Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnet spart

GooD of BaSS

Postări Recomandate

Salutare :pol: .Am o problema cu un difuzor care are magnetul spart .Daca ma poate ajuta cineva sau daca stie unde pot gasi un magnet cu diam. ext. de 15,5cm si diam. int de 8 cm.(diam. interior poate sa fie mai mare,la fel si cel ext). Multumesc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GooD of BaSS

8

• cipcirip

4

• adircf

4

• Sandu_alex_999

3

3 variante:- cumperi alt difuzor- daca nu gasesti difuzorul respectiv, ai bani de nu stii ce sa faci cu ei si ai o iubire mare pentru difuzorul ala, iti faci un magnet la comanda cu campul magnetic original- cauti un magnet de la un difuzor ars care sa fie de marimea ceruta, numai difuzorul nu o sa lucreze la fel. se modifica niste parametrii pe acolo.de curiozitate ce difuzor ai ?

Link spre comentariu

Daca pui magnet cu diametru interior mai mare , o sa ai camp magnetic mai slab , nu o sa mai mearga difu bine.De altfel , indiferent ce magnet ii pui , s-ar putea sa ai surprize :weedman: Cum a zis si adi , mai bine il arunci :angel8:

Link spre comentariu

vreau sa fac dintrun dif eurotec mai vechi caruia i sa spart magnetul ,am gasit magnetul lui la cineva dar vreau sa ii mai pun inca unul la fel (vreu sa obtin un Xmax mai mare)iam schimbat si membrana de sub con plus in functie de grosimea magnetului(la mine e 20mm)o sa modific restul de piese. Stiu ca altii nu ar face asa ceva pt acest dif dar eu o fac mai mult pt a vedea rezultatul si consecintele asupra calitatii sunetului si performantelor acestui proiect. spunetimi cum sa pun poze ca sa vedeti cum o sa evolueze situatia. ma gandeam demult sa fac asta dar acu ca sa spart magnetul si a trebuit sa desfac difuzorul am zis sa incerc ,daca nu mere orcum nu am mare lucru de pierdut

Link spre comentariu

Deci nu-mi vine sa cred ce am vazut mai sus! Am citit bine ? :toimonster: Tu realizezi ce ai zis ca vrei sa faci? xmax mai mare pt ce? de ce va considerati voi asa inteligenti , sau asa experimentati ? Stiu mai multi ca tine (geniu peste noapte :smt031 ) care se cred in stare de orice :smt044 totusi ai uitat ceva , intrefierul tot la fel de mare e :smt044 sau faci altul? :weedman: Degeaba schimbi suspensia sau ce ai schimbat , restul difului tot nu e capabil de xmax mai mare...

Link spre comentariu

Salut; x max nu e acelasi lucru cu cursa maxima pe care o poate avea bobina - odata ce iese din intrefier, ansamblul bobina - magnet nu mai lucreaza liniar. In afara de asta, in eventualitatea ca lungesti si intrefierul, trebuie sa schimbi si membrana gofrata de centrare a bobinei ca sa poata suporta cursa marita. Probabil trebuie sa schimbi si rila (garnitura de pe marginea membranei ), la fel, ca sa poata suporta cursa marita...Daca ai timp, poti sa incerci...bafta oricum...

Link spre comentariu

- daca nu gasesti difuzorul respectiv, ai bani de nu stii ce sa faci cu ei si ai o iubire mare pentru difuzorul ala, iti faci un magnet la comanda cu campul magnetic original- cauti un magnet de la un difuzor ars care sa fie de marimea ceruta, numai difuzorul nu o sa lucreze la fel. se modifica niste parametrii pe acolo.

imi retrag cuvintele :smt027
Link spre comentariu

Deci nu-mi vine sa cred ce am vazut mai sus! Am citit bine ? :toimonster: Tu realizezi ce ai zis ca vrei sa faci? xmax mai mare pt ce? de ce va considerati voi asa inteligenti , sau asa experimentati ? Stiu mai multi ca tine (geniu peste noapte :smt031 ) care se cred in stare de orice :smt044 totusi ai uitat ceva , intrefierul tot la fel de mare e :smt044 sau faci altul? :weedman: Degeaba schimbi suspensia sau ce ai schimbat , restul difului tot nu e capabil de xmax mai mare...

Te rog nu sarii in gat la om...ca nu a dat cu Sapa....a spus ca vrea sa experimenteze.!
Link spre comentariu

mai sus am spus ca am schimbat membrana gofrata dar cu alte cuvinte iar ,,rila" nu consider ca ar trebui schimbata cat despre bobina cu siguranta ca o sa fac alta iar intrefierul a mai fost marit pt ca acum cativa ani,i-am ars bobina originala si am facut alta in loc,dar cu 4 straturi de sarma in loc de doua cum a fost originalul :smt020 cat despre cei care cred asta o nebunie sau mai cred ca nu stiu in ce m-am bagat e parerea lor,si sa aduca argumente de ce asta nu ar fi posibil :smt017

Link spre comentariu

Daca ai marit intrefierul, adica distanta dintre piesele polare (mai pe româneste: boltul si gulerul sau), ai slabit cimpul magnetic, deci poti sa pui x straturi de sirma ca nu vor compensa pierderea, din contra. De asemenea poti sa pui si 7 magneti unul peste altul, daca nu concentrezi cimpul magnetic intr-un intrefier optim, s-a dus dracu' toata munca. Cumpara unul nou si scapi de dureri de cap. :banghead:

Link spre comentariu

Zal pai stai sa vedem ,dar difuzoarele care au bobine cu 4 straturi nu ste marit intrefierul,bine asa este facut de nou, aia care le fac nu se gandesc ca slabesc campul magnetic,si de fapt de ce s-ar slabi,pt ca tu largesti intrefierul cu exact dimensiunea bobinei plus inca ceva(se lasa loc sa circule bobina liber),acel ceva fiind f putin.Atunci de ce s-ar mai construi difuzoare cu bobine cu 4 straturi daca nu ar avea randament,pe langa asta eu nu am prea observat o diferenta ,nu una negativa ,la difu meu dupa ce am facut asta ,ba din contra ca tinea mai multa putere :smt035 si nu prea am reusit sa il ard si am dat i el cu vreo 300w curati ,asa ca nu vad un dezavantaj din asta :smt018 .Daca ma gandesc mai bime o bobina cu 4 straturi genereaza pe o anumita portiune(ex. cea aflata in intrefier)un camp magnetic mai mare decat o bobina cu 2 straturi ,nu stiu daca acest camp este dublu dar sigur este mai mare,asa ca se compenseaza pierderea cimpului din intrefier cu campul mai mare generat de bobina :smt003 . Este doar o parere, asa cred eu , dar daca voi stiti mai bine ,vreau sa aud si parerile voastre, orice conteaza, si daca imi spune si mie cineva cum ca pun poze, va rog din suflet :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări