Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Letcon cu reglare temperatura

Postări Recomandate

@sesebe - pai una este functia stand-by (denumita gresit "sleep" de JBC) care inseamna scaderea temperaturii de termostatare / si alta este functia sleep (in terminologia corecta) la care se intrerupe total alimentarea rezistentei de incalzire, indiferent ce mai ramane functional sau nu.

Probabil ca toate statiile JBC le au pe ambele, ceea ce am avut eu le avea.

@icar - cred ca merita ceva mai multi bani pentru electrosecuritate si pentru a evita defectarea prematura cu lipsa de suport de reparare.

Daca ai noroc de defectare la 1-2 letcoane deja banii cheltuiti ar fi ajuns pentru ceva mult mai serios.

Nu pot sa vorbesc decat de sistemele de care ma ocup / m-am ocupat - si intotdeauna conditia de a gasi piese de inlocuire/reparatie a fost suverana si primara, daca nu acopereau asta nu m-ar fi interesat.

Reparabilitatea este prezenta la Gordak, Hakko T12 si JBC - asta pot sa-ti garantez.

Mai este insa si problema costurilor pentru piese - la Gordak si T12 se gasesc la calitate multumitoare din china, si la preturi convenabile. In plus exista foarte multe surse de aprovizionare, inclusiv magazine autohtone.

Prohibitiv este pretul pentru piese originale Hakko T12 ... insa chinezismele sunt suficient de bune pentru userul normal. Piesele respective/originale sunt mai scumpe chiar decat cele de JBC si greu disponibile - oricum nu prezinta interes practic.

Piesele de inlocuire JBC se prezinta exact invers, adica merita cele originale.

Asta in timp ce chinezismele nu le recomand deloc pentru cartuse si statii. Pentru manere, unele chinezisme sunt de considerat, fiind mult mai convenabile, desi unele sunt de calitate OK.

Interesant ca pentru JBC exista si o piata de echipamente second-hand...

Dar pentru cine este membru aici pe forum preturile pentru piese noi si originale sunt foarte bune si mult mai mici decat in magazine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

10

• Dxxx

7

• Marian

4

• validae

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inca o chestie, tot legata de informare.

la acest letcon

https://www.emag.ro/pistol-de-lipit-portabil-jenuosr-5-capete-de-lipit-temepratura-ajustabila-display-led-putere-80-w-temperatura-180-480-negru-f02-23071064-pj-hq-bxs/pd/DPRMBYYBM/#reviews-section 

spune ca e portabil, dar in poza are cablu de retea. La specificatii, spune ca e alimentat de la acumulator. Cum e de fapt? Am incercat sa iau legatura cu cineva de la emag, dar....nu ai cum. Apare o ferestruica pentru chat dar raspunde un robotel care pune intrebari fixe (cum sa cumperi, cum sa returnezi, cum platesti etc), cu care nu te poti intelege.

Am pus intrebarea la review si am primit raspuns ca e la retea sau ca ...poate e la retea.

Cum naiba e?

Link spre comentariu

Impresia mea este ca vei lua ceva neserios, cu indice de defectare mare si zero posibilitati de reparare.

O astfel de scula este foarte Ok pentru cineva care se pricepe relativ la lipituri si face cateva o data pe an sau la doi ani.

Pentru cineva care frecventeaza forumul asta cred ca asteptarea este pe o treapta mai inalta de calitate - nu ca ar fi la moda sau ca tine de eticheta - ci  pentru ca folosirea va fi mult mai sustinuta, letconul nu va rezista si va deceda rapid iar in final vei cheltui mai mult...

Adevarat ca pretul de achizitie initiala este foarte mic si asa, in poza, arata bine si promite si termostatare, insa am indoieli. Totusi se poate sa fii tu norocos, sa-l cumperi si sa iti foloseasca cu succes mult si bine.

Link spre comentariu

Eu am folosit aproape doi ani un letcon chinezesc cu reglaj in miner, ieftin si s-a comportat foarte bine. Si va asigur ca am consumat multe Kg de fludor in viita mea, asa ca imi pot da seama daca un letcon este OK sau nu! Il am si acuma la job, este mult mai usor de luat in geanta fata de statia de lipit care cintareste kg bune!

Si asa cum am mai scris de multe ori, folosirea aliajului de lipit cu 2% cupru, reduce uzura virfului, facind-o aprope insesizabila dupa ani de utilizare!

Link spre comentariu

Pai tocmai pentru ca exista posibilitatea asta am zis:

"se poate sa fii tu norocos, sa-l cumperi si sa iti foloseasca cu succes mult si bine"

Cum se zice "nu judeca o carte dupa coperta".

Nu este exclus ca unele din letcoanele respective sa fie chiar bune, dar mie personal imi par a fi din alea care arata frumos dar nu vor functiona mult.

Este numai o impresie, ca nu am probat vreunul... altfel ii raspundeam punctual lui @icar daca alimentarea este la retea sau la baterie.

Interesant ar fi ca cineva care a dat peste un exemplar "ieftin si bun" si l-a mai si folosit intens fara probleme sa faca public aici tipul exact, sursa de achizitie sau alte detalii ca sa poata fi identificat corect de cineva interesat.

Link spre comentariu

@Dxxx, da stiu zicala "sunt prea sarac ca sa cumpar lucruri ieftine", dar aici nu e vorba de asta. La cate lipituri fac eu, ma descurc si cu un letcon "Radioprogres". (ce bune erau, dar cu unul era sa dau coltul, din cauza unei tampenii de proiectare). Letconurile care s-au defectat, ar fi mers bine mersi si acum, daca nu le uitam, trei zile, in priza. Fiecare din ele au " servit cu zel şi activitate" (vorba lui Mandache), pana le-am uita in priza.

Nu ma bag la o statie de lipit pentru ca, din punctul meu de vedere, nu-si are rostul.

In legatura cu letconul in cauza, voiam doar sa stiu cum e pana la urma alimentat, la priza sau la acumulator, ca informatiile se bat cap in cap. Iar emag a desfintat telefoanele unde puteai obtine o informatie.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, icar a spus:

Dacă vă referiți la acesta, cablul de alimentare de la retea e nedetasabil, deci nu cred că are niciun acumulator . Specificațiile de pe emag sunt scrise la misto, asa cum e cazul majorității magazinelor care vand de toate, fară sa aibă cunostințe despre acele produse. Plus că manerul letconului pare mai subțire decât un element 18650, nu ar avea spatiu de niciun acumulator

Link spre comentariu

Da, corect ce spui, dar sunt doua probleme, defapt trei.

1. De ce au spus in tiptlu ""pistol de lipit portabil"?

2. Daca poza e corecta, atunci e la retea. Dar stiti cum se spune, ca poza e doar ...informativa si se poate sa nu respecte realitatea.

3. Poate a gresit cel care a scris specificatiile, si e vorba de alt letcon, cel in cauza fiind la retea, cum arata poza.

Trei variabile...cam mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări