alpinia Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Salut, Vreau sa montez un intrerupator smart, wifi. Din pacate modelul de intrerupator cere F in, F out si N In doza eu am doar doua fire, de Faza Am posibilitatea sa trag nulul de la doza din apropiere, insa va fi un nul de la PRIZA. Intrerupator: https://sonoff.tech/...-T5-86-V1.0.pdf Ar fi ok sa aduc nulul de la o priza ? Nu am siguranta diferentiala in tabloul electric Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Eu am pus un condensator in pararel pe bec si intrerupatorul se alimenteaza prin acel curent rezidual, fara nul. Il am montat de vre-o 3 saptamani si nu am avut probleme. Condensatorul a venit la pachet cu un intrerupator si era marcat cu ceva de genul "wifi power adapter". Masurat indica 4uf (cred, nu mai retin exact; daca te intereseaza verific, stiu ca am notat undeva). Link spre comentariu
alpinia Postat Aprilie 3 Autor Partajează Postat Aprilie 3 (editat) Salutare, Am incercat ieri sa trag nulul de care am vorbit. Problema este, ca atunci cand am conectat nulul la intrerupatorul smart, acesta functiona eronat, chiar si cand opream becul de la el ramanea aprins aprox 70% din putere Masurand tensiunea pe nul, am observat ca am aprox 100 V pe el ! Sunt aprox 10 prize pe acea siguranta de prize, singurii consumatori fiind routerul, un TV si o camera de dupraveghere Care ar putea fi problema ? Editat Aprilie 3 de alpinia Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 3 Partajează Postat Aprilie 3 Tensiune insemna diferenta de potential intre 2 puncte. Cand spui ca masori tensiunea pe nul (1 punct), care este al doilea punct? Nulul este legat la impamantare, cum poate apare tensiune asa mare pe el? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3 Partajează Postat Aprilie 3 Față de ce ai măsurat 100V pe nul ? Față de Pământ ? Stai la casă sau apartament ? Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 4 Partajează Postat Aprilie 4 (editat) Nu cred ca ar fi o problema sa tragi nulul de la vreo priza,in cazul unui scurtcircuit sare siguranta iluminatului si nu a prizei,nulul fiind continuu,ca doar nu ai sigurante pe nuluri,.Mai mult ca sigur nu exista nici o impamintare,de unde si suta aia,masurata eronat cu vreun perete.Sau poate ramine 100 de v cind e stins,teoretic,becul,caz in care intrerupatorul nu lucreaza cum trebuie sau becul nu e tipul recomandat sa lucreze cu acest tip de intrerupator. Editat Aprilie 4 de tenzen Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 4 Partajează Postat Aprilie 4 Sigurantele automate (cel putin ale mele) intrerup si nulul. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Aprilie 4 Partajează Postat Aprilie 4 (editat) Acum 4 ore, tenzen a spus: Nu cred ca ar fi o problema sa tragi nulul de la vreo priza,in cazul unui scurtcircuit sare siguranta iluminatului si nu a prizei,nulul fiind continuu,ca doar nu ai sigurante pe nuluri,.Mai mult ca sigur nu exista nici o impamintare,de unde si suta aia,masurata eronat cu vreun perete.Sau poate ramine 100 de v cind e stins,teoretic,becul,caz in care intrerupatorul nu lucreaza cum trebuie sau becul nu e tipul recomandat sa lucreze cu acest tip de intrerupator. În instalațiile casnice este interzisa folosirea sigurantelor monopolare (conform normativului). Totodată este interzis din punct de vedere al electrosecuritatii sa faceți ce ați spus. La o problemă a instalației de priza, se poate produce un "retur" de pe nul și...adio arme. Nu va jucați cu asta. Apropo de ce au spus colegii, definiți față de ați masurat tensiunea de pe neutru. Editat Aprilie 4 de yo2mhj Link spre comentariu
dumitrumy Postat Aprilie 4 Partajează Postat Aprilie 4 O sa spuneti iar ca am o fixatie (m-as bucura sa ma insel) dar este un nou extemporal. Aceeasi persoana cu 100 nick-uri inventeaza subiecte ciudate si apoi dispare. Nu vedeti ca toti au sub 10/ 20 postari si nu prea pun poze ci doar copii de pe net? Ce este asa greu sa testezi intai pe masa produsul si apoi sa refaci totul unde ai nevoie? Ramane totusi problema de electrosecuritate. Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 4 Partajează Postat Aprilie 4 Acum 9 ore, yo2mhj a spus: În instalațiile casnice este interzisa folosirea sigurantelor monopolare (conform normativului). Totodată este interzis din punct de vedere al electrosecuritatii sa faceți ce ați spus. La o problemă a instalației de priza, se poate produce un "retur" de pe nul și...adio arme. Nu va jucați cu asta. Apropo de ce au spus colegii, definiți față de ați masurat tensiunea de pe neutru. Nulul nu se intrerupe cu nici o bipolara.Cred ca e vreo confuzie,sau nu ati inteles ce am spus.Nu stiu despre ce problema vorbiti la crearea unui nod de nul intr-o doza,atita vreme cit nulul este neintrerupt si ramificatia e corecta.Vis a vis de acest lucru,explicati-mi cum faceti o doza de derivatie catre 2 prize si la o priza si un iluminat nu se poate...Tablouri cu bipolare si mii de macaroane am mai vazut si eu,dar inafara de bmpt as vrea sa vad si eu nuluri intrerupte in instalatii,macar asa,de amuzament. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 4 Partajează Postat Aprilie 4 Într-un tablou electric monofazat pt. un consumator monofazat după BMP, orice circuit (prize, boiler, cuptor, iluminat) se alimentează prin siguranțe care intrerup faza și nulul!... inclusiv cele sensibile care necesită siguranță diferentială!... dacă nu se întrerupe nulul nu se poate utiliza al 3-lea fir-nulul de protectie.... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Aprilie 5 Partajează Postat Aprilie 5 @tenzen,ati primit răspunsul de la @flomar60. Recent,la serviciu, am avut o surpriza neplăcută la o instalație unde a lucrat un "profesionist". Am fost curentat la un utilaj decuplat de tensiune printr-un retur pe nul de la iluminat. Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 5 Partajează Postat Aprilie 5 nulul nu e intrerupt decit in bmpt de bipolara generala,pe care trebuia sa o deconectati prima data,inainte de a lucra la respectiva instalatie.Asta denota ca dvs nu stiti mai multe lucruri,dar nu imi spuneti ca e obligatoriu sa intrerup nulul pe toate circuitele fin casa cu 1p +n,ca ma umfla risul.Daca aveati nulul neintrerupt si legat corespunzator la impamintare,nu venea nici o intoarcere de nicaieri.Haideyi da depasim perioada din 1989. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 5 Partajează Postat Aprilie 5 (editat) Pe masurate si pozate, siguratele automate ce le utilizez eu intrerup si faza si nulul. Este pt prima data cind vad acest lucru cum ca nulul nu este intrerupt de sigurante. Daca vreti sa spuneti ca un supracurent pe nul nu declanseaza siguranta atunci da, este posibil (depinde de model) dar odata declansata siguranta va intrerupe si nulul. Editat Aprilie 5 de sesebe Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 5 Partajează Postat Aprilie 5 Acum 24 minute, tenzen a spus: Asta denota ca dvs nu stiti mai multe lucruri,dar nu imi spuneti ca e obligatoriu sa intrerup nulul pe toate circuitele fin casa cu 1p +n,ca ma umfla risul Nu e obligatoriu sa il intrerupeti Dvs, o face siguranta 1P+N, gratuit, si nu o umfla rasul, e prea ocupata cu intreruperea ambelor fire. https://www.quisure-circuit-breaker.com/uploads/200820/1-200R01523364c.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum