dumitrumy Postat Aprilie 11 Partajează Postat Aprilie 11 (editat) Editat Aprilie 11 de dumitrumy Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 11 Partajează Postat Aprilie 11 Iar difuzoarele trebuie sa aiba sute de ohmi. Nu ? Link spre comentariu
ionut120v Postat Aprilie 11 Autor Partajează Postat Aprilie 11 Depinde, cele de putere care au mai mult de 4 finale in paralel merg cu impedante obisnuite 8-16 ohm. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 11 Partajează Postat Aprilie 11 Omul isi prezinta un proiect pt care inca o data il felicit (e unul din cei ce mai construiesc fara sa dea doar din gura) si noi o dam in altele... Link spre comentariu
darius_bv Postat Aprilie 11 Partajează Postat Aprilie 11 Ce legatura au ultimele doua pagini de discutii cu subiectul acestui topic?! @ionut120v A trecut mai bine de un secol de la inventia triodei; trafurile de iesire se construiesc cam tot de pe atunci si se perfectioneaza continuu, pentru ca exista o piata selecta pentru ele: "idiotii" cu educatie muzicala formata in salile de concerte, nu ahtiatii dupa vibratiii stomacale. Care este sensul interventiilor dumneavoastra? Pe langa lipsa de coerenta in idei si in exprimare, nu veniti cu nimic nou. Ati avut vreo revelatie ascultand amplificatorul tranzistorizat, la frecventa de 1MHz? Credeti ca intereseaza pe cineva de pe aceasta sectiune? Autorul topicului este un om pasionat de auditiile de calitate, printre putinii care mai construiesc si printre si mai putinii care mai impartasesc cu altii experienta personala. Ce vreti sa-i demonstrati? Iar trimiterea catre amplificatorul TV fara traf de iesire... e o aberatie! Si eu fac parte din categoria celor care, dupa ce-am ascultat pe tuburi, nu ma mai intorc la amplificatoarele tranzistorizate. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 11 Partajează Postat Aprilie 11 Pai domnilor, @usiliteli nu a fost pus la respect de.... trolli. Domnilor moderatori....luati atitudine. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Am mutat aici discutiile pe langa de pe topicul lui Usiliteli ( cu scuzele de rigoare ca omul a trebuit sa astepte atat pentru a i se face curat pe topic ). Cine mai posteaza offtopic acolo o sa plece fortat de pe forum, promit! Daca mai aveti ceva de adaugat, o puteti face aici, dar tin sa fac o observatie, sa insisti sa desfiintezi si sa denigrezi un domeniu in care se pune atata pasiune, mi se pare o prostie! Lasati oamenii sa-si expuna creativitatea, mai cu seama ca nu-i vezi sa vina peste sectiunea lui @Shambala si sa critice silicoanele ca n-au armonicile cutare, n-au aspectul nu stiu cum, etc... Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Acum 15 ore, icar a spus: Tot vad/aud discutii pe tema redarii joaselor, de catre amplificatoarele cu lampi, ca nu redau bine, ca pierd din putere, ca pica curba, ca... asa si pe dincolo. Pun si o intrebare: citi dintre cei ce sustin asta, au ascultat o orchestra simfonica, ce canta intr-o sala de concerte, sala buna zic, direct, la rece, sau un concert de coarde, fie el si Bach, pe viu, adica fara "bagat in priza"? Eu! Sambata si duminica trecuta am "servit" Rivoluzione e Nostalgia - Opera in two parts - Guiseppe Verdi. Si sa-ti spun un lucru: in prima parte (Rivoluzione) la un moment dat a fost un pasaj in care totul a inceput sa vibreze in jur. Sotia mea s-a uitat la mine (poate un pic speriata) si i-am zis din priviri (am inchis ochii si am dat din cap in jos) ca este ok. I-am luat mana si i-am pus-o pe parapetul de la loja sa simta vibratiile (deci vibra totul in sala aia). Afara m-a intrebat: ce instrument producea virbatiile alea? I-am zis: era orga. Si ea atunci (parca revoltata) imi zice: pai si asta inseamna ca in Romania nu poti asculta acel pasaj live? Acum te intreb pe tine: cu un amplificator pe lampi pot sa aud corect acel pasaj? Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Pasajul acela nu l-ati auzit ci l-ati simtit. Aparatul vestibular este acela care "aude" mai bine frecventele foarte joase. Atasati un buttkicker sub fotoliu si ... ascultati. Si ca sa revenim la oile noastre cu tuburi: Problema cea mare nu o constituie amplificatoarele ci difuzorul. BTW, care instrument acustic sau care conserva acustica (re)produce 20 kHz dreptunghiular? Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Acum 3 ore, merck a spus: Acum te intreb pe tine: cu un amplificator pe lampi pot sa aud corect acel pasaj? Cu unul corespunzator si boxele aferente ,cred ca da.....numai ca nu e ieftina distractia....oricum cred e foarte rar un concert in care se foloseste orga pe aer din " dotare" .... Am vazut poze cu camerele pasionaților ,aveau mai multe amplificatoare pe lampi ,si perechi de boxe....nu stiu daca merg deodata sau sunt " acordate / selectate " pe genuri muzicale..... Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Acum 24 minute, Усилитель a spus: Am vazut poze cu camerele pasionaților ,aveau mai multe amplificatoare pe lampi ,si perechi de boxe....nu stiu daca merg deodata sau sunt " acordate / selectate " pe genuri muzicale..... Cele puse unul langa altul de obicei merg in paralel. Pentru audierea genurilor muzicale [foarte] diferite, sau pt simpla sonoritate diferita, de obicei audiofilii [adevarati] folosesc sisteme total distincte, respectiv rack-uri distincte. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Acum 4 ore, merck a spus: Eu! Sambata si duminica trecuta am "servit" Rivoluzione e Nostalgia - Opera in two parts - Guiseppe Verdi. Si sa-ti spun un lucru: in prima parte (Rivoluzione) la un moment dat a fost un pasaj in care totul a inceput sa vibreze in jur. Sotia mea s-a uitat la mine (poate un pic speriata) si i-am zis din priviri (am inchis ochii si am dat din cap in jos) ca este ok. I-am luat mana si i-am pus-o pe parapetul de la loja sa simta vibratiile (deci vibra totul in sala aia). Afara m-a intrebat: ce instrument producea virbatiile alea? I-am zis: era orga. Si ea atunci (parca revoltata) imi zice: pai si asta inseamna ca in Romania nu poti asculta acel pasaj live? Acum te intreb pe tine: cu un amplificator pe lampi pot sa aud corect acel pasaj? Hmm...16hz, cred ca sti ca suntem surzi la frecventa aia Ai simtit vibratiile si ai auzit armonici ale acelei frecvente. Solutia subwoofer!....poate fi condus si cu amp pe lampi. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Acum 31 minute, sonic11 a spus: Solutia subwoofer!....poate fi condus si cu amp pe lampi. Wow! Asa ceva chiar n-am vazut pana acum! Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 12 Partajează Postat Aprilie 12 Acum 6 ore, merck a spus: Wow! Asa ceva chiar n-am vazut pana acum! Domnule poate fi subwoofer...horn...etc Nu inteleg de ce ai inpresia ca amp cu lampi pot dezvolta puteri anemice...cu difuri corespunzatoare se prea poate si apoi dumneata nu asculti wati, asculti decibeli si cat la suta din wati se materializeaza in db tine de traductor care este cea mai importanta componenta din sistem. Ca amp are 1% sau 0,001% distorsiuni nici dracu nu poate sesiza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum