrii corect, nu ca pe messenger, ca primesti warn imediat la urmatoarea abtere :smt027 Link spre comentariu
slave2anubis Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 probabil deranjeaza prezenta mea sau carei faza? Eu miam spus parerea astai tot cine vrea o asculta si cine nu nu, nu am cerut sa mi se critice parerea asa qm nu am criticato nici eu pe a lui nime. Vad ca desi am scris "codat" cu encriptie d messenger toti au inteles... Te intreb atunci care e problema? Mai bine scriu "codat" decat sa folosesc cuvinte pe care nime nu le intelege... Astai tot ce am avut d spus. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Nu deranjezi pe nimeni,dar este un loc unde citesc oameni care tin la limba romana,limbajul de mess il folosesti cu cine vrei si il agreeaza,tu daca ai cumpara o carte cu astfel de prescurtari si greseli gramaticale(carei,miam,criticato....) ti-ar place ? Nici noua nu ne place cand vedem asa ceva.Da impresia ca scrii in sila si cu nepasare,ca sa nu zic ca sunt destui care nici nu stiu. Acelasi lucru si cu recomandarile,daca nu esti sigur de ce spui,nu-i incurca si pe altii,ca mai apoi sa te injure.Le faci mai mult rau decat bine Daca ziceai ca am vazut eu asa la aia , o fi bine n-o fi, dar nu in stilul tau ''daka vrei sa sune bine trebuie neaparat un tub de bas din plastik'' ''vei vedea ca sunetul se va schimba total'' "sa pui fata din plastik (gros) ar fi si mai bine" No offense! Nu-ti plac regulile,nu esti obligat sa ramai.Tu intrii in comunitate,noi incercam sa dam sfaturi.Nu esti multumit,esti liber sa 'te dai' si pe alte forumuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum