Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Am gasit exact ca cel din clipul lui Dumitru, dar vad ca acolo zice ca daca sursa nu ofera 5V trebuie sa-i faci modificarea aia. Oare daca il pun la Pi Zero 2 o mai trebui sa-i fac ceva sau o merge asa ? Nici nu stiu ce tensiuni are Zero asta, ca nu am testat pana acum... Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 13, 2024 Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Standardul HDMI presupune ca dispozitivul generator de semnal sa prezinte si +5V la iesire. Pe un RPi 3 eu am pus acest tip de convertor fara alimentare externa. Dar al meu avea din fabrică si mufa de alimentare pentru 5V. Nu am folosit-o. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Deoarece Pi Zero 2 se alimenteaza pe mufa USB, inseamna ca se alimenteaza cu 5V deci ar trebui sa aiba de unde sa livreze tensiunea necesara la VGA... Si cred ca mi-ar mai trebui si un convertor de la miniHDMI la HDMI, ca Pi-ul e pe mini, nu ? https://www.raspberrypi.com/products/mini-hdmi-c-male-to-standard-hdmi-a-female-adapter/ Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 13, 2024 Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Si @Blacksmith, mare atenție. Rpi Zero este un "computer" deja. Diferenta fata de Pico este imensă. La Zero trebuie sa instalezi un sistem de operare (linux de obicei). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Stiu, e la fel ca Pi4 pe care l-am mai folosit la NAS. Stiti cumva daca Pi Zero 2 are nevoie de radiator ? Oare cat s-o incalzi ? Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 13, 2024 Partajează Postat Aprilie 13, 2024 (editat) 7 minutes ago, Blacksmith said: Oare cat s-o incalzi ? Se încălzește până se oprește (are protecție la depășire temperatură). De obicei poți să-l supra încălzești doar dacă folosești procesorul grafic pentru afișari video cu bitrate mare. (sau folosesti acelasi GPU să minezi criptomonede, dar nu mai este cazul). Editat Aprilie 13, 2024 de cloudy Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Inteleg ca se incalzeste pana se opreste, dar poate nu vreau sa-l fierb pana la 80 de grade... Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 13, 2024 Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Daca nu deranjeaza alte componete, montaje din carcasă lasă-l fără radiator suplimentar. Nu poti arde un Rpi din software. Si ,cum ziceam mai sus, doar procesorul grafic (GPU) este cel ce poate încălzi cipul. E mai greu cu softuri normale să crești temperatura CPU chiar dacă vrei să-l stresezi. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Pai nici daca as vrea sa-i pun radiator nu am cum, ca nu are nici un sistem de prindere. Si sa zicem ca reusesc sa improvizez eu unu... ce fac, presez integratul ala sub o bucata de aluminiu ca sa-i rup pinii ? E aiurea... Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 13, 2024 Partajează Postat Aprilie 13, 2024 (editat) Daca vrei neaparat, exista solutii pentru Rpi fara alt sistem mecanic de prindere. Radiatoare care se lipesc elastic de chip. Dar, repet, dacă nu faci home cinema din Rpi, nu are rost să pui radiator sau ventilator. Editat Aprilie 13, 2024 de cloudy Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Eu nu vorbesc acum despre RPi ci despre Pi Zero 2. RPi-ul stiu deja cum se incalzeste, ca l-am folosit... Dar lasa, nu mai conteaza... Vad eu. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 13, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2024 Am dat comanda cu cele necesare... Sint asa emotionat... ca prima data cand am facut sex. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 16, 2024 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2024 Mi-a venit jucaria ! Pfffai de mine cat de perfect se vede prin convertorul asta ! Deocamdata l-am incercat pe laptop, ca mai trebuie sa-mi vina adaptorul de la HDMI la mini HDMI sa pot sa-l pun pe Pi Zero, dar cred ca tot asa o sa se vada, pentru ca partea care ar putea crea probleme este cea analogica, pe care deja am testat-o. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 10, 2024 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2024 Mi-am comandat LCD-ul asta: https://www.aliexpress.com/item/1005001485174459.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.7.15e9f19c2pt7c6 As vrea sa-l folosesc cu PiZdero 2W. Din ce am citit pe net cica PiZdero asta nu ar avea limitare de curent pe alimentare. Alimentarile de la mufele USB sint conectate impreuna. Oare o merge sa alimentez ecranul asta din PiZdero ? Mi se pare ca am un alimentator de 2.5 sau 3 A. Nu scrie cat consuma ecranul asta dar am vazul la altele asemanatoare ca zice ceva de 800mA. Placa de PiZdero insasi consuma 350mA. Daca eu conectez alimentarea in portul USB de alimentare si in celalalt bag ecranul, nu inseamna ca ecranul consuma direct din alimentator ? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iunie 11, 2024 Partajează Postat Iunie 11, 2024 Corect, singurul lucru ar fi sa reziste traseele, dat find distanta scurta intre cele 2 probabil nu o sa fie probleme la 1-1.2A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum