Marius84 Postat Martie 26, 2024 Partajează Postat Martie 26, 2024 (editat) Vă salut! Televizor Vortex LED-V24ZH8DCF Placa de bază CV9202L-X Sursa LXC1202 ver. 1.0 Acest tv a ajuns la mine cu o diodă SR5100 în scurt. Pentru că dușmanul binelui este mereu mai binele, am zis să pun o diodă pe radiator, să nu mai am probleme în viitor. În timp ce meșteream mecanic așezarea radiatorului diodei prin carcasă, mi-a căzut o tablă prin primarul sursei și s-a ars o diodă zenner de pe alimentarea circuitului integrat din sursă. Circuitul este minuscul, cu 6 picioare, dar capsula nu este inscripționată nicicum. Am pus un zenner de 15v în locul celei arse, în standby am 11v, în funcționare 15v, dar nu știu dacă aceasta este valoarea corectă diodei. Televizorul funcționează, dar poate mă ajută cineva cu valoarea exactă a diodei. Mulțumesc anticipat! Editat Martie 26, 2024 de Marius84 Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 26, 2024 Partajează Postat Martie 26, 2024 (editat) este trecut pe circuit,spalat putin,putina pasta termo alba,sters din nou,pe uscat,si ramane vizibila inscriptia,sau cu camera foto telefon,focalizat din mai multe pozitii va reiesi si inscriptia dupa care poate in functie de circuitul integrat ve.ti gasi o schema si poate identificati dioda,ce inscriptie are pe placa dioda? deobicei au 12v pe iesire aceste surse, Editat Martie 26, 2024 de iuliantv Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 26, 2024 Partajează Postat Martie 26, 2024 ZD1 pare sa fie 15v deci daca pe ea e 15v ,e ok https://monitor.espec.ws/section31/topic305563.html Link spre comentariu
Marius84 Postat Martie 26, 2024 Autor Partajează Postat Martie 26, 2024 Nici nu mă uitasem după incripția de pe placă. Pe placa mea este scris C104, dar nici vorbă de condensator, era diodă acolo. Este chiar inscripționată WL sau WD. Am dar cu pastă albă circuitul și se vede ceva de genul 63E12. Aașez foto. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 26, 2024 Partajează Postat Martie 26, 2024 La 26.03.2024 la 9:44, Marius84 a spus: Circuitul este minuscul, cu 6 picioare, dar capsula nu este inscripționată nicicum. Extinde ob2263 ... verifica dispunerea pinilor comparativ cu datasheet-ul de pe internet ... Link spre comentariu
Marius84 Postat Martie 26, 2024 Autor Partajează Postat Martie 26, 2024 Acesta este, mulțumesc tuturor! Voi lăsa dioda de 15v, fiindcă nu am de 16 din păcate, cum am văzut prin scheme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum