Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Menghină veche din otel

Florin Miroiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin Miroiu

7

• doru3160

6

• Ion_Bumbu

6

• daniels

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 1 oră, Florin Miroiu a spus:

din câte știu eu nemții nu lucrau în țoli.

Ba încă cum...cel puțin până după război, aveau whitworth intr-o veselie. După aia s-au aliniat la sistemul metric și au rămas englezoii cu țol și volan pe dreapta. Au considerat că sunt altfel decât restul lumii, din cauză că aveau mai multe oo.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, NICA a spus:

Ce pierdem ?

Salut. Că sa țin subiectul cald ,se pierde un obiect ,care cum am spus, mai ține 100de ani pe care poți să te bazezi ,ceia ce contează foarte mult , fara să crape sau sa nu stânga. Pe de altă parte dacă pui întrebarea asta , prefer sa nu mai comentez.

Acum 15 minute, doru3160 a spus:

Ba încă cum...cel puțin până după război, aveau whitworth intr-o veselie. După aia s-au aliniat la sistemul metric și au rămas englezoii cu țol și volan pe dreapta. Au considerat că sunt altfel decât restul lumii.

Eu am avut o motocicleta NSU fabricata in 41 care avea filete metric. Poate era pentru export ?

Link spre comentariu

Pentru transmisia miscarii se foloseste filetul patrat. Menghine, avansul la strung, masini de rectificat, cricuri, etc.

Poate suporta forte mult mai  mari decat celelalte tipuri de filete si se uzeaza mult mai greu.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Acum 9 ore, Ion_Bumbu a spus:

Asa o fi doar ca tot ce am eu e cu surub trapezoidal, avans strung si freza, la fel si la menghine.

Salut. Nu se folosește pas metric la menghină că sa nu cada la strângerea piesei ,levierul în aceiași poziție că sa nu te incomodeze la lucru. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Florin Miroiu a spus:

Nu se folosește pas metric la menghină că...

Asta e ca aia cu asezatul, in autocar, pe partea soferului, ca acolo nu bate soarele!:rade:

Link spre comentariu
Acum 5 ore, grosu99 a spus:

Sunteti la rubrica vanzari.....

Salut. Serios !! Pai s a schimbat !! Eu așa asi fi vrut să fie , dar cum deciziile nu le luam noi ci aleși și reprezentanți noștri

trebuie sa ne supunem. Va urez discuții plăcute despre filete. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări