Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnet spart

GooD of BaSS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GooD of BaSS

8

• cipcirip

4

• adircf

4

• Sandu_alex_999

3

Salut, daca bobina ai facut`o de aceeasi lungime, dar cu 4 straturi in loc de 2, i`ai dublat rezistenta electrica, deci acelasi amplificator va debita o putere mai mica la iesire , pt acelasi semnal de intrare, pe difuzorul modificat, de aceea ti se pare ca suporta putere mai mare.

Link spre comentariu
Salut, daca bobina ai facut`o de aceeasi lungime, dar cu 4 straturi in loc de 2, i`ai dublat rezistenta electrica, deci acelasi amplificator va debita o putere mai mica la iesire , pt acelasi semnal de intrare, pe difuzorul modificat, de aceea ti se pare ca suporta putere mai mare.

stiu si io ce e aia rezistenta electrica da io nu am modificat pur si simplu bobina, ba chiar am facuto de lungime ceva mai mare,dar am schimbat sarma de bobinat cu una mai groasa :smt107 pt a pastra aceeasi rezistenta a difuzorului(4 ohmi) =>puterea amplificatorului cade pe aceeasi rezistenta, adica sarcina nu sa schimbat sunt tot 4ohmi ,dar numai faptul ca am pus sarma mai groasa modifica datele problemei

Sunt curios de poza difuzorului tau ''home made'' care suporta 300w reali (30v si 10A c.a.) in regim continuu :smt005 :rolleyes:

1.cu un calcul mai in mare P=U*U/R,(U=tensiunea alternativa la bornele amlificatorului la care este conectat difuzorul,R=rezistenta difuzorului) am spus in mare pt ca in curent alternativ se mai schimba pe acolo cate ceva,dar se poate calcula si asa, aproximativ, dar la 30v nu ai 300w ai abia vreo 225w calculat cu formula de mai devreme, acu nu stiu exact cat e cu formula corecta da nu cred ca e 300w .intradevar P=U*I dar nu luate la intamplare, plus ca in c.a. formula mai are un sin de ceva ,nu o stiu pe dinafara ,cat despre tensiunea maxima pe care am obtinut-o la bornele amplificatorului la care a fost conectat difu a fost undeva pe la 40v, intradevar cu ceva distorsiuni, iar 40v e sigur peste 300w

2. diful nu e

''home made''
e un difuzor ars caruia i-am facut cateva modificari si i-am pus alta bobina asa ca nu muri de curiozitate prea tare :smt097
Link spre comentariu

@Good of bassCu tot respectul: Aveti niste lacune mari in cunostintele dumneavostra.Ce ati scris dumneavoastra acolo este dea dreptul eronat. In curent continu puterea P este egala cu produsul dintre teniunea la bornele sarcinii si curentul prin aceasta deci P=U*I. In curent alternativ insa se schimba putin problema. Apare notiunea de impedanta(z). Un condensator de exemplu are o rezistenta ohmica infinita aproape. Este considerat un izolator. In curent alternativ insa un curent trece prin el si este dependent de frecventa tensiunii alternative de la bornele sale. O bobina in schimb are o rezistrenta ohmica mica insa in curent alternativ aceasta creste odata cu frecventa putand fi considerata chiar si un izolator la o frecventa indeajuns de mare. Am acasa un tref de 3KVA. Rezistenta ohmica a primarului este de doar 0.8 ohmi. Asta ar insemna ca bagat in priza la 220 sa am pe el o putere consumata de 60 de mii de wati ?????In curent alternativ bobina pe care ati confectionato dumneavoastra s-ar putea sa aiba chiar 50 de ohmi. (aceasta impedanta se masoara la 1khz din cate cunosc eu). Generati va rog o sinusoida de 1khz cu amplitudinea de 10 v efectiv si apoi masurati curentul prin ea. Concluzionati singur. Nu ascultati concluziile noastre ca noi suntem rai!Succes in modificare!

Link spre comentariu

Cand eu am scris valorile acolo pur orientativ am gandit la valori masurate cu osciloscop (partea de tensiuine) cu un semnal sinusondial generat la intrarea amplificatorului respectiv.

Ca inginer energeticean pot sa imaginez cum functioneza un transformator monofazat sau polifazat dar na-m vrut sa scriu un referat la fiecare reply :yawinkle:

Cunosc ce sunt parametrile trafurilor

-Reactanta: Xt [Ohm]

-Rezistenta: Rt [Ohm]

-Conductanta: Gt Siemens

-Susceptanta: Bt

-Impedanta:Zt

-Admitanta:Yt

:smt006

Link spre comentariu

dar ce se poate intampla daca piesa plata a intrefierului , gulerul , este mai groasa sau mai subtire :rolleyes: ,am observat la unele difuri e mai groasa iar la altele e mai subtire,chiar la difuzoare de acelasi diametru,la unele chiar dubla grosimea gulerului, care sunt mai bune?? sau la ce se folosesc unele si la ce se folosesc celelalte ,cum ar trebui sa fie la un woofer .inafara de asta am vazut ca unele sunt pe margine plate [ ] iar la altele marginile sunt sub un unghi / \ . Poate stiti... :smt006

Link spre comentariu

Salut; intrefierul nu are nici o piesa plata, este spatiul dintre boltul central si ,,gulerul`` de care spuneai. Cu cit gulerul e mai subtire, cu atit e cimpul magnetic mai concentrat, dar...si cursa bobinei in acel cimp magnetic uniform este mai mica, de aceea se cauta sa se impace si capra si varza (si cimp magnetic puternic si cursa mare).Referitor la forma marginii, dreapta sau tesita cred ca e un amanunt mai degraba tehnologic, desi cred ca o margine tesita neuniformizeaza cimpul magnetic in intrefier......parerea mea...

Link spre comentariu

m-am gandit si la varianta procurarii altui difuzor , daca ati auzit de difuri rusesti MAG sau poate ati ascultata sau lucrat cu ele ,ca parere aveti,am vazut de curand undeva de vanzare de15inch, in schimb nu stiu daca merg folosite pt sub, cred ca sigur nu, de fapt tot un dif de sub as vrea ceva cu un Xmax peste 10 care sa coboare cat mai mult in fregventa :wav:

Link spre comentariu

Te rog nu sarii in gat la om...ca nu a dat cu Sapa....a spus ca vrea sa experimenteze.!

Am refulat si eu putin :weedman: Omule , difurile mag sunt pro din cate tin eu minte , n-ai sa gasesti niciodata un dif pro cu x-max de 10mm :smt018 Numai alea auto au x-max-uri asa mari.Vrei ceva cu x-max mare? ia ala de 18" de la ground zero , cu x-max de 40mm si te-ai scos :weedman:
Link spre comentariu

eu doar am intrebat ce parere aveti de dif alea rusesti ,partea cu Xmax de peste 10mm nu se referea la ele eu doar am spus ca imi plac dar ma gandeam la alte dif cand am spus de Xmax mai mare de 10. alea de ground-zero sunt suparaciuni ,Xmax de 50 ,esti nebun as mai vrea eu, da stau cu chirie si nu prea castig tot timpu, peste 12 mil ,da elea erau mult peste 15-20 ,am vazut si 40 mil, ceea ce e f mult . Totusi ce parere aveti despre MAG-uri ca nu prea am vazut mare lucru spus de ele poate le cunoasteti mai bine chiar sunt pro :smt007

Link spre comentariu

Cunosc modelul M1545, care m-a suprins placut, pt aplicatie de subwoofer compact, bas plin, dinamic, si poate sa inghita putere destula, are 500W rms cica, io am dat 400 si se vedea clar ca mai cere de mancare :))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări