Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bolboroseala chiuveta bucatarie

bodan87

Postări Recomandate

Buna seara, am o problema. acum  cateva saptamani am ajuns seara de la lucru, aveam chiuveta de la bucatarie infundata. am bagat sarpele, totul ok. da dupa 2 zile a inceput seara mai ales sa tot bolboroseasca chiuveta, tot mai des. am adus un sarpe mai lung, da degeaba, tot asa se intampla. eu stau la etajul 6 . bloc de 10 etaje. am vorbit cu cei de sus, de la ultimul.etaj, au verificat de sus pana.la.mine, nici o problema. sub mine nu sta nimeni, da a venit.proprietatul apartamentului si a verificat si era ok si la el.cam care ar fi problema, deja devine stresant sa tot aud seara mai ales. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bodan87

5

• doru3160

4

• validae

2

• cloudy

2

Top autori în acest subiect

E înfundată coloana sub tine, undeva la unul din etajele inferioare.Atunci când vine apa pe coloana, la nivelul blocat se creează presiune de aer care urcă spre etajele superioare, astfel apare ,,bolboroseala,,...

Link spre comentariu

Sau nu e înfundat, dar o gospodina de deasupra ta face exces de zel și folosește din abundență detergent pt vase. Când dă drumul la apa, coloana se umple cu spumă densă, și aerul ia calea de minimă rezistență, cum spunea colegul validae. La asta nu prea ai ce face decât să aștepți să termine vecina detergentul și să nu mai găsească altul la fel, sau să montezi o clapeta de sens. Gravitaționala nu cu arc, bineînțeles. 

Link spre comentariu

am vorbit cu un vecin de la.parter, a zis ca si la el refuleaza chiuveta, da apa afara, daca ar fi probleme.la subsol, ar ajunge pana la mine refularea? am intrebat altii care stau pe tronson cu mine, ei au zis ca nu au asa probleme

Link spre comentariu

O altă cauză a bolboroselii chiuvetei poate fi depresiunea cauzată de funcționarea hotei de bucătărie, care evacuează forțat aer din interior și dacă nu ai un alt geam deschis, iar ușa are chedere de etanșare, se trage o mică parte chiar prin sifonul chiuvetei.E rar efectul, dar m-am lovit de el ocazional.Aveam toate geamurile închise și hota la turația maximă, iar chiuveta din baie bolborosea.Cum am deschis un geam, s-a oprit bolboroseala.

Link spre comentariu

Pe asta nu am văzut-o, dar în condiții ideale, e posibil. La mine frecvent se aude în chiuveta de la bucătărie, și uneori intra și spuma în chiuvetă, dar nu e nimic anormal pe evacuare, de asta încerc să ignor. 

Link spre comentariu

Este bine de avut pe langa clapeta antiretur sa aveti si un robinet de izolare (chiar daca costa). E aur curat atunci cand refuleaza coloana. Ar fi bine si de curatat coloana cu o solutie acida ( se stie ca soda caustica si cu grasimile fac casa buna, cam asa se facea sapunul pe vremuri). 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, bodan87 a spus:

am intrebat altii care stau pe tronson cu mine, ei au zis ca nu au asa probleme

Incercam să explic cum că aerul ăla de borboroseste la tine, e pt ca acolo găsește calea de minimă rezistență. Acum nu știu care e supărarea, că nu face la fel și la ceilalți? Am zis și care ar fi o rezolvare decentă, dar nici asta nu e bun. La woodoo nu mă pricep. 

Link spre comentariu
5 hours ago, doru3160 said:

Incercam să explic cum că aerul ăla de borboroseste la tine, e pt ca acolo găsește calea de minimă rezistență. Acum nu știu care e supărarea, că nu face la fel și la ceilalți? Am zis și care ar fi o rezolvare decentă, dar nici asta nu e bun. La woodoo nu mă pricep. 

nu este suparare, doar ca este deranjant ca seara cand dormi sa tot auzi borboroseala, atata tot. si ma tot gandesc ca daca bolboroseste, ma.astept oricand sa ma trezesc iar cu chiuveta infundata. si  doar vroiam sa vad daca este vreo rezolvare

Link spre comentariu
22 minutes ago, bodan87 said:

doar ca este deranjant ca seara cand dormi sa tot auzi borboroseala

Nu aveți sifon la chiuveta asta ?
Este aspirată apa din sifon sau nu am priceput eu manifestarea ?

Link spre comentariu
Acum 12 ore, bodan87 a spus:

daca bolboroseste, ma.astept oricand sa ma trezesc iar cu chiuveta infundata.

Hai sa ne intelegem, ca sa stim despre ce vorbim. Este deversata apa in chiuveta sau aspirata apa din sifon?  O instalatie nu se infunda decat la o exploatare necorespunzatoare. Pt ca tie sa ti se infunde si nu din vina ta, ar trebui ca tot ce deverseaza cei de deasupra ta, sa intre prin sifon, la tine in chiuveta. Asta ar insemna ca magistrala verticala, de regula de 50mm la bucatarie, e infundata undeva sub tine. Nu mai vorbim de dop de spuma si alte fleacuri, deja. Fii putin mai clar, ca sa primesti si raspunsuri la obiect. Altfel, ca sa nu lungim discutia, o clapeta de sens te scuteste de toate necazurile in ce priveste deversarea la tine in casa prin acel loc. Dar asta nu te va proteja impotriva golirii sifonului prin suctiune pe magistrala. De aia ziceam, e bine sa stim despre ce vorbim, pt ca poate borborosi in ambele cazuri.

Link spre comentariu
On 4/15/2024 at 8:34 PM, cloudy said:

Nu aveți sifon la chiuveta asta ?
Este aspirată apa din sifon sau nu am priceput eu manifestarea ?

este sifon,se aude din senin cum bolboreseste chiuveta, ca si cum ar urma sa refuleze, da nu refuleaza, doar suna si atat. 

Link spre comentariu
On 4/15/2024 at 9:14 PM, doru3160 said:

Hai sa ne intelegem, ca sa stim despre ce vorbim. Este deversata apa in chiuveta sau aspirata apa din sifon?  O instalatie nu se infunda decat la o exploatare necorespunzatoare. Pt ca tie sa ti se infunde si nu din vina ta, ar trebui ca tot ce deverseaza cei de deasupra ta, sa intre prin sifon, la tine in chiuveta. Asta ar insemna ca magistrala verticala, de regula de 50mm la bucatarie, e infundata undeva sub tine. Nu mai vorbim de dop de spuma si alte fleacuri, deja. Fii putin mai clar, ca sa primesti si raspunsuri la obiect. Altfel, ca sa nu lungim discutia, o clapeta de sens te scuteste de toate necazurile in ce priveste deversarea la tine in casa prin acel loc. Dar asta nu te va proteja impotriva golirii sifonului prin suctiune pe magistrala. De aia ziceam, e bine sa stim despre ce vorbim, pt ca poate borborosi in ambele cazuri.

nu refuleaza chiuveta, cand am inceput sa am probleme cu chiuveta, a refulat, toata apa ce venea de sus, refula in chiuveta mea. am bagat sarpele si pe moment s-a rezolvat. da dupa cateva zile a inceput sa sune chiuveta ca si cum urmeaza sa refuleze, doar suna si atat de atunci. doar borboreseste si atat,nu refuleaza  apa. am sa folosesc un sarpe mai mare, poate intre etajul meu si cel de sub mine este problema. 

Link spre comentariu
1 hour ago, bodan87 said:

este sifon,se aude din senin cum bolboreseste chiuveta, ca si cum ar urma sa refuleze, da nu refuleaza, doar suna si atat. 

Dacă este din cel extensibil, incercați să trageți de acest sifon și să-i faceți o 'burtă' mai mare.
Poate va reține suficientă apă ca să egalizeze presiunea. Ca să nu mai auziți ce este dincolo de el.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări