cloudy Postat August 8 Partajează Postat August 8 (editat) 10 minutes ago, Stefan said: Și la Tokyo au fost paturi din carton dar lumea a uitat. Majoritatea dormim pe paturi din rumeguș presat. Evident că vedetele de circ televizat (sportivii de renume mondial) s-au arătat deranjate când au aflat că suportul saltelei pe care dormeau nu costă zeci de mii de euro așa cum au ei acasă ca urmare a reclamelor la diverse alimente aducătoare de boli sau chiar moarte. Editat August 8 de cloudy Link spre comentariu
Sharky Postat August 8 Partajează Postat August 8 Acum 4 ore, cloudy a spus: Mulți sunt cei care confundă o locuință comună cu una proprie. Grătarele se fac la pădure sau în casa locuință personală. Blocul (scara de bloc) este un loc comun. Tot felul de ciobani mutați la bloc au astfel de comportamente deplasate. Repet intrebarea, ca te faci ca nu o vezi. Daca faceau pe aragaz si hota tragea tot mirosul afara, care era diferenta? Comentau bagatorii de seama sau nu? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9 Partajează Postat August 9 Acum 2 ore, Sharky a spus: Daca faceau pe aragaz si hota tragea tot mirosul afara, care era diferenta? Dacă trăgea hota, nu știau de la ce apartament vine mirosul, și nu mai comenta nimeni. Dacă ciumpalacii au făcut spectacol, așa le trebuie, le stăteau micii în gât dacă nu se etalau la geam. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 9 Partajează Postat August 9 Există grătare,pe cărbuni,ce pot fi folosite cu dispunere pe aragaz sau pe masă.După ce se aprinde bine cărbunele nu se mai degajă fum.Ca atare mirosul de mici poate fi scos pe geam cu o hotă,destul de uşor. Mai puturoase şi fumegătoare mi se par grătarele de fontă gen plită care se încălzesc la aragaz.Pe alea nu "scrie" că s-ar folosi numai la casă! În general,dacă ați observat,la blocuri, când se prăjeşte carne la tigaie sau se găteşte intens,mirosul se propagă şi afară dar,uneori,şi pe casa scării... Link spre comentariu
validae Postat August 9 Partajează Postat August 9 Acum 9 ore, cloudy a spus: Majoritatea dormim pe paturi din rumeguș presat. Evident că vedetele de circ televizat (sportivii de renume mondial) s-au arătat deranjate când au aflat că suportul saltelei pe care dormeau nu costă zeci de mii de euro așa cum au ei acasă ca urmare a reclamelor la diverse alimente aducătoare de boli sau chiar moarte. Ești chiar așa sigur că sportivii au reclamat faptul că paturile sunt prea ,,ieftine,, ori că erau de fapt incomode ? Felul în care te odihnești e foarte important pentru orice om, despre un sportiv de performanță nu mai vorbesc.Eu am încercat o saltea așazisă ,,cu memorie,, și mi-a fost imposibil să mă odihnesc pe așa ceva, chit că e foarte scumpă, comparativ cu cea de burete dens cu care sunt obișnuit.E adevărat, nu poți mulțumi pe toată lumea, dar măcar alegi ceva preferat de cât mai mulți.Cred că ar trebui să aflăm niște păreri ale celor care s-au odihnit (sau au încercat măcar) pe acele paturi, înainte să dăm cu piatra.... Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9 Partajează Postat August 9 1 oră în urmă, validae a spus: Eu am încercat o saltea așazisă ,,cu memorie,, și mi-a fost imposibil să mă odihnesc pe așa ceva, chit că e foarte scumpă, comparativ cu cea de burete dens cu care sunt obișnuit. Cine știe ce ținuse minte, și nu s-a potrivit la somn... trebuia resetata. Merge bine la somn și cea cu memorie, am acasă într-un dormitor, dar e drept, trebuie sa te obișnuiești. Și eu am zis la fel prima dată. Acum nu mai am probleme, chiar o prefer. Și chiar nu contează ca suportul e din carton cu structura fagure, să zicem, sau clasic, din lemn. Dacă e rigid și suporta greutatea, e ok, că nu dormi direct pe el. Acum 1 oră, BRANCA a spus: Există grătare,pe cărbuni,ce pot fi folosite cu dispunere pe aragaz sau pe masă. Panarama aia de grătar electric de l-au infierat cu mânie proletara la știri și nu numai, nu cred că a incomodat pe careva cu mirosul. Era mic și vai mama lui, nu încăpea nici o caserolă normala de mici pe el. Dacă era cu cărbuni, poate alta treabă era de discutat. Deranjul cred ca a fost mai mult acustic. La et 8 de la geam, ce șanse era să se ducă fumul la vecini în jos și nu aiurea dispersat de vânt... Eu am acasă gril din fontă, pt aragaz. Îl folosesc curent pt piept de pui, e singurul mod de preparare ca să mănânc asa ceva, sau câteodată chiar mici, sau ceafă. Iese bine, și sub hota cu tiraj bun, nu iese miros mare în bucătărie, și nici afară nu nasc gravidele de poftă. Nu am auzit sa se plângă careva de miros în cele 10... 20 min de utilizare, și fumul evacuat forțat este dispersat când iese cu viteza afară, nu sta bolovan să între pe geamul vecinilor. A fost cam trasă de păr chestia de la știri, dar bag seama ca mai sunt care pun botul și infiereaza gestul. Rău am ajuns. Link spre comentariu
validae Postat August 9 Partajează Postat August 9 Acum, cu jurnaliștii ăștia făcuți ,,la fără frecvență,, cum s-ar spune, orice bășină devine ,,știre de senzație,,. Un lucru devine evident, în afară de sport, știrile prezintă aproape exclusiv doar întâmplări neplăcute, doar crime, violuri, abuzuri, delapidări, etc....de parcă chiar nimic bun nu se mai întâmplă pe lume. Referitor la ,,salteaua cu memorie,, nu m-a deranjat faptul că te îngropi la propriu în ea, fiindcă ea practic se mulează după forma corpului, ci la senzația de sufocare după scurt timp, acel gel nu prea permite pielii să respire, mă simțeam de parcă eram scufundat în lut moale.... Link spre comentariu
Sharky Postat August 9 Partajează Postat August 9 Aia zic. Plin de bagatori de seama. Electricu nu era nici periculos nici nu facea fum extra. Aragazul mai degaja gaze acolo n ar fi comentat nimeni. E plin de bagatori de seama, trebuie cumva luptat împotriva. Ca si aia ce urla ca tragi apa noaptea. Ca domne stai la comun si deranjezi. I am zis da. Asta e dezavantajul sa se mute la casa. Pune o patura sau ceva cearceaf gros peste saltea. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9 Partajează Postat August 9 Acum 13 ore, cloudy a spus: Grătarele se fac la pădure sau în casa locuință personală Baiatul sta la casa, si cand facem gratar, mai mult fum si miros ajung la vecini, decat fac eu la bloc. Pt ca are gratar serios, nu flintic din ala electric. Si el la randul lui, cand fac vecinii gratar, inchide usi-geamuri si aia e...si la casa. Ca nu toti au casa in camp, fara vecini apropiati. Daca ai vazut cartierele noi de case, nu ai mai fi vorbit. Sunt mai inghesuiti ca la bloc, doar ca pe orizontala. Despre asa ceva vorbesc. E o falsa problema, sau sa moara si capra vecinului. Nu fac eu gratar, sa nu faca nici el. Si apartamentul e locuinta personala. Daca nu intreci anumite limite, poti trai o viata linistita si la bloc. Pt exceptii exista locala. Mai greu e cu trasul apei noaptea. Cand te napadeste, aia e, doar n-o sa stai cu molozul in buda de frica sa nu se trezeasca un sensibil. Nu stiu cum poate dovedi ca ap x a tras apa si nu y. Altfel, e fix degeaba discutia. Din 30 apartamente, sa stai geana sa vezi care s-a kkt noaptea si a tras apa. Si daca sunt mai multi, simultan? E aiurea de tot. Mai ales ca acum sunt flotoare cu umplere silentioasa, dupa ce ai tras apa, nu se mai aude nimic. O sa ajungem sa ne parasca vecinii ca am tras un vant cu geamul deschis, si fara catalizator la cur. Link spre comentariu
Sharky Postat August 9 Partajează Postat August 9 De asta trebuie luptat si respinse limitele impuse in mod aberant. Altfel ti se urca sensibilii in cap. Si legat de gratare, am vazut ca multi sunt anti electric. Ca domne ca ai carbune ca fumul ca nu stiu ce. Hai lasa ca tot infrarosu face treaba. Si la electric cu ajutorul unui regulator din aspirator reglezi temperatura. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9 Partajează Postat August 9 Am avut electric, dar mai gospodaresc decat ala de la stiri. Era ca suprafata pe aragaz, cat doua ochiuri. L-am dat pt ca era incomod. Ocupa loc de depozitat mare, se curata greu si nu iesea cu nimic mai bun micul pe ala electric decat pe asta din fonta. Plus ca nu faceam cantitate mare ca sa justifice murdarirea unuia mare. Cu grilul din fonta ma impac cel mai bine dintre variantele de compromis pt gratar. Facem cantitate mica, pt 2 max 3 persoane. Mai mult dureaza incinsul. Pt ca nimic nu se compara cu un gratar unde faci foc, ai jar si bagi toata marfa odata la facut. Pestele la urma...Si ca sa nu fie probleme, inviti si vecinii. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat August 9 Partajează Postat August 9 Acum 9 ore, Sharky a spus: Daca faceau pe aragaz si hota tragea tot mirosul afara, care era diferenta? Comentau bagatorii de seama sau nu? Diferenta ar fi fost ca bagatorii de seama erau nevoiti sa caute alt excrement pe care sa-l molfaie. Link spre comentariu
merck Postat August 9 Partajează Postat August 9 Acum 2 ore, doru3160 a spus: Mai greu e cu trasul apei noaptea. Cand te napadeste, aia e, doar n-o sa stai cu molozul in buda de frica sa nu se trezeasca un sensibil. Nu stiu cum poate dovedi ca ap x a tras apa si nu y. Altfel, e fix degeaba discutia. Din 30 apartamente, sa stai geana sa vezi care s-a kkt noaptea si a tras apa. Si daca sunt mai multi, simultan? E aiurea de tot. Mai ales ca acum sunt flotoare cu umplere silentioasa, dupa ce ai tras apa, nu se mai aude nimic. Scuze ca te intreb, dar chiar nu stiu: este interzis in Romania sa tragi apa la toaleta??? Link spre comentariu
BRANCA Postat August 9 Partajează Postat August 9 Nu ştiu dacă în RO e interzis,da' în Vest există țări cu restricții la tras apa după o anumită oră şi...amenzi pe măsură!Deci trebuie să ai grijă ce mănânci,ca să nu te ia burta!... Aici o chestie de "afară cu imigranții": https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romanii-din-anglia-se-tem-sa-mai-iasa-pe-strada-si-sa-vorbeasca-romaneste-asistenta-din-kent-zsunt-si-foarte-multi-loviti.html?utm_source=referrer&utm_medium=cross_extern&utm_campaign=libertatea_hp Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9 Partajează Postat August 9 Eu nu am auzit la noi, dar in alte tari ar fi fost discutii pe tema asta. Cum ai nostri inghit ca pelicanii tot ce vine de afara, nu m-ar mira sa ajunga si la noi. Ma intrebam cum fac sa surprinda flagrantul... Link spre comentariu
Postări Recomandate