doru3160 Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 La 30.03.2024 la 11:32, Florin Miroiu a spus: Eu am avut o motocicleta NSU fabricata in 41 care avea filete metric. Poate era pentru export ? Nu, au mers o vreme cu ambele sisteme. Menghina era bine daca avea bacuri demontabile. La cum arată, a făcut servici intensiv, și prinderi doar grosiere mai poate să facă. Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Poate ar merge rectificate fălcile de prindere pe o mașină de rectificat? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Dacă reușești să o bazezi, ca să iese ambele rectificări in același plan. La ce forma au piesele, o să cam ai de lucru. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Falcile sunt calite, nu e suficienta o rectificare. E mai buna menghina cu falci detasabile. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Acum 39 minute, daniels a spus: E mai buna menghina cu falci detasabile. Asta incercam să zic, dar văd că sunt specialiști care zic altfel. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 31, 2024 Autor Partajează Postat Martie 31, 2024 Salut. înțeleg că vreți dintr-o menghină de fierărie să faceți o menghină de ceasornicar. Nu se poate . Fiecare scula a fost concepută pentru un anume scop. Daca nu v-ați lamuruit asta a fost făcută sa bati ,sa strangi ,s o chinui la maxim și poate reușești s o strici, ceia ce nu cred. Probabil că ați avut de-a face cu menghinute să strângeți o tăbliță și asmd. ( așa mai departe) . Și până în final daca nu va interesează. Care este problema? Eu vreau sa o vând. Faceți o oferte și dacă i mi convine ,puteți sa îi faceți ce vreți. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Suntem la discuții diverse, și nu ne ridiculiza cu tăblițe și ceasornicărie. Uite un exemplu de menghina de 150 care nu e pt tăblițe, dar e la un sfert de preț. Puse alaturi, nu e greu de ghicit ce va alege majoritatea. https://eurounelte.ro/products/menghina-de-banc-rotativa-kraft-dele-kd1103-150mm?variant=40218060521608&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwk6SwBhDPARIsAJ59GwfWmly4gU2mZdQ9BJoCKQjPIU1a_U5052GFcPLOlCaPplH364j3EL4aAidkEALw_wcB Spor la vânzare, îți urează unu' care are 2 menghine de 120 și două de 100. Cu bacuri, bineînțeles, și nu de mecanica fină. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Ii trebuie o radiografie sa vedem daca nu are fisuri. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 31, 2024 Partajează Postat Martie 31, 2024 Din ce vad eu piulita este din alama sau ceva similar care-i moale si se uzeaza rapid daca se aplica forta mare pe ea. Nu se recomanda a se utiliza la asa ceva alama dar a fost mai usor de prelucrat. Am vazut de la inceput dar era la vinzari unde nu trebuie comentat dar aici la diverse e alta treaba Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 1, 2024 Partajează Postat Aprilie 1, 2024 Erau menghine cu piulita din bronz. Era piesa de schimb. Se folosea bronzul pt a proteja filetul patrat, se uza piulita. Atunci era mai scump surubul, acuma e mai scump bronzul. De alama nu am vazut. Probabil a fost refacuta, ca originala nu cred ca e. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 1, 2024 Partajează Postat Aprilie 1, 2024 Si pe timpuri se mergea pe fonta la piulite, este cuplu antifrictiune bun fonta otel. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 1, 2024 Partajează Postat Aprilie 1, 2024 Dacă e mână de lucru bună se poate tăia cu fainerul decupare în falcă pt bac,apoi găuri filetate. Per ansamblu nu e grozavă menghina,mai mult de decor,dată find vechimea.Linkul pus de doru3160 arată o menghină tip nou,mai precisă,şi dacă n-are jocuri poate fi chiar excelentă! Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 1, 2024 Partajează Postat Aprilie 1, 2024 (editat) Vad ca firma respectiva inca produc menghine asemanatoare si nu sunt deloc ieftine. Asta cred ca e un pic mai mica ca cea de la vanzari. https://www.melarox.ro/brockhaus-heuer-vice-heuer-140mm-brockhaus-10127910.html?tspid=710588&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwtqmwBhBVEiwAL-WAYU7IB4sN-IPSICqioW1_KG5b5qKxKyqjvMluwNz2B-xmrVPwmDOG6BoC3ggQAvD_BwE Bine ca pt. un amator fierul e tot fier, si considera ca diferenta de pret e in brand probabil. Avantaje precum adancimea de prindere nu prea conteaza... Editat Aprilie 1, 2024 de AlpHs00 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 1, 2024 Partajează Postat Aprilie 1, 2024 (editat) Valoarea este istorica, ca eficienta la 200mm as lua-o fara doar si poate pe asta: https://www.atelierultau.ro/unior-7216-menghina-de-banc-standard-200-mm-p-5546.html daca as vrea sa am una cit de cit mai fixa, antrenarea falcii mobile e pe ghidaje coada de rindunica frezate. La 150mm este asta: https://www.dedeman.ro/ro/menghina-de-banc-tip-irongator-unior-621567-150-mm/p/7009115 Editat Aprilie 1, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 1, 2024 Partajează Postat Aprilie 1, 2024 Ion_Bumbu.Recomandări pentru scule de lux?Cam tot ce e de la Unior e scump rău! Americanii au altă abordare,scule bune şi ieftine.Dacă vezi la ei din cele de import Germany,Swiss,Sveden,te sperii de prețur!Ale lor sunt mult,mult mai ieftine... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum