Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie SELENA B-215

ovi4

Postări Recomandate

Buna, multumesc tuturor celor care au venit in ajutor cu detalii scrise si fotos. Am realizat moduficarea si confirm ca intradevar functioneaza. acum se poate spune cu certitudine ca sunetul nu mai este deranjat de nimic. Deci modificarea merita "Toti banii" :)   Multumesc inca odata.

PS: acuma ca am facut treaba asta si am reusit stau si ma intreb oare, probema asta exista cumva si la alte modele mai vechi care au etajul audio pe tranzistori cu germaniu in loc de Integrat ?  Bineinteles ca acolo traseele cablajului vor fi total diferite. Uitandu-ma la modelul de cablaj al altor modele mai vechi am constatat ca unele au circuitul de alimentare pe o placuta separata si deci topologie total diferita. Estista deci toate sansele ca acele modele sa nu sufere de treaba asta. Sau...poate ma insel. Oricum nu pot verifica deoarece nu detin asemenea modele si nici nu cunosc pe cineva sa aive asa ceva.   Pareri...???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovi4

10

• cirip

4

• sesebe

4

• dumitrumy

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu are legătură. Este o greșeală de layout, desen alcablajului, nu principiu de funcționare, iar layout-ul este specific aparatului, de obicei, și nu vad dece ar fi aceeași problema și la alte aparate. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

nu vad dece ar fi aceeași problema și la alte aparate. 

Pai si colegul ce a spus?

CITAT:  Bineinteles ca acolo traseele cablajului vor fi total diferite. Uitandu-ma la modelul de cablaj al altor modele mai vechi am constatat ca unele au circuitul de alimentare pe o placuta separata si deci topologie total diferita. Estista deci toate sansele ca acele modele sa nu sufere de treaba asta.

Link spre comentariu

Totusi ma intreb, cum de au trecut cu vederea o asemenea eroare ? ... " bucla de masa " se invata la cercul de electronica, chiar daca aparatul a fost uzinat la Minsk in Belarus nu cred ca nu era pe acolo un inginer scolit pe la Moscova !

Editat de okean
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări