csabex Postat Aprilie 8 Autor Partajează Postat Aprilie 8 42 minutes ago, Elservius said: Domnule Csaba, după ultimele postări ale d-voastră cred că îmi dau seama ceva mai bine despre ce fel de om sunteți și cam ce anume doriți să realizați. Schrack este o firmă despre care eu am o părere foarte bună. Domnii Ștefan și Ion Bumbu sunt adevărați profesioniști. Acum, referitor strict la problema d-voastră cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau eu este să intrați pe YouTube, să căutați canalul domnului Fulop Lehel (care exact așa se și numește), să intrați în legătură cu dumnealui și sunt sigur că veți primi cele mai bune îndrumări posibile. După părerea mea, domnul Fulop Lehel este un profesionist și un om desăvârșit și în același timp foarte deschis și amabil și vă va oferi cele mai bune îndrumări posibile. Nu știu unde locuiește dumnealui, dar poate aveți norocul să fie în apropierea d-voastră și să puteți beneficia chiar de prezența sa. Numai bine vă doresc și mult succes! Va multumesc foarte frumos pentru vorbele frumoase , pentru sfat si pentru indrumare. Si eu am auzit numai bine despre ei si au un avantaj fata de Legrand sau Schneider, si anume ca la surubul de fixare se poate introduce pieptenele si mai ramane loc pentru inca o conexiune daca cumva e cazul. Un alt aspect e raportul pret/calitate care e extrem de bun. Da, am vazut ca Domnii au f. multe posturi si dupa felul cum au postat mi-am dat seama ca sunt de treaba si pe aceasta cale ii si salut. Am sa ma uit si dupa Dl. Fulop Lehel, poate chiar ma va ajuta daca am cumva nelamuriri si e de treaba in domeniu. Va multumesc pentru cuvinte, si eu numai bine si multe succese va doresc ! Link spre comentariu
csabex Postat Aprilie 8 Autor Partajează Postat Aprilie 8 37 minutes ago, Marele Savant said: Sint de foarte buna calitate cele de la firmele romanesti pomenite de mine! 28 minutes ago, Marele Savant said: Draga, omul nu isi face termocentrala! are o nelamurire la care a primit suficiente sfaturi, nu trebuie sa consulte Marele Guru de pe YT. Si da, pentru 20-25 de metri, un cablu de cupru de 6 mmp este suficient! sau trebuie trimis la YT si inginerul proiectant care a ales cablul respectiv!? dupa care gramatica? Multumesc Dl. Savant pt. recomandari, cred ca o sa cumpar cablurile cu tot cu tuburile acasa, pentru ca intradvar numai bine citisem despre firmele pomenite de tine. Legat de nelamurirea mea intr-adevar am primit destule sfaturi si dupa acel link cu calculatia si mai bine m-am lamurit ca la distanta si parametrii mi-a scos o grosime 4 mmp, deci am sa ma bazez pe proiectantul cu care colaborez. Daca cumva in viitor se adevereste ca nu e suficient si sunt semne de ingrijorare, atunci se poate trage inapoi si inlocui cu un cablu de 10 mmp, dar 16 nu cred sa fie nevoie... Ai mei oricum nu consuma extrem de multa energie, doar un TV si deocamdata apa calda de pe un boiler de 80L care consuma maxim 1.6 sau 1.8 kW, deci presupun ca nu o sa fie cazul de ingrijorare. Va multumesc pentru toti cei care mi-ati dat sfaturi si idei, imi pare bine ca am dat de un forum de treaba cu oameni de treaba care sunt obiectivi si nu trolli sau unii care dau copy paste in chatGPT doar ca sa para profesionisti. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 8 Partajează Postat Aprilie 8 Doar un mic sfat ce va fi comentat si blamat de colegi: nu folosi cleme Wago sau altele similare cu lamela elactica ci foloseste doar cleme cu surub si toate imbinarile prize, intrerupatoare prelungiri uniri de fire sa fie facute cu imbinari cu surub. Link spre comentariu
Elservius Postat Aprilie 8 Partajează Postat Aprilie 8 Într-adevăr, referitor la cleme wago și similare sunt mulți profesioniști cu experiență practică care nu le recomandă. Eu unul am folosit mereu numai cleme cu șurub, așa că nu am nici un fel de experiență cu clemele cu lamele elastice. Dar oricum, experiența și priceperea mea sunt limitate, astfel încât las adevărații profesioniști să aibă ultimul cuvânt. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 9 Partajează Postat Aprilie 9 Este pe YouTube demonstrație video cu cabluri conectate prin diverse moduri (răsucire simplă, cu șurub, Wago) și supuse prin traf de sudură la curenți la care efectiv li s-a topit izolația.Niciuna din ele nu s-a întrerupt sau să prezinte contact imperfect.Deci alegerea uneia sau alteia dintre metode e doar alegerea fiecăruia, după buget sau pricepere.... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 9 Partajează Postat Aprilie 9 Testul de pe youtube nu-i complet. Problema la clemele astea cu lamela elastica nu este de contact, care este destul de ok, ci de rezistenta in timp a contactului, mai ales in conditii de umezeala in atmosfera. Link spre comentariu
csabex Postat Aprilie 9 Autor Partajează Postat Aprilie 9 22 hours ago, sesebe said: Doar un mic sfat ce va fi comentat si blamat de colegi: nu folosi cleme Wago sau altele similare cu lamela elactica ci foloseste doar cleme cu surub si toate imbinarile prize, intrerupatoare prelungiri uniri de fire sa fie facute cu imbinari cu surub. Multumesc pentru sfat, am sa tin cont de ea. In asa fel am planuit totul sa nu fie nici un fel de conexiune, cablurile de la fiecare priza si candelabru sau corp de iluminat vor merge direct in cutia principala. Doar conductorul de impamantare am planuit sa o leg in acest fel ca sa nu o trag separat la fiecare priza si sincer sa fiu planuisem wago, dar din moment ce nu o sa fie prea multe conexiuni cred ca o sa optez pentru clemele cu surub daca e mai safe. Link spre comentariu
Ved Postat Aprilie 15 Partajează Postat Aprilie 15 Salut @sesebe Ok, aveti dreptate in privinta youtube-ului, testele postate de comunitate nu pot fi luate ca adevarul absolut dar dvs. cu dovezi veniti sa convingeti lumea ca clemele wago vor fi problematice in timp ? Eu consider ca clemele wago sunt cea mai buna optiune din ce gasim pe piata , asta daca sunt folosite in conditiile specificate de producator. Pentru uz exterior, intr-un mediu cu umiditate ridicata se pot folosi si cleme wago standard, impreuna cu o cutie speciala umpluta cu gel. Sau desigur alte optiuni de la alti producatori special gandite pentru uz exterior. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 15 Partajează Postat Aprilie 15 Citeva cazuri de defecțiuni ale lor, unele cu potențial de a ajunge și în instanta din cauza incendiilor generate. Dar nu te hazarda sa le cauți pe net, nu cred ca se pot găsi, au fost sigur "camuflate". Dar pina la urma eu nu cistig nimic dacă încerc sa va atrag atenția, doar bobirnace, asa ca luați și le folosiți cu încredere deplina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum