Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema veche woofer cu sal sbx3040

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

14

• radue

4

• danzup

2

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

Pai putere am destula>150 W.Se aud teribil de rau si la volum mic..ma deranjeaza la creier..nu volumul e problema.Cred ca mie nu-mi mai palce subbasul lung si lent...un prieten de 20 de ani zice ca se aude super..mie imi face greata.Cred ca voi fi satisfacut cu difuzoare de bass nu subbass pro..dar deocamdata nu am bani sa investesc.. :smt022

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Dr4g0n m-am uita peste circuitul tau..e interesant si o sa-l contruiesc in viitor.Inversarea fazei face o mica diferenta dar sunetul dupa cum am spus este suparator ascultat chiar fara sateliti...Am inlocuit difozoarele cu cele de incinte sony.Basul e mai rapid si mai putin huruit dar tot se pastreaza acea rezonanta neplacuta,deci problema este si din incinta.Ceva idei?Alta chestiune..ce parere aveti de magnator monitor 1000 si 880.Merita banii(800 respectiv 700 ron),sau as putea face ceva in regim diy mai bun?

Link spre comentariu

Mai demult cand faceam si eu subwoofere cu difuri de masina sau chinezarii gen Sal, exact asa se auzeau cum zici tu. Bass mult in colturi mai nimic in centrul camerei, daca le puneam in colt dardaiau geamurile dar bassul era luuuuuung si lenes(dar pe atunci imi placea!) Chiar si cu incinte de 80 L tot asa se auzeau. De vina sunt in mod sigur difurile proaste! Cu difuzoare profesionale se mai amelioreaza situatia, dar nu uita ca ele nu au fost proiectate pentru auditii in casa, si rolul lor este mai mult de a se auzi tare decat placut. Cea mai buna solutie este sa folosesti difuri pentru boxe de casa.

Monitor Magnat isi merita banii, nu cred ca se poate face ceva in regim diy care sa le depaseasca la toate aspectele in aceelasi buget. Cica s-ar auzi mai bine 880 decat 1000. Cele din urma au un bas prea bubuit. Daca vrei sa afii mai mult, citeste aici:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... magnat+880

Link spre comentariu

Da..am simtit o ameliorare cu difuzoarele sony.Cam ce ma sfatuiesti sa aleg..cand voi avea bani o sa incerc sa cumpar.As vrea o recomandare si pt dimensiunea de 16.5 si cea de 30 cm.Legat de magnat..stiu acel post..dar nu am fost convins de acele comentari..eu nu inteleg dece varianta 1000 s-ar auzi mai prost decat varianta 880 daca au aceleasi difuzoare iar incta seamana.Basul nu lipseste la cele mici..le-am auzit si sunt ok,este destul de precis si rapid,problema este ca sunt cam scunde iar tweet-er-ul este sub nivelul urechiilor.Sa-mi explici ce intelegi tu prin bass bubuit... mai puternic,mai lent(lenes) sau cu extensii neplacute?.Multumesc.

Link spre comentariu

Boxele bass-reflex sunt niste sisteme rezonante care au un factor de calitate specifc(Qt). Daca el are o valoare mai mare de 0.707 atunci incinta se comporta ca un sistem de ordinul 2 care are in zona frecventelor joase un varf si o cadere cu panta mai accentuata. Acest comportament da bassul bubuit de care vorbeam.Problema cu bassul bubuit sta in felul urmator, sa-ti dau un exemplu practic: Daca eu ascult un CD care contine chitara si contrabass, am un bass bubuit daca atunci cand se ciupeste coadta de bass a chitarii se aude un bass puternic iar cand se ciupeste cea a contrabasului, se aude tot un bas puternic, ca un bum cam de aceeasi frecventa. Aceeleasi probleme cand apare percutia(adica atunci cand tobele sunt lovite cu mana), se aude doar o bubuiala fara se percepi senzatia de lovire si de miscare a membranei tobei. De asemenea, eu imi dau sema foarte usor ascultand si voce mai josasa. Daca se aude bass puternic in voce ceva nu e bine. Pt asta e foarte recomandat CD-ul de test de la B&W(se gaseste si pe net in format Flac). Eu l-am ascultat pe diverse sisteme si pe ficare a sunat diferit. Are o linie de bass specifica(si cred ca intentionat aleasa) si nu poti sa nu iti dai seama daca ai probleme cu bassul. Nu uita si de problema camerei in ecuatia bassului(unde stationare care il omoara in anumite zone si il amplifica in altele), asta e o alta cauza pt care subwooferele se aud prost in general(Eu nu as mai putea sa ascult asa ceva in casa, poate doar unul foarte scump si doar la filme). Un aspect pe care foarte putini il iau in considerare la problema bassului(chiar si pe hi-fi.ro) este calitatea sursei. Eu am experimentat si am constatat ca schimband sursa(restul ramanand la fel) aceeleasi boxe au trecut de la stadiul "aproape fara bass" la un "bass decent"(si aici e vorba de bookshelfuri).Revenind la MM1000, se poate sa sune mai prost cu aceeleasi difuzoare intrucat are mai multe si filtru mai complex pe 3 cai care se pare ca nu e prea reusit, intrucat costa cam la fel si s-au facut compromisuri pt a se incadra in buget. Problema se mai pune si din punct de vedere al echilibrului tonal(care se poate face foarte usor varza din filtru sau adaugare de difuzoare cand nu e nevoie), probabil ca aici s-a dat cu batul in balta si cum audiofilii au o mare sensibilitate la anomalii in sunet le-au incadrat rapid la categoria trancote. La MM880 treaba cu tweeterul mai jos nu e o mare chestia mai ales la nivelul asta si se poate rezolva foarte simplu prin inclinarea incintei pentru aliniere temporala(cel mai bine ajustata din spikeuri care ar fi bine sa le pui daca nu vin cu incintele). Ideea e ca MM880 s-ar auzi mai frumos per total nu doar la bass.

Da..am simtit o ameliorare cu difuzoarele sony.Cam ce ma sfatuiesti sa aleg..cand voi avea bani o sa incerc sa cumpar.As vrea o recomandare si pt dimensiunea de 16.5 si cea de 30 cm.

Te referi la difuri de bass sau de subwoofer?
Link spre comentariu

vii la mine in timpul saptamanii si iti voi da eu ceva modele de difuzoare sa incerci. le duci le testezi si vezi daca iti place mai mult cum suna spre exemplu un rcf lf12g301. :yawinkle: o sa vezi cum suna un woofer pro si poate iti place mai mult decat salul tau. o sa gasesti parametrii lui

Link spre comentariu

Ok.Multumesc EmyRulz pentru explicatii.Incintele mm880 vin cu spike-uri reglabile sau din caociuc.Insa ar trebui inclinate foarte tare din pacate..Ameliorarea am simtit-o mutand niste difuzoare de boxe sony in woofer.Insa tot nu suna bine,cred ca problema este rezonanta subincintei cu circuitele.Legat de wooferele pro..stiu ca suna mai bine..problema sunt banii la ora actuala.Oricum intrebarea este daca ar rezolva ceva fiind data incinta actuala si camera neizolata fonic deloc.Exista si optiunea de refacere partiala a cutiei dar sincer nici nu stiu ce as putea shimba.O parte din electronica va fi reconstruita dar nu toata,nu vreau sa imbatranesc lucrand la acest proiect,mai am si altele. :smt022 noobsound multumesc de oferta..te voi cauta pe messenger sa vorbim mai detaliat :smt001 .

Link spre comentariu

Hm..am ascultat azi niste incinte proiectate de mine cu difuzoare sal din hartie mai demult(inainte ca construiesc wooferul ) si suna bine.Mai exact basul este mult mai rapid si definit,grohaiala ce se aude la mine nu apare decat intro masura infima.E clar ca nu numai difuzoarele sunt cauza.Ce mai mai puteti sfatuiti sa fac?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări