Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu NUL - doza doar cu faza

Postări Recomandate

Acum 5 minute, bolek a spus:

, o face siguranta 1P+N

Nu chiar, daca o făcea în mod gratuit nu mai existau 2P. Ce se întâmplă dacă ai 1P+N 10A cu secțiunea corespunzătoare și ai defect (nu neapărat scurt circuit) doar intre NUL, că ai făcut nu știu ce mantocarie, și o fază de la o protecție de calibru mai mare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pai și comentariul meu și poza pună apoi de colegu arata ca o siguranță dubla, (tip 1P+N) întrerupe și faza și nulul de fiecare data DAR poate fi declanșată doar de supracurent pe faza pt ca linia de nul nu este monitorizata ci doar întrerupta odată cu faza.

Link spre comentariu

O sa va umfle risul atunci cind veti intilni urmatoarea situatie,anume veti lucra la instalatie cu contactul de faza la 1p +n  ramas lipit pe faza,fara sa deconectati generala din bmpt,adica singura care ar trebui sa intrerupa nulul de lucru si mai vedem noi dupa aia.Din pacate,nu veti mai apuca sa scrieti nimic pe aici.Daca se intrerupe corect energia inainte de a lucra,1p+n se dovedeste a fi o inutilitate in tablou.Nulul este intrerupt in bmpt,functie de tipul instalatiei,nu vad ce tot va cramponati in acest sens.Nu are rost sa mai mentionam gradul de incarcare si temperatura din tablouri.D-le flomar,tot respectul meu,nu intru in polemica cu nimeni,fiecare face,dupa cum se vede,ce il taie capul.Ba mai mult,forumul e de electronisti care ar trebui sa aiba fiecare tablourile proprii in regula,ceea ce ma indoiesc vazind opiniile.De aceea o sa ma opresc aici.Sanatate si bucurie va doresc!

Link spre comentariu
Acum 34 minute, Stefan a spus:

@sesebe

Și concluzia este că ...? Putem face orice vrem cu NUL-ul de lucru?

Nu, depinde de tipul sigurantei.

Nu, depinde si daca vrei sa ai un comportament haotic in caz de o avarie, gen avarie pe iluminat si decupleaza si prizele care au nulul luat de la iluminat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 54 minute, sesebe a spus:

DAR poate fi declanșată doar de supracurent pe faza pt ca linia de nul nu este monitorizata ci doar întrerupta odată cu faza.

Acum 10 minute, sesebe a spus:

Nu, depinde si daca vrei sa ai un comportament haotic in caz de o avarie, gen avarie pe iluminat si decupleaza si prizele care au nulul luat de la iluminat.

Nu este o contrazicere intre cele 2 afirmatii?

Link spre comentariu

Raspunde detaliat, nu in doi peri, ca nu esti Papa de la Roma! Daca nulul nu trece prin bobina de declansare la disjunctor, ce conteaza de unde este luat? Nu cred ca ai facut un desen de mana sau in Paint de cand te cunosc, sau o similare. Doar vorbe, vorbe in cascada si de neoprit si la orice tematica. Cand ti se cere explicarea functionarii sau ceva mai de detaliu, brusc nu mai ai timp sau ai o preocupare mult mai importanta. 

Link spre comentariu

Ma enervezi! Parca ai avea 15 ani si nu intelegi nimic.

Acum 3 ore, sesebe a spus:

Nu, depinde de tipul sigurantei.

Ex, ce nu intelegi in explicatia de mai sus?????

Ai luat nulul pt prize de pe siguranta de la iluminat. Daca ai supracurent pe nulul prizelor nu se va intimpla nimic DAR ce se va intimpla daca se creaza un supracurent la iluminat si decupleaza siguranta de la iluminat? Nu intrerupe curentul de pe circuitul prizelor? 

Nu te cncentrezi sa intelegi explicatia dar vii cu acuze ca ceilalti is prostii ca nu stiu sa explice.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 43 minute, dumitrumy a spus:

Raspunde detaliat, nu in doi peri, ca nu esti Papa de la Roma! Daca nulul nu trece prin bobina de declansare la disjunctor, ce conteaza de unde este luat? Nu cred ca ai facut un desen de mana sau in Paint de cand te cunosc, sau o similare. Doar vorbe, vorbe in cascada si de neoprit si la orice tematica. Cand ti se cere explicarea functionarii sau ceva mai de detaliu, brusc nu mai ai timp sau ai o preocupare mult mai importanta. 

Dece as da un raspuns detaliat? E cumva asta serviciul meu? Sint platit cumva pt postarile de aici ca sa ma tragi tu de urechi ca nu intelegi explicatiile mele?

Din ce stiu eu, postarile mele de aici sint absolut benevole fara absolut nici o obligativitate si sint preponderent pe subiecte tehnice fiind destul de rare cele de la bodega.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Scopul unui forum este sa impartasesti din experientele tehnice si sa ajuti pe cei cu pregatire mai putina decat a ta, intre anumite limite fixate de fiecare dupa personalitate, timp si altele.

Sa vii ca un cocos, ba eu sunt bine pregatit si o sa va comentez postarile aratandu-va ca eu stiu despre ce este vorba, nu prea este o pozitie care sa iti faca cinste. Unde te bazezi mai dai si din casa dar majoritatea postarilor par asa tangentiale, ori ii critici ca nu stiu ori amintesti de cateva elemente fara sa-l lamuresi pe cel care cere ajutor.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Ai luat nulul pt prize de pe siguranta de la iluminat. Daca ai supracurent pe nulul prizelor nu se va intimpla nimic DAR ce se va intimpla daca se creaza un supracurent la iluminat si decupleaza siguranta de la iluminat? Nu intrerupe curentul de pe circuitul prizelor? 

Daca nulul nu e intrerupt aiurea de zeci de sigurante1p+n,inafara de generala,nu se intimpla nici o situatie de acest gen.Inafara de asta,nulul prizei nu se ia din iluminare,situatia era invers,sa iei nul pentru un amarit de beculet din nulul unei prize,printr-o derivatie.In cazul monopolarelor si a barei de nul comuna,se poate foarte bine,fara nici o consecinta.Ce e frumos in toata polemica asta e ca initiatorul nu a precizat protectiile din tabloul existent..

Link spre comentariu
Acum 6 ore, tenzen a spus:

O sa va umfle risul atunci cind veti intilni urmatoarea situatie,anume veti lucra la instalatie cu contactul de faza la 1p +n  ramas lipit pe faza,fara sa deconectati generala din bmpt,adica singura care ar trebui sa intrerupa nulul de lucru si mai vedem noi dupa aia.Din pacate,nu veti mai apuca sa scrieti nimic pe aici.Daca se intrerupe corect energia inainte de a lucra,1p+n se dovedeste a fi o inutilitate in tablou.Nulul este intrerupt in bmpt,functie de tipul instalatiei,nu vad ce tot va cramponati in acest sens.Nu are rost sa mai mentionam gradul de incarcare si temperatura din tablouri.D-le flomar,tot respectul meu,nu intru in polemica cu nimeni,fiecare face,dupa cum se vede,ce il taie capul.Ba mai mult,forumul e de electronisti care ar trebui sa aiba fiecare tablourile proprii in regula,ceea ce ma indoiesc vazind opiniile.De aceea o sa ma opresc aici.Sanatate si bucurie va doresc!

Același respect și din partea mea d-le @tenzen!

În 45 de ani de muncă nu mi-am permis niciodată să pun mâinile direct pe circuite electrice până nu am verificat la locul intervenției prezența/lipsa tensiunii ! Și întotdeauna făceam separația electrică din siguranța aferentă circuitului/circuitelor pe care lucram...Nu intotdeauna se poate întrerupe alimentarea generală la un client!...Deci situația în care siguranța 1P+N este defectă șe descoperă imediat și se iau măsuri în consecință...

Din ceea ce spuneți se subînțelege faptul că nulul de protecție pentru dvs nu e necesar....

Întreb și eu așa : Într-o instituție publică sau fabrică unde sunt zeci/sute  de circuite electrice ,ca să faceți o depanare a unui circuit anume ,dvs intrerupeți alimentarea generală...? ...eu cred că nu!

.....Deci,nu avem cum să facem ce ne taie capul ci facem exact ce trebuie ca să ne protejăm viața ,nouă ca executanți, iar circuitele electrice la care intervenim să fie protejate conform normativelor....

Însă aceasta este doar părerea mea ,așa cum spuneați și dvs mai sus, sănătate și bucurii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări