mihaimbaciu Postat Aprilie 4, 2024 Partajează Postat Aprilie 4, 2024 (editat) Am un regulator cu TDA 1085 pe care îl folosesc de vreo 2 ani la acționarea unui strung artizanal. De vreo câteva luni nu mai lucrează bine, mai precis la poziția "0" turația este de cea 70 rpm și nu zero. Dar problema grava este că la orice turație face niste smucituri puternice, variații bruște și foarte mari de turație. Vizual nu pare nimic suspect. Triacul se încălzește rezonabil. Este cineva care s-a întâlnit cu problema asta? Orice sfat/idee este binevenită. Mulțumesc! Editat Aprilie 4, 2024 de mihaimbaciu Incerc sa adaug schema+poza dar tot nu știu cum. Link spre comentariu
Nykky1976 Postat Aprilie 5, 2024 Partajează Postat Aprilie 5, 2024 salutare,verifica toti condensatorii sau mai bine schimbai cu uni noi mai ales electrolitici Link spre comentariu
mihaimbaciu Postat Aprilie 15, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2024 Mulțumesc pentru sugestii. Până una-alta am schimbat potențiometrul de reglaj 100k (care nu a rezolvat problema) și triacul. Acum funcționează. Îl țin sub observație.schema regulator.pdfschema regulator.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum