Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decontaminare tigaie fonta.

Ovidanie

Postări Recomandate

Daca a fost arsa se poate curata mecanic ( daca mai e cazul)  apoi se trece la "asezonat" care presupune si o curatare chimica mai mult sau mai putin agresiva (in masina de spalat sau cu pastile utilizate de astfel de masini) sat traditional otet+ bicarbonat+ detergent de vase . Un exemplu  la pct. 14  , https://mrfoc.ro/faq/   . Vasele de fonta simpla bine asezonate/intretinute sunt negre si la interior si exterior ...

Editat de Nikk
modificare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

9

• Ovidanie

7

• Stefan

3

• validae

3

Top autori în acest subiect

Ovidanie.Nu țin neapărat să iau ceva ceramică.Întrebam deoarece credeam că o să fac un turneu prin zonă.

Din Horezu am luat mai demult o oală smălțuită,cu capac şi am constatat ulterior că e o chinezărie!

Link spre comentariu

Chinezărie, adică fabricată în China? Nu cred. Eu zic că este ceramică decorativă, adică o oală care a fost doar bine  uscată în cuptor. Coaptă două ore la 600 grade, mai mult decât suficient pt ceramica ornamentală. Oală smălțuită și coaptă la 800 grade, este pentru pus laptele la prins. Ceramica pentru gătit trebuie coaptă pe la 1200 grade, timp de câteva ore, până când lutul se vitrifică.  Adică consum mare de gaz metan sau curent electric.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări