BRANCA Postat Martie 30 Partajează Postat Martie 30 Ovidanie.Carbonul depus e cam insensibil la agenți chimici,dacă e bine ars...Tot prin ardere,curățire mecanică să poți scăpa de el.De asta am pomenit §i de sablare,aia intră chiar ṣi-n pori. Link spre comentariu
validae Postat Martie 30 Partajează Postat Martie 30 Sablarea îndepărtează și strat subțire din metalul de bază, ce să mai vorbim de carbon....plus că nu e toxică, decât poate pentru operator dacă nu poartă ceva mască, măcar un fular pedste nas. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 30 Partajează Postat Martie 30 Ovidanie.Că tot suntem la scule de gătit,ce părere ai de ceramica de la Marginea?Autentică sau chinezăraie? Merită ceva luat de acolo? Şi apropo de fontă,am văzut la un amic o raină de fontă superbă.Cred că de la 1900...Luată din ocico,din Timişoara. Raina find ceva similar unei cratițe. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 30 Partajează Postat Martie 30 Cat de toxica poate fi ca doar nu sablezi o viata. Iei o masca si tot e ceva. La cat praf inghitim zi de zi...sablarea aia e nimic. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 30 Autor Partajează Postat Martie 30 Pot să duc tigaia la sablat. Știu niște băieți care au o imstalație suficient de mare, pot sabla și jante auto. Dar tot o să ard tigaia, pentru purificare. Am eu un pitic pe creier. Nu cred că o să crape, se va incălzi lent și se va răci și mai lent. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 30 Partajează Postat Martie 30 Măcar să o încălzeşti la roşu... Link spre comentariu
validae Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Și s-o scapi eventual pe jos.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Acum 9 ore, Ovidanie a spus: Pot să duc tigaia la sablat. Știu niște băieți care au o imstalație suficient de mare, pot sabla și jante auto. Dar tot o să ard tigaia, pentru purificare. Am eu un pitic pe creier. Nu cred că o să crape, se va incălzi lent și se va răci și mai lent. Sableaz-o și apoi o poți tine o oră la 70grade. Ăsta e minimul garantat să iasă necuratul din ea. Iese "purificată" maxim. O poți da și cu ulei, parcă așa se recomandă. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Urmăriți clipul anterior și rezolvați probleme. Nu e necesară înroșirea că doar nu vreți să o forjați dar măcar fierberea cel puțin 30 in apă clocotită este recomandată. Tipul din clip o da cu ulei și o coace de câteva ori dar tot trebuie dezinfectată înainte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Eu stiu de la mama de la laborator. Pupinelul mergea la 120 de grade timp de o ora, cred. Consuma prea mult , cica. Apoi s-a decis 70 grade , o ora. Partidul stia si treburi d'astea... Au facut verificari si nu mai era urma de vreun carcalete. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Sterilizarea se făcea corect inițial, partidul a decis că banii ie mai buni de cat viața oamenilor. Teoretic nici în spitalele din România nu au existat infecții nosocomiale până când au apărut brus, stăteau pitite după colț. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Nosocomialele stau pitite,de multe ori,în zugrăveala şi tencuiala peretelui!De aia nemții,de exemplu,demolează,de multe,ori spitale vechi! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Așa scria și în cărțile de parazitologie din anii "70. Se dărâmă pur și simplu inlocuindu-se cu altele noi. Link spre comentariu
Andrei24 Postat 12 ore în urmă Partajează Postat 12 ore în urmă Daca mai este de actualitate si daca este vorba de tigaie atunci renuntati la orice metoda chimica si incercati cu incredere si forta periajul cu perie de sarma pusa pe un polizor respectabil, cum erau cele din atelierele de nichelat cromat eloxat de pe vremuri, adica cele cu axul prelungit. Daca nu ati facut niciodata asa ceva, mai bine lasati totul pe seama celor care au si experienta in acest tip de periaj in special pentru ca este vorba de un tip de polizor cu peria expusa complect. Cei mai in varsta care au vazut la viata lor un astfel de polizor stiu ca nu este la indemana oricui. Nu uitati de regulile de protectie. Obligatoriu in acest caz este sa folositi vizor de protectie! Link spre comentariu
Ovidanie Postat 8 ore în urmă Autor Partajează Postat 8 ore în urmă Am băgat tigaia în găleată, a fost nevoie să aplatizez găleata să încapă lejer tigaia. În jurul tigăii au încăput cam 3kg cărbune, i-am dat foc pe deasupra și am băgat găleata în afumătoare, care este o incintă din cărămidă. Cam 4 ore a ars cărbunele, acum tigaia este decontaminată. A doua zi, când era deja rece, am uns-o bine cu ulei alimentar, rămâne ca altădată să o curăt cu peria de sârmă și discurile alea cu șmilgher. Nu am avut timp și nici nu am neapărată nevoie de acea tigaie... Este a treia tigaie de la stânga, în plan apropiat, cea neagră. Poza este făcută înainte de ardere. Sincer, acum arată exact la fel. La 30.03.2024 la 17:01, BRANCA a spus: Ovidanie.Că tot suntem la scule de gătit,ce părere ai de ceramica de la Marginea? Autentică sau chinezăraie? Merită ceva luat de acolo? Scuze, acum văd mesajul. La Marginea încă sunt olari care fac și ard ceramica în atelierele lor. Dar sunt puțini și de obicei fac ceramică artizanală. Adică arsă mai lejer. Dacă vrei ceva anume, mă pot interesa, am ceva cunoștințe pe acolo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum