Untold Postat Martie 27 Partajează Postat Martie 27 Va salut. Demult ma chinui sa fac acest radio: https://www.jogis-roehrenbude.de/.../Tetroden-Audion.htm. Am intampinat mai multe dificultati: carcasa, condensator variabil mai mic, tuburi, etc. Gasind prin targ o carcasa faina, am inceput sa lucrez la radio. Schema este simpla, si desi in ea pare strecurata o greseala de desenare, si anume anodul primului tub la masa iar G3 in loc de anod, in articol se explica de ce s-a folosit varianta asta. Pentru alimentare cu 18-20V pentru anodica o sa folosesc 5-6 acumulatori de tip 18650 de 3.7V, iar pentru filament inca doi 18650 legati in paralel pentru dublarea capacitatii de curent, urmat de un stabilizator cu LM317 pentru cei 2.3V necesari filamentelor. In datasheetu-ul tubului zice ca "papa" doar 57mA la filament, eu i-am legat pe amandoua in paralel si am un consum de 100 mA, LM-ul e fara radiator si nu se incalzeste absolut deloc. Schema regulatorului cu LM317 am luat-o chiar din datasheet-ul lui. Consumul pt anodica este infim, in jur de 2mA. Benzile in care va functiona vor fi cele de unde scurte, Dan Minciu pt care ii multumesc, mi-a facut bobinele care sunt interschimbabile pentru diferite benzi de scurte. Mai am inca doi suporti de bobine fara bobine, pe care ma gandeam sa le fac pentru medii si lungi. Radio va fi cu auditite in casti (am casti de 4000 ohmi inseriate), dar si in difuzor printr-un mic modul de amplificare de 3W in clasa D, luat de la fratii nostri orezari. Am gasit si carcasa pentru acumulatori, bobinele de schimb si BMS-urile pentru incarcat acumulatorii, tot prin targ, e o carcasa de la trabucuri cubaneze, se pare. Va atasez cateva poze cu stadiul lucrarii, mai am de lipit un condensator la radio si sa astept BMS-urile de la chinezi. Oricum, cat de curand ii dau cheie sa vad/aud ce zice, o sa fac un filmulet pe care o sa-l postez. Sunt deschis la orice sugestii, sfaturi, etc. Link spre comentariu
mihail1953 Postat Noiembrie 3 Partajează Postat Noiembrie 3 Pana la urma, unde e filmuletul? Link spre comentariu
Untold Postat Vineri la 05:43 Autor Partajează Postat Vineri la 05:43 Nu e. Nu a mers. Am schimbat tuburile cu 12J1L (identice ca aspect) si am facut alta schema. Am facut bobina pentru unde scurte si seara prind mai multe posturi. Cel mai tare se aude Radio Romania International pe 5910kHz (parca asa). O sa pun si un filmulet cat de curand. Atasez schema, cu mentiunea ca in loc de amplificatorul final cu tranzistor, am pus un mic modul cu LM386, iar anodica am dus-o la 40V, altfel rezultatele erau slabe. Mergea acceptabil si cu 30V, dar sunt ferm convins ca la 90V ar merge si mai bine. Atat pentru anodica cat si pentru filamente, am folosit acumulatori 18650. Link spre comentariu
simson Postat Vineri la 08:46 Partajează Postat Vineri la 08:46 Indicat ar fi informatii despre antena folosita: lungime, inaltimea degajata si modul de legare la fiderul de coborare. Sunt esentiale la astfel de receptoare ptr. obtinerea randamentului maxim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum